Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Računalnika ne videta med sabo


bobi02
26.01.2008, 09:48
Zdravo,

Imam modem Ganymede822+. Preko tega modem sta priključena dva računalnika. Če grem na omrežje in grem iskati računalnika in ne najde računalnika(nekaj sekund se ne odziva okno in potem se pojavi sporočilo napaka). Isto je v obratni smeri.
Če grem direktno vtipkati \\ime_računalnika pa je uspešno. Oba računalnika sta v isti delovni skupini. Sem tudi probal razne nastavitve pri modemu, pa ni ratalo.
A se ta modem ne obnaša kot router?

zubor
26.01.2008, 10:10
Imaš odprte porte na DATA?

080 Urban
26.01.2008, 10:11
To če se računalnika vidita med sabo ali ne je stvar Windowsov. Nastavljene moraš imeti iste workgroupe in vklopljen filesharing....

lp

Deflektor
26.01.2008, 12:40
Včasih zadeva ne glede na vse mogoče nastavintve v Windowsih ne deluje in pomaga le ponovna namestitev Windows. Nedavno nazaj sem ravno imel tak primer, možno je bilo pingat in celo vzpostviti ftp povezavo med računalnikoma, filesharing pa ni delal pa da se na trepalnice postaviš.

bejli
26.01.2008, 16:53
Kot je zapisal Urban, vse je treba preveriti: isto workgroup, isti "IP range" in pa vklopiti filesharing. Če je vse to vključeno in se še vedno ne vidijo računalniki med sabo, je kriv firewall.

fazan
26.01.2008, 18:47
Včasih zadeva ne glede na vse mogoče nastavintve v Windowsih ne deluje in pomaga le ponovna namestitev Windows. Nedavno nazaj sem ravno imel tak primer, možno je bilo pingat in celo vzpostviti ftp povezavo med računalnikoma, filesharing pa ni delal pa da se na trepalnice postaviš.

Ni se treba na trepalnice postavljat treba je vse pravilno nastavit.Men je isto delalo preglavice vendar so mi pokmagali tak da kolikor pomnem je treba na omrežni kartici oziroma nastavitvah nastavljat vendar obvezno modem kot ruter imet nastavljen drgač ne gre.

bejli
26.01.2008, 20:26
modem kot router tukaj nima veze. Router skrbi za routanje predvsem iz interneta v lokalno mrežo. Tudi če uporabljaš modem samo kot modem, se morajo računalniki videti znotraj omrežja. Na vseh računalnikih moraš imeti IP-je nastavljene v obliki npr. 192.168.1.X (x je od 1..256, pazi da nimata dve napravi na mreži isti IP). Nastaviti moraš workgroup isti, kar lahko narediš v čarovniku za mrežo (pazi, čarovnik ti zresetira ročno vpisani IP in ga zamenja z DHCP, tako da moraš ponovno vpisati IP-je). Če imaš kakšen firewall ali antivirus, ti priporočam da ga izklopiš ko testiraš.

Tako, informacij imaš vrh glave. Če zgornjega ne razumeš ali ti še vedno ne uspe, prosi za pomoč kolega (ali še bolje, kolegico :) spenk spenk), ki to zna.

lp,
bejli

zubor
26.01.2008, 21:17
Jst imam na obeh pc-jih nastavljene IP-je na samodejno, brez kakršnihkoli vnosov...stvar dela! Imam pa oba vključena na port 3 in 4 na modemu...če sem imel na 1 in 2 mi mreža ni delala ????:dontknow:

Deflektor
26.01.2008, 21:19
Ni se treba na trepalnice postavljat treba je vse pravilno nastavit.Men je isto delalo preglavice vendar so mi pokmagali tak da kolikor pomnem je treba na omrežni kartici oziroma nastavitvah nastavljat vendar obvezno modem kot ruter imet nastavljen drgač ne gre.

Veliko mrež sem že pred tem in po tem primeru postavil brez problema in tudi vse mogoče kolobocije z firewalli v tem primeru(tudi popolnoma izklopljeni), pa ni nič pomagalo, tudi v lokalne varnostne pravilnike sem gledal, pa je bilo tudi tam vse ok, predvidevam da je nekaj pač povzročilo popolno odpoved filesharinga.

bobi02
26.01.2008, 23:12
Če verjamete ali ne. Na obeh računalnikih sta win xp. Ne uporabljam firewall in antivirusa. Oba sta na istem workgroup listi. Oba imata različni ip (192.168.1.x) in nekaj filesharing. Pa še zmeraj ne dela v redu!
Grem na Omrežje, Entire Network, potem kliknem MS win network in traja enih 10 sek da pokaže ikona workgroup. Ko pa to kliknem pa čakam 10 sec, potem pa mi javi sporočilo "workgroup ni na voljo".
Če pa hočem direktno dostopati v tej obliki "\\ime_računalnika" pa mi dela brez problema.

bobi02
26.01.2008, 23:41
Sem že zrihtal.
Problem je bil to, da v enem računalniku ni bila zagnana storitev Brskanje računalnika. :d

bejli
27.01.2008, 18:08
told you so :)