Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zavese, zastori, roloji


jaja3
20.02.2008, 14:09
Ubadam se z opremo stanovanja in me zanima, kje v Lj imajo najboljso izbiro raznih sencil za okna (zaves, zastorov, rolojev), ker je okno zelo blizu sosednjega bloka in bi ga rada imela moznost zastret. Iscem kaksno trgovino ali salon, kjer znajo tudi kaj svetovat in ponudit kaksno zanimivo idejo.

Obicajno segajo v dnevni sobi zavese do tal, vendar potem zakrijejo radiator in lep del toplote gre po zlu.:dontknow:
Ima kdo kaksno idejo, kako zastret okno, da izgleda lepo, pa da ne zakrijes radiatorja ?

Imam pa se eno veliko stekleno povrsino pred zimskim vrtom, kjer ni radiatorja in tam bi imela zastore (kaksne pol metra siroke tekstile trakove, zgoraj vpete v nekaksno tracnico, spodaj obtezene) - a se temu sploh rece tako in kje to imajo ?

Hvala vnaprej :)

Aldebaran
20.02.2008, 14:13
tukajle bos nasla vse kar te zanima
klikni (http://www.google.si/search?q=sen%C4%8Dila&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a)

Vsemogočni
20.02.2008, 23:27
Za mene pridejo lepe in zelo praktične LAMELNE ZAVESE. Seveda za tebe dolžine nad radiatorjem. In to kar sprašuješ kako se že reče, so prav lamelne zavese. Imaš ogromno barvnih odtenkov, lahko jih potem "odgrneš" pod do 90 stopinjskim kotom, tako, da imač delno, malce več, veliko ali čisto zaprte-odprte, itd.
Pri kakem dobrem privatniku se lahko pomeniš in vprašaš za razne nasvete. Le pazi, da ti ne vtiši kako njegovo varianto, ker koncu koncev jih boš imela in gledala v svojem stanovanju ti, zato naj bo tako, kot si sama želiš. Vsekakor je pa nasvet ali priporočilo "kako bi jaz imel" potrebno pretehtati in, če se poklapa s tvojimi željami, se da tudi realizirati. Malce so dražje kot kaka cunja, ampak odtehtajo pa sigurno najmanj toliko, kot so dražje.
Pri nas smo kupili dve tračnici, tako, da razdelimo dnevno sobo od stene do stene. Če pride kdo na obisk, raztegnemo zavesi, tako, da ostalim ni potrebno gledati v dnevni sobi postelje, ampak samo sedežno, mizico in TV.
Malce si prej oglej pri izdelovalcih, malo sprašuj, naj se ti pa nikakor ne mudi. Cene so nekako med proizvajalci kar dosti slične, če računaš, material, delo in prevoz. Nama so jih naredili na mero, sestavil doma in pritrdil pa sem jih sam, ker mi je obrtnik pač pošteno povedal, da to ni nobena kunšt, malo pokazal in rekel, če le ne bo šlo, se pa slišimo. Pa je pač šlo, pa še nikogar ni bilo treba korigirati naj tračnico pritrdi malce levo ali malce desno.

jaja3
21.02.2008, 10:20
:) hvala obema, sem sla malo pobrskat po teh straneh in sem odkrila, da se temu, kar iscem, rece panelne zavese (ki so sirse od lamelnih in se ne obracajo pod kotom, kot se lamelne, ampak se pomikajo samo levo desno). Odkrila sem tudi precej ponudnikov, ki to delajo. :2thumbs:
lep dan zelim vsem skupaj :)