Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prehod iz ADSL na VDSL2


FBR
31.01.2008, 13:58
Najprej lep pozdrav vsem skupaj!

Prebral sem že marsikaj na tem forumu vendar brez uspeha, vsaj za tisti del, ki ga jaz potrebujem.

Sem naročnik ADSLa od leta 03 z ISDN linijo. Včeraj sem klical na 080 8000 (če se ne motim) za povečanje hitrosti iz osnovnega 1MB na 2MB. Prijazna gospodična na drugi strani mi je priporočila, da raje za isti denar vzamem 5/2 linijo, vendar mi morajo priti zamenjati centralo.


1. Vprašanje: Je res zamenjava brezplačna (predvidevam da ADSL škatljo za VDSL2 škatlico) in če res ni vezave?

2. Vprašanje: Je možon, da si to zamenjavo uredim sam... se pravi, da sam fizično zamenjam ADSL, ga prinesem nazaj in sam priklopim VDSL2, ker čakati 1 mesec za priklop mi je zelo dolgo časa.

FBR
31.01.2008, 14:51
Že vem vse informacije... pa naj povem za tiste, ki bodo to iskali in ne bodo našli.

1. Je brezplačna in ni vezave.

2. Ni možen lastni priklop in je potrebno čakati, da ti mojster "strokovno" odmontira in zmontira novo... res za dva kabla priklopit...vsaka čast!!!

zubor
31.01.2008, 14:54
FBR, ni fora le glede fizične priključitve, prej morajo marsikaj urediti v centrali, da ti bo VDSL sploh delal...za to moraš pa čakati....in čakati....in čakati

FBR
31.01.2008, 15:08
FBR, ni fora le glede fizične priključitve, prej morajo marsikaj urediti v centrali, da ti bo VDSL sploh delal...za to moraš pa čakati....in čakati....in čakati

Ja... tvoja avatar vse pove :(


-------------

Še neki me zanima. A majo s tem VDSLjem še vedno take probleme, kakor sem bral v drugi temi?

rock
31.01.2008, 16:13
Zadnje čase ni slišat kakih odzivov o nedelovanju.
Kako množično se pa VDSL priklaplja je pa ?? saj se kaj dosti uporabnikov še ni javilo na forum.

FBR
31.01.2008, 16:21
Se mi zdi, da je tist odgovor o 3-4 tednih bolk kot ne standardiziran. Se pa bojim, da ni daleč od resnice.

Sicer ne vem kako je točno, samo za moje pojme pri meni razen odklopit in nazaj priklopit drugega nima kaj delat... torej 5 min dela... ostale nastavitve pa če so najbrš niso z moje strani.

Sicer ne vem kakšna dela vsa opravljajo terenci, ampak glede na rok čakanja zgleda da ogromno.

Dunja
31.01.2008, 16:21
jaz sem uporabnica vdsl-ja,sem delala prehod iz stare adsl sheme(ko je bil še potrebn isdn) na novo shemo vdsl. rabl so ma skor da mesec da so mi vse uredili. ironično je blo pol ko je stric iz telekoma pršu pa zadeva ni in ni hotla začet delat. ma so mi vse zrihtal in zdej dela ko šus. zakaj tok časa traja da priklopjo? hja...to bi tud jst rada vedla

george73
31.01.2008, 16:46
Ko sem jaz prosil za VDSL ( prehod iz ADSL 1M/256 ), so prišli fantje v dveh dneh, mi vzeli stari modem in priklopili nov modem PROTEUS in dela kot urca. Je pa prav, da pride tehnik, ker on takoj kliče centralo, da stestirajo linijo in vidijo če je kaj narobe. Svaka čast

FBR
31.01.2008, 17:03
Ko sem jaz prosil za VDSL ( prehod iz ADSL 1M/256 ), so prišli fantje v dveh dneh, mi vzeli stari modem in priklopili nov modem PROTEUS in dela kot urca. Je pa prav, da pride tehnik, ker on takoj kliče centralo, da stestirajo linijo in vidijo če je kaj narobe. Svaka čast

Da bi te nekdo uslišal :angel:

george73
31.01.2008, 17:10
Ali si dal tudi prenesti isto stacionarno št. k Siol-u ? Če si, potem boš čakal 30 dni, da ti prestavijo najprej številko.

Dunja
31.01.2008, 18:52
no jst nism nč prenašala pa je blo še vedno za čakat. ampak se je splačalo...pač potrpiš tist mesec na 1M....če si lahko do zdej...;)

FBR
31.01.2008, 21:49
Ali si dal tudi prenesti isto stacionarno št. k Siol-u ? Če si, potem boš čakal 30 dni, da ti prestavijo najprej številko.

