Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Obupana!!!


cinketa
05.02.2008, 22:19
Zdravo

V življenju sem doživela par šokov in zbolela na živcih. Iskala sem pomoč pri zdravnikih, in so mi svetovali razne
terapije in jemanje antidepresivov. Tablete jemljem že dolgo časa in bi se rada tega odvadila. Prijateljica mi je svetovala naj poiščem pomoč v alternativni medici in mi dala vizitko.

Edit moderator: Post je bil objavljen zaradi reklame, zato so podatki ponovno!! brisani. Zaradi truda forumašev, ki so odgovarjali natemo, teme ne bom brisala.

nattka
05.02.2008, 22:32
nimam nobenih izkušenj s te vrste medicino, ker se jo izogibam ...

vendar, če na vizitki nekoga ... ki naj bi bil resen v svojem poslu ... ni napisanega ne imena, ne priimka, naslova in njegov e-mail naslov spominja na nick s kakega foruma ... potem ti svetujem, da se takih ljudi izogibaš ...

Irina
05.02.2008, 23:42
Draga Cinketa, preden se lotiš alternativnega zdravljenja, izkoristi vse možnosti tradicionalne medicine. Mislim, vedeti ne morem, ker te ne poznam, da bo morala poiskati res dobro psihijatrinjo/psihiatera.
Ne vem na katerem koncu Slovenije si doma, zato ti lahko samo predlagam obisk v Ljubljani, na Mestnem trgu - desno od Magistrata, kjer je v lanskem letu odprla ordinacijo zelo dobra psihiatrinja. "Posebnost" te ordinacije je v tem, da ne potrebuješ napotnice, ampak na prvi obisk kar prideš, "potrkaš in vstopiš".

Prav tako zelo "dober" naslov je Klinični oddelek za mentalno zdravljenje, Zaloška 29, 1000 Ljubljana - prim.Matjaž Lunaček in njegova ekipa. Prim.Lunaček ni pristaš medikamentov, ampak trdega dela pacienta in terapevta. Spletna stran: http://www.psih-klinika.si/index.php?id=124.

Ob neki priliki sem že pisala nekaj o metodah zdravljenja na tem oddelku in bom sedaj samo ponovila:
Psihoterapija je vpogled v našo osebnost. In psihoanaliza proces, ko s pomočjo terapevta analiziraš sam sebe - občutke, misli, dejanja, vedenje ....... - in bolj, ko nas ti nadzirajo, bolj smo vpeti v stare vzorce, ki niso več produktivni. Ključ terapije je zavedanje. Terapija je večinoma monolog pacienta. Psihoterapevt je oseba, do katere moraš biti pošteni, saj z njo deliš najmračnejše skrivnosti, strahove in sanje. Terapevt te bo poslušal in te spremljal pri iskanju. Ne bo ti delil nasvetov, ne bo ti kar predlagal rešitev, ampak te bo usmerjal k novim vedenjskim im miselnim vzorcem. S psihoanalizo ne spreminjaš značaja, to nam je dano ob rojstvu in se ne spreminja.
Po mojem mišljenju je ta hip najboljši psihoanalitk pri nas prim.Matjaž Lunaček, dr.med.psihiater in njegova ekipa. Pri nas ni študija psihoanalize, zato je prim Lunaček študiral v Italiji (cca 9 let). Dober psihoanalitik tudi sam prestane psihoanalizo, kar je del študija.

Upam, da sem ti napisala kaj koristnega, ni vse izgubljeno, bodi pogumna.

Babi2
06.02.2008, 07:58
Kolikor je meni znano, se antidepresivov ne moreš "navaditi" in zato ni potrebno nikakršno odvajanje. Drugače je seveda s pomirjevali in uspavali, ki pa jih kot kaže ne jemlješ. Zakaj pa zdravniku ne poveš, da antidepresivi, ki jih trenutno jemlješ, očitno nimajo pravega učinka? Najbrž bi ti predpisal kakšno drugo terapijo. Če ne, bi jaz raje zamenjala zdravnika oziroma poiskala drugo zdravniško mnenje.

Če ima človek, ki naj bi ti pomagal, na vizitki samo toliko podatkov, kot si napisala - beži proč od njega!
Pošten človek z dobrimi nameni in čistimi računi se ne boji posredovati vseh svojih podatkov. Če bi vseeno želela obravnavo alternativne medicine, zdravilcev, tudi "vračev in coprnikov", pa mogoče najprej poiščeš kontaktno osebo združenja zdravilcev Slovenije (ki se tudi sami borijo proti nevestnim šarlatanom) in se tam pozanimaš, na koga naj bi se obrnila.

kinsley
06.02.2008, 11:11
Zdaj ne vem koliko časa jemlješ antidepresive,vendar jih je potrebno jemati vsaj pol leta,pač odvisno od osebe.Po drugi strani pa je pol uspeha že to ko se človek zave da potrebuje pomoč.Včasih pomaga če imaš nekoga kateremu lahko poveš vse in se dogaja da svojim bližnjim ne moreš ali nočeš povedat...kajti če te zadeve držiš v sebi te počasi požrejo...
Mislim da ima Irina prav...poskušaj poiskati pomoč pri kakem psihoterapevtu ki ni ravno pristaš medikamentov ampak prav prave psihoterapije...kajti v določenih primerih je potrebno trdo delati da se vrneš v normalno stanje,vsekakor pa se izogibaj raznih vračev in zdravilcev...

nattka
06.02.2008, 21:23
pa tudi zavračanje zdravila, ki nam koristi ... ni najbolj na mestu ...
saj tudi sladkorni bolniki jemljejo zdravila celo življenje ... jaz imam zdravila za ščitnico ... nekdo proti alergijam ...

v telesu nam pač določenih snovi primankuje, zato jih nadomestimo "umetno" preko zdravil ... zato potem lažje živimo in se lažje spopadamo z drugimi težavami ...

razmišljati o tem, da se je treba odvaditi zdravil, ki nam koristijo ... je samo voda na mlin tistim, ki potem z svojimi vprašljivimi alternativnimi seansami pobirajo velike denarce ...

in se strinjam s tistimi, ki trdijo, da samo zdravnik lahko pravilno oceni ... ali določena zdravila potrebujemo ali ne ...

Irina
09.02.2008, 00:08
Zdravo

V življenju sem doživela par šokov in zbolela na živcih. Iskala sem pomoč pri zdravnikih, in so mi svetovali razne
terapije in jemanje antidepresivov. Tablete jemljem že dolgo časa in bi se rada tega odvadila. Prijateljica mi je svetovala naj poiščem pomoč v alternativni medici in mi dala vizitko.

Edit moderator: Post je bil objavljen zaradi reklame, zato so podatki ponovno!! brisani. Zaradi truda forumašev, ki so odgovarjali natemo, teme ne bom brisala.

Kako žalostno, česa vsega se poslužujejo posamezniki, da promovirajo svoje "usluge". Prihodnjič se bo na Forumu oglasil res kdo, ki ima težave, in bo zaradi zlorab ostal brez odgovora.