Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Izpadi


marhyo
27.02.2008, 08:50
Pa kaj se danes spet dogaja? Kar naprej prekinja. Saj to že ni več res.

wishmaster
27.02.2008, 09:12
Danes je pri meni vredu. Včeraj mi je parkrat zvečer prekinalo povezavo in se potem pol ure ni dalo povezat, ker je zavračalo geslo. Pa tudi hitrost neta je bila ubijalska:nonono: . Namesto 230 kb/s downoada sem imel samo 140 največ in tudi pinga kar visok. Potem ob 0.30 pa spet čudežno dela z polno hitrostjo.

sivi01
27.02.2008, 10:48
DNS razločevanje ni delovalo, sedaj so težave z SMTP strežnikom mail.siol.net.

Moti me, ker ni nikjer to napisano da imajo težave.

080 Urban
27.02.2008, 15:45
Pa kaj se danes spet dogaja? Kar naprej prekinja. Saj to že ni več res.

Prekinja kaj? Prekinilo te je enkrat in si se povezal nazaj....

lp

080 Urban
27.02.2008, 15:47
Danes je pri meni vredu. Včeraj mi je parkrat zvečer prekinalo povezavo in se potem pol ure ni dalo povezat, ker je zavračalo geslo. Pa tudi hitrost neta je bila ubijalska:nonono: . Namesto 230 kb/s downoada sem imel samo 140 največ in tudi pinga kar visok. Potem ob 0.30 pa spet čudežno dela z polno hitrostjo.

Včeraj nisi imel nobene prekinitve v PPPoE povezavi. Nazadnje je bilo prekinjeno 25.2. (na zahtevo uporabnika), čez 17 sekund si bil nazaj online.

lp

080 Urban
27.02.2008, 15:48
DNS razločevanje ni delovalo, sedaj so težave z SMTP strežnikom mail.siol.net.

Moti me, ker ni nikjer to napisano da imajo težave.

O kakšnih DNS težavah ne vem... Bile pa so s SMTP strežnikom.

lp

dal
27.02.2008, 16:52
V prihodnje bi bilo smiselno na www.siol.net objaviti kakšno obvestilo, ko ima SMTP strežnik težave.

bejli
27.02.2008, 19:30
Prekinja kaj? Prekinilo te je enkrat in si se povezal nazaj....

lp

owned :2thumbs:

Branka007
28.02.2008, 00:01
Zdravo, no js bom kr sm napisala nastalo situacijo, ker dejansko nevem kaj narediti. Ali kdo ve kako spremenit nastavitve na routerju, zaradi izpada in menjave dns strežnikov se mi je vse sesulo ampak namizni trenutno dela brez problema preko routerja, problem nastane s prenosnikom ker me ne poveže direktno preko WiFi do neta, probal smo že vse ne zazna nobenega IP naslova kateri bi me povezu z routerjem, drugače je wireless povezava normalna oz perfektna tako da ni da mogoče kje nebi mela kej vklopleno probal smo pa tudi že vse.

Ali so mogoče kje v sistemskih zadevah kje kake nastavitve, ki onemogočajo ta dostopanja preko IP naslovo, ker ta problem se je poraju že v samem začetku tako da je mogu frend preko svojega računalnika inštalirat router in nastavit vse nastavitve, ker ko smo vpisali v IE 192.168.1.1 ni nic naredilo. (aja pa ne pisat nej probam drug IP address, k ne pomaga smo že vse probal:rolling:)

lp branka
:dontknow:

bejli
28.02.2008, 12:16
Zdravo, no js bom kr sm napisala nastalo situacijo, ker dejansko nevem kaj narediti. Ali kdo ve kako spremenit nastavitve na routerju, zaradi izpada in menjave dns strežnikov se mi je vse sesulo ampak namizni trenutno dela brez problema preko routerja, problem nastane s prenosnikom ker me ne poveže direktno preko WiFi do neta, probal smo že vse ne zazna nobenega IP naslova kateri bi me povezu z routerjem, drugače je wireless povezava normalna oz perfektna tako da ni da mogoče kje nebi mela kej vklopleno probal smo pa tudi že vse.

Ali so mogoče kje v sistemskih zadevah kje kake nastavitve, ki onemogočajo ta dostopanja preko IP naslovo, ker ta problem se je poraju že v samem začetku tako da je mogu frend preko svojega računalnika inštalirat router in nastavit vse nastavitve, ker ko smo vpisali v IE 192.168.1.1 ni nic naredilo. (aja pa ne pisat nej probam drug IP address, k ne pomaga smo že vse probal:rolling:)

lp branka
:dontknow:

Nastavi na notebooku DNS strežnike na 193.189.160.13 in 193.189.160.23.