Da bi vedel ne :dontknow:
Ker imam ISDN kupljen isočasno kot, danes predpotopni, ADSL iz leta 03... takrat kupljeno skupaj v paketu, ker se drugače niti ni dalo :mad: ... Tko da pomoje ne.

madmitch
31.01.2008, 22:56
Da bi vedel ne :dontknow:
Ker imam ISDN kupljen isočasno kot, danes predpotopni, ADSL iz leta 03... takrat kupljeno skupaj v paketu, ker se drugače niti ni dalo :mad: ... Tko da pomoje ne.

Če ne veš, da bi, potem nisi.

FBR
01.02.2008, 11:46
Ja, pri teh telefonistih nikoli ne veš... govori eno dela drugo.

MODRI_ZOB
01.02.2008, 22:02
Že vem vse informacije... pa naj povem za tiste, ki bodo to iskali in ne bodo našli.

1. Je brezplačna in ni vezave.

2. Ni možen lastni priklop in je potrebno čakati, da ti mojster "strokovno" odmontira in zmontira novo... res za dva kabla priklopit...vsaka čast!!!

Ni vse tako enostavno... pridejo zato, ker ti morajo pobrat starega Callista, ker ga imaš na reverz. Pa seveda registracijo treba na novo opravit, če jo seveda naročiš. Lahko pa jo opraviš sam. Full montaža te stane 28,38€ :d

FBR
02.02.2008, 11:32
Ja šit no... 3 kable stakent ven, od tega en 220v, in jim tega callista odnest nazaj je pa res teško.
Registracija je pa tud 3min mojga dela, ko sem po 5 letih že pozabil kako točno gre, vem da je prek neta in mal poklikaš in vpišeš par stvari in to je to...

Montaža je zastonj! Ne bom trdil, da tudi z registracijo samo pomoje da. To pa zato, ker so že lani, če sem prav bral, naredili možnost brezplačnega prehoda iz adsl in ostalih starih sistemov na vdsl in ali optiko.

Samo molim, da bo čimprej... še vedno pa ne vem kaj imajo za 14 dni dela?!?! Če mi pa naj nekdo, kaj vse delajo, da je taka čakalna doba in v končni fazi, če imajo toliko dela, zakaj ne pridobijo nov kader?!!?

rda
02.02.2008, 12:35
Ja šit no... 3 kable stakent ven, od tega en 220v, in jim tega callista odnest nazaj je pa res teško.
Registracija je pa tud 3min mojga dela, ko sem po 5 letih že pozabil kako točno gre, vem da je prek neta in mal poklikaš in vpišeš par stvari in to je to...

Montaža je zastonj! Ne bom trdil, da tudi z registracijo samo pomoje da. To pa zato, ker so že lani, če sem prav bral, naredili možnost brezplačnega prehoda iz adsl in ostalih starih sistemov na vdsl in ali optiko.

Samo molim, da bo čimprej... še vedno pa ne vem kaj imajo za 14 dni dela?!?! Če mi pa naj nekdo, kaj vse delajo, da je taka čakalna doba in v končni fazi, če imajo toliko dela, zakaj ne pridobijo nov kader?!!?

Prehod iz ADSL na VDSL2 je brezplačen (pod pogojem, da sam opraviš registracijo na register.siol.net)

Zadeva po mojem traja zaradi usklajenosti, ker je na eni strani potreben preklop na centrali, na drugi pa zamenjava modema (če te preklopijo na centrali na VDSL in imaš doma še ADSL modem ne bo delavalo, pravtako ne bo delovalo če imaš doma VDSL modem in si še vedno priklopljen na ADSL na centrali)

FBR
02.02.2008, 13:29
Ne bi niti hotel, da bi mi kdo drug registreral... tko, da je to pomoje bolj kot ne nateg. Če boš znal kasnej uporabljat internet boš znal tud registrerat. To se mi zdi čisto oderuštvo.

Dunja
02.02.2008, 13:53
FBR nekateri dejansko niso vešči dela z internetom. tui o funkionalni pismenosti bi lahko začela debato. in to da te monter registrira je za njih priročno.normalno da če ti delo z računalnikom ni tuje, da se boš sam registriral.

FBR
02.02.2008, 23:15
Ja no... maš najbrš prav. Nekdo, ki bo samo 24.com pa take strani klikal najbrš res ni vešč v celotni uporabi rač.

Funkcionalna pismenost? Pa začni debato ;)