Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : kodiranje mobilca


lady_lucifer
02.02.2008, 13:41
cist mozno, da bom ful mim ustrelila, ampak nekje sm slisala, da zarad neke nove direktive/uredbe/whatever EU mobilni telefoni sploh ne bi smel bi zakodirani na mobilnega operaterja.

a tole drži?:dontknow:

jst res ne vem:d

Trian
03.02.2008, 10:57
Mislim, da o tem še teče debata. Trenutno pri nas aparate zaklepajo pri simobilu in delno pri tušmobilu. Mobitel že lep čas prodaja odklenjene.

V bistvu pa ne vidim neke hude poante v zaklepanju aparatov. Povečini itak skleneš razmerje za xy mesecov, kar pomeni da plačuješ vsaj naročnino. Tistih nekaj eur, kolikor stane odklep pa tudi ne predstavlja nekega hudega problema.

lady_lucifer
03.02.2008, 11:06
"tistih nekaj eur" ni tako malo, kot bi si mislil - za eno nokio mi hocjo racunat celih 35 eur, kar je za moje pojme cist prevec :nonono:

Soleil
03.02.2008, 16:39
"tistih nekaj eur" ni tako malo, kot bi si mislil - za eno nokio mi hocjo racunat celih 35 eur, kar je za moje pojme cist prevec :nonono:

Nokio sem si jaz sama odkodirala. Na netu sem našla en generator kode za zaklep in je šlo. Iskala sem cel dan, ampak sem bila še študentka in sem imela velikooo časa.

Wanted
03.02.2008, 16:44
Jaz dam telefon v frižider za 2 ure in je odklenjen...

lady_lucifer
03.02.2008, 17:14
wanted...a res...sm ga ze dala u zmrzovalnik, da bo hitrejs :sleepy:

soleil, thanks, sm sla brat po raznih forumih na netu in mam ocitno nek model, ki se ga ne da kar tako odklenit kot starejse nokie...:nonono:

Slowhand
03.02.2008, 18:25
Mislim, da o tem še teče debata. Trenutno pri nas aparate zaklepajo pri simobilu in delno pri tušmobilu. Mobitel že lep čas prodaja odklenjene.

V bistvu pa ne vidim neke hude poante v zaklepanju aparatov. Povečini itak skleneš razmerje za xy mesecov, kar pomeni da plačuješ vsaj naročnino. Tistih nekaj eur, kolikor stane odklep pa tudi ne predstavlja nekega hudega problema.

simobil ne prodaja zaklenjenih mobitelov....vem,ker ga mam....

lady_lucifer
03.02.2008, 18:39
simobil ne prodaja zaklenjenih mobitelov....vem,ker ga mam....

ma kako, ravno s simobilovim mam probleme :d:d

Wanted
03.02.2008, 18:44
simobil ne prodaja zaklenjenih mobitelov....vem,ker ga mam....

Ah ne, kje pa:rolling:

Slowhand
03.02.2008, 19:23
kaj pa kupujete staro robo v akciji....

kinsley
03.02.2008, 19:33
ma kako, ravno s simobilovim mam probleme :d:d

...kolikor jaz vem ne sme nobeden operater v slo zaklepat mobitele in od tega je že skoraj dve leti,moj je že ravno toliko v prometu in je odklenjen...
....sicer se pa koda za odklep najde na netu.si je treba cajt vzet...
...še zmerom bolje kot pa dati 35 ojrov....

lady_lucifer
04.02.2008, 07:11
...kolikor jaz vem ne sme nobeden operater v slo zaklepat mobitele in od tega je že skoraj dve leti,moj je že ravno toliko v prometu in je odklenjen...
....sicer se pa koda za odklep najde na netu.si je treba cajt vzet...
...še zmerom bolje kot pa dati 35 ojrov....

a to kje pise, da mam jst to lepo crno na belem?:shy:

gre za nokio 6288, ki se menda ne da odklenit samo z neko kodo, ker spada med BB5 mobilce...

lady_lucifer
04.02.2008, 15:25
evo, v vednost:

http://www.zps.si/sl/racunalnik-in-telefon/telefon-in-mobilna-telefonija/zaklepanje-mobilnih-telefonskih-apa-2.html

Mowgli
04.02.2008, 15:56
Pred leti sem na Mobitelu v akciji kupil zaklenjen telefon, oddelal enoletno obdobje vezave in ga enostavno nesel nazaj, da so mi ga odklenili. Mislim, da je tudi sedaj enaka praksa. Zaklep naj bi bil upravičen, dokler traja pogodbena vezava, zaradi subvencionirane cene. Po tem obdobju naj bi ti bil operater dolžan odkleniti telefon.

Trian
09.02.2008, 12:24
Pri Mobitelu noben aparat ni zaklenjen, tudi za čas vezave ne. Slednje velja za Simobil (mislim da po pretečeni vezavi brezplačno odklenejo aparat) in delno za Tušmobil.

Rusy
10.02.2008, 09:14
ja si.mobil zaklepa telefone ker sem lani decembra kupil pri njih telefon in je zaklenjen na njihovo omrežje...:censored:

Trian
10.02.2008, 11:24
Ne samo da jih zaklepa, večinoma jih zapacajo še s svojim brandanimi meniji, ki so totalno grdi.

Rusy
10.02.2008, 11:35
jst sem kupil SE pa ima svoj meni in ne od Vodafon live....tko da niso vsi meniji v vodafon maš tut telefone ki majo orginal svoje meni:2thumbs::p

Stane
10.02.2008, 22:17
Imaš tudi take, ampak ne velja to za vse. No, res pa je, da se da tudi tiste Vodafonove polomije zaobiti s ponovnim nameščanjem programske opreme. Ampak navadnim uporabnikom to gotovo ni povšeči...

Trian
12.02.2008, 13:08
No vsaj nekaj, včasih se mi zdi, da so pobrandali kar vse telefone ... definitivno napredek, zdaj naj jih še začnejo prodajati odklenjene pa bo vse ok. :)