Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Težave z vzpostavitvijo "Siol Modema"


Matej__
01.03.2008, 18:28
Imam nekaj težav, če bi lahko kdo komentiral in pomagal. Pri prijatelju so se odločili za Siol Internet , Telefon in TV. Po priklopu "modema" se prižgejo 2 Led diodi (Power in LAN) medtem ko led za WAN počasi utripa. Po instalaciji CDja in programske opreme se hočem povezat na registracijsko "stran" vendar mi v komunikacijskem kvircku napise eno napako, ki ima stevilko (678). Kaj to pomeni? Zanima me ali pri priklopu MORAJO goreti VSE tri led diode ali ne? in pa kako je pravilno povezati "MODEM" na telefonsko vtičnico, kajti zraven se dobi nekakšen adapter (razcepnik). Ali je tega potrebno imeti vkljucenga v napeljavo, če je oseba uporabnik storitve SIOL telefonije. Zanima me tudi kako morajo biti razporejene žice v kablu ki poteka iz telefonske vtičnice (ali tistega adapterja oz razcepnika) do modema (mislim da je 4-žilni kabel) prosim za sliko kjer se vidi PRAVILNA razporeditev žičk konektorjev na obeh straneh kabla.

Hvala vsem za odgovore

jugato
01.03.2008, 19:17
Napaka 678 pomeni, da zahtevek za vzpostavitev povezave iz računalnika ne pride do naročnikove centrale. Razlogov za to je lahko več.

Tako lahko ta napaka pomeni onemogočeno mrežno kartico, lahko pomeni težavo s samim modemom, mrežnim kablom, težavo na liniji ali pa z nepravilno nameščeno zaščitno programsko opremo (požarni zid, nekateri antivirusni programi ...).

Najprej preverimo, ali vse lučke na modemu normalno gorijo (predvsem smo pozorni da lučki wan ali adsl ne utripata). Priporočamo, da modem ugasnete iz elektrike za 2 minuti, da se naprava resetira. Ko ga ponovno vključite, počakajte, da se vse lučke vzpostavijo, in se povežite. Če se povezave še vedno ne vzpostaviti, potem se obrnite na naš klicni center

Matej__
01.03.2008, 19:39
Hvala za odgovor. Klicem Center 080 1000 cca 2 uri nepretrgoma tako da sem obupal in bom verjetno nadaljeval jutri, ker pač oseba kateri pomagam nima časa. Kot sem omenil LED diodi za (Power in LAN) gorita nepretrgoma, LED dioda za WAN al kaj je tista vmes pa ne gori mapak počasi utripa ali pa hitro, je pa na trenutke celo gorela tko ene 5s , vendar nato zopet počaši utripa. Modem je Sinope568+. Mrežna kartica 100% deluje, saj lahko preko IE komuniciram z modemom preko naslova 192.168.1.1, tako da je možnost onemogočene mrežne odstranjena. Mogoče je kakšen kabel nepačen, saj je kupil 10m kabela, kateri je priključen iz razcepnika do modema (zato sem tudi napisal kakšna mora biti razporeditev žičk na samih konektorjih kabla). Požarni zid in pa antivirusnik sem pač izključil. Modem sem tudi izklopil (gumb za vklop in izklop na zadnji strani) za cca 5 min.

Sirko
01.03.2008, 19:57
žičke na konektorjih morjo bit na obeh straneh enako postavljene (če so barvne), če maš pa sam eno barvo pa ni važn

artagnan
01.03.2008, 20:15
Dokler bo WAN utripala se ne bo povezalo...

Lahko preveris, ce je kabel res vredu (poskusis z drugim,...), ce je na lokaciji se kaksna druga vticnica, poskusis se na tisti (da ni slucajno kje kaksen slab stik).

Torej WAN mora svetiti, ni pa nujno da je kakrkoli drugega prikljuceno na modem. Morata pa biti prikljucena napajanje ter linija.

Ce WAN se vedno utripa, prijavis napako na 0801000-1.

