Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : vprašanje


aalagic
29.02.2008, 16:28
Vprašal bi kako naj vspostavim brezzično povezavo interneta z prenosnikom rutar pa imam siol-ov SINOPE 568+:dontknow:

Branka007
29.02.2008, 17:17
js se tut ***em veš ko ****a, ker me ne spusti v nastavitve od routerja da bi spremenila geslo. A si vnesu ip-jep a to ročno al si dal avtomatsko a wifi ti pa normalno dela al kako

zeriX
29.02.2008, 19:38
Za začetne nastavitve kar poveži z žico, daj obtain IP from DHCP in potem v browserja 192.168.1.1, username: user, password: user
prideš not in tam je že tako vse jasno da če si ne veš nastavit pomisli če je sploh smisel imeti računalnik ;)

Branka007
29.02.2008, 20:02
dragi zeri, če bi mi to delovalo bi šlo žal mi ne deluje, smo že vse probal, tako s strani namizega kot s strani prenosnika, 192.168.1.1 ne povleče. Js bi rada do tega pršla pa žal ne morm zakaj nevem, edino kar vem, da je tut prjatu k mi je to v začetku delu mogu prek svojga prenosnika narediti, ker prek mojih ni šlo. In če bi delovalo se nebi kle neki vsajala :D

P.s. Se opravičujem moderatorju za psovke

aalagic
29.02.2008, 21:27
Zahvaljujem se tem pametnjakoviču nismo vsi "računalniški molji".Mislil sem da boš saj prijaznejši do nekaterih ,ki neznajo toliko kot ti.ČE PA SI PRI VOLJI PA NAPIŠI KAKO NAJ TO NAREDI NEK LAJIK.HVALA.HVALA.

Branka007
01.03.2008, 09:17
a če v internet vpišeš 192.168.1.1 in daš enter ti nič ne odpre al kako. Drgač pa brez internetne povezave ne bo šlo, lahko pa, da imaš kako drugače pa da bo šlo.
No sj veš js nism stručko se bl k laikom nagibam ampak včeri mi je bejli, mal razjasnu zadeve in sva clo pršla do tega, da mi odpre okno v katerega se lahko logiram, no sm zj se pojavlja druga zadeva, ker ne sprejme gesla in user name admin admin, klub temu da je bil router resetiran, morva najprej ugotovit kaj je to viking zadeva.

Drugač pa pejt pod:
Start
All programs
Accessories (slo prevoda hm se ga ne spomnim, to je tm k maš kalkulator, pa te zadeve )
in odpri Comand Prompt (črna ikona na njej pise C:\ ), vpiši ipconfig in enter, ko ti izpiše
poglej pri Local Area Connection kter ip naslov imaš pod default geatway pa probi tega v internet (kjer pšeš naslove www....) vpisat, v primeru če maš kake čudne ip naslove je druga varianta da jih ročno naštimaš to greš pa (al desni klik na povezavi Local area conn če jo imaš tm pod ikonami pr uri in daš open internet conn ali odpri povezave, potem odpreš tisto povezavo (Local area conn), ki je aktivna, potem imaš na zavihku GENERAL (splošno) properties (klikn), potem se ti odpre okno, kjer v naslovnem delu piše local area conn properties (nastavitve), pod zavihkom general (prvi zavihek) imaš v večjem oknu navedene neke protokole oz povezave klikni na Internet Protocol (TCP/IP), da se ti obarva in klikn properties. In če imaš naštimano avtomatiko označi drugo varianto in vpiši ročno naslove tako zgorne kot dns. Na forumu je bejli napisu primer uredu ip naslovov (Forumi, Tehnična pomoč in najdi temo Izpadi).

Drgač je pa še druga varianta, k prideš do povezav in to je start, setings in control panel (nadzorna plošča) in klikneš network connections (internetne povezave) in start in maš na desni strani k se ti odpre nek spodi al umes direktno Control Panel odvisno ktero start vrstico imaš.

Ko karkoli spremeniš pejt še enkrat enkrat vnesti v internet Ip naslov, k sm ga zgori napisala.

To je zj tko čist okvirno, variante, kaj lahko narediš, nevem pa če velja zate, je pa boljš to kt pa nič :) - tolko no da boš imel kej za počet.

aalagic
03.03.2008, 09:21
Hvala za pomoc mal je bilo pota ampak vredno truda.:angel:

aalagic
03.03.2008, 10:00
Še enkrat pišem in sporocam če ima še kdo take težave kot jaz da ne zna uspostaviti brezzične povezave z sinope-om da lahko poklice na siol pomoc i pritisne št.1za pomoč siol naročnikom i bodo o ni sami tebi uspostavili brezzično povezavo,povedati im pa moraš svoje uporabniško ime, potem pa te operater vpraša še za tvoje geslo za brezzično povezavo katera mora imeti 8 znakov in to je vse .TO JE ZA TAKE KOT SEM JAZ LAIKE RACUNALNIŠTVA.:2thumbs:;)

bejli
03.03.2008, 15:41
Še enkrat pišem in sporocam če ima še kdo take težave kot jaz da ne zna uspostaviti brezzične povezave z sinope-om da lahko poklice na siol pomoc i pritisne št.1za pomoč siol naročnikom i bodo o ni sami tebi uspostavili brezzično povezavo,povedati im pa moraš svoje uporabniško ime, potem pa te operater vpraša še za tvoje geslo za brezzično povezavo katera mora imeti 8 znakov in to je vse .TO JE ZA TAKE KOT SEM JAZ LAIKE RACUNALNIŠTVA.:2thumbs:;)

Kar ne pomeni, da se sedaj ne rabiš naučiti kako se to nardi. :) Sedaj, ko imaš že vse nastavljeno da deluje, se skonektaj na modem in poglej kako je vse nastavljeno. Nastavitve si zapiši, da boš vedel za drugič.

lp,
bejli

CVZ
23.03.2008, 11:02
Mene tud zanima pravo ceno od wifi kartice pa še nekaj a bi dal dobit ksn link v kerih državah lahko uporablas wifi pa ceno?? hvala vnaprej

LP

bejli
23.03.2008, 13:21
Mene tud zanima pravo ceno od wifi kartice pa še nekaj a bi dal dobit ksn link v kerih državah lahko uporablas wifi pa ceno?? hvala vnaprej

LP

Čeprav si zastavil sila čudna vprašanja, bom odgovoril. Ceno kartice boš zvedel v trgovini z rač. opremo ali pa na internetu. Wireless lahko uporabljaš kjer je pač odprt, ali pa imaš dostop. Na letališčih in podobnih mestih je seveda plačljiv (no, letališče Ljubljana ima zastojn wireless, Műnchen in Hamburg imata plačljivo kolikor sem sam sprobal).

Pa še ena stvar. Glede na vprašanji bi rekel, da se ti o wirelessu bolj malo svita kako sploh deluje. Malo si preberi na internetu...wikipedia and stuff...

pa brez zamere.