Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Profesionalni igralec


Michael Scofield
23.02.2008, 18:57
Živijo. Vem, da se bo to večini (sem prepričan) zdela zelo neumna tema, ampak jo bom vseeno odprl, ker me res zanima odgovor.

No, pa bom začel. Sem fant in imam 16 let. Že 5 let so moje sanje postati profesionalni igralec, vendar ne v Sloveniji ampak v ZDA. Sem preiskal kar precej spletnih strani povezane s tem ampak nikjer ni pisalo za igralce iz tujine... vendar sem našel nasvete, kako postati igralec in je pisalo, da imajo igralci, ki se niso šolali z igralstvom, prednost, ker tisti ki so se, se vedejo drugače pri filmih, ker so navajeni pač odra... no to je točka zame, ker se ne šolam s tem. Moj načrt je, da pri 20/21 letih odpotujem s prijateljem v Ameriko ane... in me zanima, a imam kaj možnosti uspeha? Namreč, tam bi si moral najti agenta, ki bi mi priskrbel avdicije za razne nove filme ali pa TV serije... aja pozabil sem povedati, da sem na tem področju tudi kar precej talentiran (pa ne da bi se hvalil :) ). OK, plan je odpotovati v Ameriko in iti na razne avdicije, na avdiciji se izkažem in me izberejo za kakšno vlogo. No, zdaj me pa zanima vaše mnenje, a imam sploh kaj možnosti uspeha? Namreč talenta ne manjka, ampak ker sem iz tujine... ime ni problem, ker si ga bom itak zamenjal (ker sem že bral zgodbo, da enemu niso hoteli dati vloge samo zaradi imena, dokler si ga ni zamenjal).

No, resnično se vam zahvaljujem za vse naslednje odgovore.

LP

Sirko
23.02.2008, 19:22
Ja najprej nm povej kake so kej tvoje izkušnje in kje si jih nabrau

Michael Scofield
23.02.2008, 19:31
Ja kot sem rekel, nisem nikjer hodil na kakšna predavanja al pa kej, ampak neprestano vadim pred prijatelji, in ko jim povem, da sem se pretvarjal so res impresionirani in začudeni (aja pa ne sam pred prijatelji). Aja pa na tistih straneh, kjer so napisali nasvete so zraven napisali tudi, da naj pogledamo veliko različnih filmov ali pa tudi TV serije, to sem pa itak že naredil in tudi bom še nadaljeval.

Irina
24.02.2008, 00:25
Z željo, da bi postal igralec ni nič narobe. Mogoče problem nastopi, ker ti želiš biti profesionalni igralec ravno v Ameriki in to brez izobrazbe, da rečem prakse, skratka naturščik. Na tisoče mladih, talentiranih ljudi se zgrinja v Ameriko - Hollywood in upa, da bodo ravno oni uspeli. Trda bo. Res redkim uspe. Mogoče bi pa le začel najprej doma, da bi dobil vsaj malo vplogleda, kako se zadevi streže. Vprašaj pri Viba filmu, skušaj priti v kontakt s katerim od domačih režiserjev, ker brez nekega predznanja verjetno ne bo šlo. Za pot v Ameriko, agenta in vse ostalo bodo potrebna kar izdatna finančna sredstva, zna biti tudi to problem. Včasih traja leta in leta preden te opazijo. Predlagam ti, da res začneš najprej doma in, če si res talent te bodo opazili, potem bo šlo lažje naprej.

Michael Scofield
24.02.2008, 01:27
Irina, zelo lepa hvala za odgovor. Glede finančnih sredstev se bom pa že znašel, to me ne skrbi. ;) Bom skušal priti v kontakt z Viba filmi, ker imaš prav, res bi moral vsaj malo dobiti vpogled, kako potekajo te stvari. Ko bo pa čas za odhod v Ameriko, kaj praviš torej, da potrebujem: agenta,...?

Hvala lepa za odgovor in LP.

Irina
24.02.2008, 08:26
Michel, ja potrebno bo kar zavihati rokave in se lotiti dela, če želiš uresničiti svoje načrte. Na spletu najdeš agencijo avdicija.com. Začni načrtno iskati možnosti kako bi prišel v stik z nekaterimi režiserji/igralci
Branko Đurić - Đuro, Marko Naberšnik, Metod Pevec, Gojmir Lešnjak Gojc........ Oglej si seznam produkcijskih hiš, tudi tam bi se kaj našlo. Prijavi se za brezplačeni ogled oddaj v živo (Trenja, Piramida.....,) tako boš vsaj prišel v TV hišo in videl kako se snema. Na TV Papriki velikokrat dajo priložnost mladim obrazom, pokliči, naj ti ne bo nerodno. Za začetek reci, da iščeš priložnostno, počitniško delo. Na veliko vrat bo treba potrkati, nerodno ti ne bo smelo biti, tudi po mnogih "hvala nasvidanje" ne boš smel izgubiti ne volje, ne poguma.

http://www.avdicija.com/index.php?id=12&lang=sl

nattka
24.02.2008, 09:20
se strinjam z irino ... če misliš resno z igralstvom, potem stopi v akcijo že danes ...
sploh v ameriki je zelo bistveno, da seboj prineseš določene reference, kjer se vidi koliko te ima kamera rada ...
da poveš recimo ... nastopal sem v reklami za jogurt, kjer sem se pojavil za 3 sek ... nato pa v reklami za špagete, kjer sem bil ves čas v kadru ...
statiral sem v filmu o vitezih in igral člana tolpe v filmu o najstnikih ...
te stvari so še kako pomebne, ker se za vsakim uspehom "čez noč" skrivajo leta trdega dela ...

jezik, jezik in jezik ... dobro znati svojega pa še angleškega ... tzkoristi govorne vaje, da se izučiš spretno uporabljati besede in lepo izgovarjati ...
v šoli organiziraj predstave, angažiraj se na sto in en način ... zaradi izkušenj, odnosa pa tudi dozorevanja ...
bilo bi hudo da prideš v ameriko, resnično uspeš in po enem leti končaš kot britney spears ...

torej, naredi načrt DELA ... kjer so talenti in avdicije, tam si ti ... pa na šolo ne pozabi ... če slučajno lih ne rata ( čeprav držimo fige), ti bo uspešno končana srednja šola še kako prav prišla ...
pa saj nepismenih igralcev pravzaprav nikjer ne rabijo ...

:):)