Matej__
01.03.2008, 21:03
Hvala vsem. Bom jutr poskušal to da bo WAN LEDica gorela NON-STOP :). Bom pa tudi pregledal kabel za vsak slucaj, če ma na obeh straneh enako postavljene žičke, da ni kakšna čudna varijanta (kot CROSS mrežna :)). Upam da se na 080 1000-1 zbudijo, in da ne bo jutr spet "vse linije zasedene" 2-3 ure:(.

bejli
01.03.2008, 22:26
če imaš isdn telefonijo, potem moraš uporabit tist razdelilec, drugače semizdi da ne ker gre kabel do vsakega telefona posebi iz modema.

Matej__
01.03.2008, 22:32
Umm. Prej je imel navadno telefonsko linijo Telekom pač, sedaj pa je vzel komplet Siol ponudbo (internet, telefonijo in TV). A pol morm jest kr direkt v vtičnico prklopt modem, pa kakšen kabel se v tem slučaju uporabi (2-žilni ali 4-žilni)?

Hvala za pomoč

tom777
02.03.2008, 01:22
Naredi sledeče:

- linija, ki pride do modema (WAN-to je glavni kabel, to je ta ki je bil do sedaj uporabljen za telefon) ima 2 žili, ki pa morata biti v 8 pinskem RJ-45 konektorju (tak kot za mrežno), uporabi se samo sredinski mesti na rj-45 konektorju,
- telefonija, ki gre IZ modema (konektor rj-11-telefonski konektor), je najbolje da jo spelješ nazaj v vtičnico, samo s tem pogojem, da odklopiš "WAN" iz vtičnice in gre kabel direktno v modem, tako boš lahko ohranil vtičnico za obstoječe telefonske aparate v hiši in ti ne bo treba posebej napeljevati kabla do telefonov
- škatlica (filter) je v tvojem primeru neuporabna, ker nimaš več pstn linije, tako da jo ne veži nikamor.


Drugače pa dela sinope tudi kot ruter, če ne veš kako ga nastaviti pokliči na tehnično pomoč in ti ga bodo nastavili.

Velik konektor je rj45, mali je rj11
http://www.housing.uiuc.edu/technology/images/hardware/RJ11-45.jpg

Matej__
02.03.2008, 08:52
Naredi sledeče:

- linija, ki pride do modema (WAN-to je glavni kabel, to je ta ki je bil do sedaj uporabljen za telefon) ima 2 žili, ki pa morata biti v 8 pinskem RJ-45 konektorju (tak kot za mrežno), uporabi se samo sredinski mesti na rj-45 konektorju, (OK Tole mi je jasno, se pravi da moram it iskat nov kabel v trgovino, ali pa ga sam narest)
- telefonija, ki gre IZ modema (konektor rj-11-telefonski konektor), je najbolje da jo spelješ nazaj v vtičnico, samo s tem pogojem, da odklopiš "WAN" iz vtičnice in gre kabel direktno v modem, tako boš lahko ohranil vtičnico za obstoječe telefonske aparate v hiši in ti ne bo treba posebej napeljevati kabla do telefonov (Tule sem pa zgubljen. Prosim za malo več opisa al pa kakšno skico.)
- škatlica (filter) je v tvojem primeru neuporabna, ker nimaš več pstn linije, tako da jo ne veži nikamor. (To mi tudi štima, ker sedaj ma frend pač telefonijo od SIOLa)


Drugače pa dela sinope tudi kot ruter, če ne veš kako ga nastaviti pokliči na tehnično pomoč in ti ga bodo nastavili.

Velik konektor je rj45, mali je rj11
http://www.housing.uiuc.edu/technology/images/hardware/RJ11-45.jpg
Hvala

Matej__
02.03.2008, 14:29
Dobil 080-1000 :) Zdej so javili napako terencem, verjetn je neki narobe s centralo (kaj sploh je lahko narobe nimam pojma) ampak bojo poklical. Upam da bo hitro urejeno....

..... nadaljevanje sledi......

tom777
02.03.2008, 20:28
Upam, da je kaj bolj jasno, če ne sporoči. 2 črtici na kablu pomenita 2 žilni kabel oz. parica.http://image.bayimg.com/gajneaabb.jpg

Matej__
03.03.2008, 20:56
Zrihtano, hvala vsem v pomoč