Drug IP ne pomeni samo, da v explorerju vpisuješ nov IP, ampak da tudi na mrežni kartici spremeniš IP subnet. Z vpisovanjem različnih IP-jev nič ne dosežeš, če nisi tudi na mašini v istem subnetu.

Sepravi, da lahko v primeru da imaš ip 192.168.1.15 dostopaš samo do mašin, ki imajo ip 192.168.1.xxx in ne do npr. 192.162.2.xxx in podobno. Če niso prve tri cifre ločene z piko enake na ruterju/modemu in na tvoji mašini, ne boš dostopala do tistega nabora IP-jev.

lp,
bejli

Branka007
28.02.2008, 19:08
no vseeno ne dela, klub vsemu :(, a mogoče kdo ve kako lahko na routerju še drugače spremenim geslo za dostop do neta, ker poveže me n z routerjem. Tole je to much že zame :)

bejli
28.02.2008, 19:31
če te povezuje preko modema, te zato router ne more povezati. Ali eno ali drugo. Pa kaj več napiši kako imaš trenutno vse speljano, da imamo večjo sliko in več možnosti za uporaben odgovor.

Branka007
28.02.2008, 19:40
No tkole je namizni računalnik je povezan preko routerja na modem in dela normalno brez problema, med tem ko me pri prenosniku ne spusti čez, pred parimi dnevi so mi spremenili geslo za dostop do neta. Wireless dela normalno edini problem, da me ne poveže z netom. Problem more bit v Wireless povezavi z netom (oz dostopa do neta), ker meni drugače wireless dela ko šus. Mogla bi spremeniti v nastavitvah pri wireless povezavi al routerju geslo za dostopanje do neta a nevem kako.:( Strežniki in naslovi so pa bli najprej nameščeni avtomatsko pa ni blo efekta potem sm šla pa še ročno pa tudi ne.:dontknow:


hvala, upm da bo dovolj;)

Aja tm glede povezave z routerjem sem imela v mislih povezavo do nastavitev in ne do neta.

bejli
29.02.2008, 12:54
Kaj potem router uporabljaš samo za wireless? Kako se povezuješ na internet? klikaš ikono na namizju, ali se povezava v internet vzpostavi že ko se prijaviš na wireless?

Povej nastavitve z mrežne kartice (ip številke).

primer OK nastavitev:
IP. 192.168.1.2
Subnet: 255.255.255.0
gateway :192.168.1.1 (oz. IP od routerja/modema (odvisno kateri vzpostavi internet povezavo))

DNS1: 193.189.160.13
DNS2: 193.189.160.23

Iz zgoraj napisanega še vedno zelo težko razberem kakšno situacijo imaš vzpostavljeno glede priklopa.

Če imaš kakšen msn/skype/gtalk, mi sporoči na ZS podatke, pa bova bolj konkretno predebatirala, da boš lahko sproti sprobavala.

lp,
bejli

marhyo
01.03.2008, 09:37
Meni se vsako jutro povezava prekine za par minut. Potem se pa zopet poveže in dela cel dan "normalno". Mimogrede modem je ves čas povezan (lučke utripajo oz. gorijo kot vedno), tudi med tem ko internet na računalniku ne dela, prav tako telefon ne dela.

bejli
01.03.2008, 19:55
Meni se vsako jutro povezava prekine za par minut. Potem se pa zopet poveže in dela cel dan "normalno". Mimogrede modem je ves čas povezan (lučke utripajo oz. gorijo kot vedno), tudi med tem ko internet na računalniku ne dela, prav tako telefon ne dela.

pokliči na help desk da pogledajo v log zakaj ti povezava pade. Če pa imaš povezavo preko routerja, pa lahko sam preveriš v čem je problem.

lp,
bejli

pcs
03.03.2008, 13:01
pokliči na help desk da pogledajo v log zakaj ti povezava pade. Če pa imaš povezavo preko routerja, pa lahko sam preveriš v čem je problem.

lp,
bejli

Meni se tudi dogajajo izpadi po par sekund do minuto recimo 2-3x na dan. Včasih to opazim,
največkrat pa verjetno ne.

M

bejli
03.03.2008, 15:36
Meni se tudi dogajajo izpadi po par sekund do minuto recimo 2-3x na dan. Včasih to opazim,
največkrat pa verjetno ne.

M

Kot sem napisal, če imaš router, sam preveri (log beleži vse dogodke v določenem časovnem intervalu), v drugem primeru pa bodo preverili na Siolu v njihovih logih za tvojo povezavo.

lp,
bejli