Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Težava z dostopanjem do strani


banano
16.03.2008, 01:59
Pozdravljeni!

Težava je sledeča: dostop do dveh strani (www.dreamstime.com in www.bigstockphoto.com) mi je onemogočen od včerajšnjega dne. Klical sem na Siolov CC, pa mi je operater rekel, da njemu dostop dela brez komplikacij in obljubil, da bodo poizvedeli in me poklicali nazaj, a očitno bom moral počakati do ponedeljka, sklepam.

Dodatne informacije:
- imam statični IP,
- "novi" DNS strežniki so vnešeni (poskusil sem tudi z OpenDNSjevimi, mimogrede),
- dostopal sem s štirimi računalniki v domačem omrežju (router in brez - v kolikor bi težava bila lokalne narave),
- preko proxyjev so strani dostopne,
- trace prikazuje mrtvo točko v Texasu, above.net (za obe strani je skoraj identičen, zadnji hop je isti).

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi se lahko dogajalo? Stvar je precej nujna, saj strani uporabljam za delo.

Hvala vnaprej za odgovor!

p.s.: Prilagam poleg traceroute izpis:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| Hop | %Loss | IP Address | Node Name | Location | Tzone | ms | Graph | Network |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| 0 | | 192.168.1.110 | 00x.linksys | * | | | | (private use) |
| 1 | | 192.168.1.1 | - | ... | | 3 | x- | (private use) |
| 2 | | 213.250.19.90 | BSN-access.dsl.siol.net | ?Ljubljana, SI | | 43 | -x-- | SiOL d.o.o. (Slovenia Online) |
| 3 | | 213.250.19.90 | BSN-access.dsl.siol.net | ?Ljubljana, SI | | 18 | x- | SiOL d.o.o. (Slovenia Online) |
| 4 | 40 | 89.143.5.69 | dragonja1-0-0-0.siol.net | ?(Slovenia) | | 27 | x-- | Telekom Slovenije d.d. |
| 5 | | 89.143.1.53 | asterix-6-0-0.siol.net | ?(Slovenia) | | 34 | -x-- | Telekom Slovenije d.d. |
| 6 | | 89.143.1.6 | custos-1-1-0.siol.net | ?(Slovenia) | | 29 | x--- | Telekom Slovenije d.d. |
| 7 | | 217.6.50.97 | - | ?Bitterfeld, DE | | 68 | -x--- | Deutsche Telekom AG |
| 8 | | 217.239.38.178 | - | ?Oldenburg, DE | | 59 | x-- | Deutsche Telekom AG, Internet Service Provider |
| 9 | | 212.69.164.5 | fe3-33.mpr1.vie3.above.net | Vienna, Austria | +01:00 | 52 | -x--- | AboveNet |
| 10 | | 64.125.23.173 | po-30.mpr1.fra1.de.above.net | Frankfurt, Germany | +01:00 | 49 | x- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| 11 | | 64.125.23.250 | so-3-1-0.mpr3.ams1.nl.above.net | Amsterdam, Netherlands | +01:00 | 92 | -x-- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| 12 | | 64.125.26.46 | so-0-0-0.mpr2.ams5.nl.above.net | Amsterdam, Netherlands | +01:00 | 70 | -x-- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| 13 | | 64.125.27.177 | so-2-0-0.mpr1.lhr2.uk.above.net | London, UK | * | 76 | x- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| 14 | | 64.125.27.57 | so-0-1-0.mpr1.dca2.us.above.net | Washington, DC, USA | -05:00 | 146 | x-- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| 15 | | 64.125.29.37 | so-1-0-0.mpr3.iah1.us.above.net | Houston, TX, USA | | 181 | x---- | Abovenet Communications, Inc ABOVENET |
| ... | | | | | | | | |
| ? | | 67.15.236.85 | www.bigstockphoto.com | ?Houston, TX | | | | bigstockphoto.com EVRY-279 |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roundtrip time to 64.125.29.37, average = 181ms, min = 163ms, max = 278ms -- Mar 16, 2008 1:40:05 AM

sivi01
16.03.2008, 05:34
Ne verjemi fantom v Siol klicnem centru, ker gledajo v svet skozi proxy, ki laže oz. kaže strani iz svojega predpomnilnika. Njihove izjave "Meni pa stran odpre" niso realne in še sami ne vedo tega. Ne bom komentiral naprej ...

Da, tudi jaz opažam, da so določene strani nedostopne za Siolove uporabnike. Svojo najljubšo stran, ki je na Siolu ne morem odpirat sem lahko na faxu brez težav.

sojus
16.03.2008, 08:14
Ne odpre mi:

http://www.bigstockphoto.com/
http://www.dreamstime.com/
http://www.rapidshare.de/
http://www.mediafire.com/

in še vrsto drugih strani, mislim kaj se greste-->ne se zgovarjat spet na tujino; plačujemo vam:nonono:

:censored:

MODRI_ZOB
16.03.2008, 09:32
Ne odpre mi:

http://www.bigstockphoto.com/
http://www.dreamstime.com/
http://www.rapidshare.de/
http://www.mediafire.com/

in še vrsto drugih strani, mislim kaj se greste-->ne se zgovarjat spet na tujino; plačujemo vam:nonono:

:censored:

Meni odpre vse tvoje linke:dontknow::dontknow:

sivi01
16.03.2008, 10:03
Modro zobi, ma ne ga biksat. Teh strani in še marsikaterih enostavno iz Siol omrežja ne odpira. Preko katerega proxyja si ti priklopljen? Seveda lahko vse omenjene odpiram prek univerzitetnega omrežja metulj.

anzev
16.03.2008, 10:31
Hecno, meni tudi vse 4 odpre.

sivi01
16.03.2008, 10:46
Hehe, na Siolu je spet vse po starem in seveda vse deluje, uporabniki imajo pa halucinacije.

Ne zavajat ljudi in odpravite napako. Ali je vaša napaka ali napaka vašega dobavitelja nas uporabnikov ne zanima. Radi bi storitev, ki jo plačamo in ne nategovanje in zavajanje!

sojus
16.03.2008, 11:05
Ne vem, meni in še mnogim drugim ne odpre, tako da ne bit preveč pameten-->meni pa odpre....

@sivi01, @MODRI_ZOB katera lokacija ssta, kakšen net imata...pa brez proxya...


Aja btw imam optiko...

sivi01
16.03.2008, 11:10
Sedaj dela!

Imam optiko, kolega, ki mu je delovalo že pred menoj je imel drugačen routing v tujino. Očitno so preklapljali uporabnike po delih.

sivi01
16.03.2008, 11:17
WTF, spet mi ne deluje. Čista zmeda. Na Siolu bodo rekli da imam čisto preveč časa in preveč brskam po internetu.

banano
16.03.2008, 11:54
Trenutno dela, čeprav sem imel pred tem težave z avtentikacijo na omrežju (in internet sploh ni delal). Upam, da se je stvar "umirila";/

banano
16.03.2008, 12:03
Dostop je ponovno onemogočen. Prosil bi, da se kdo od SiOLovih operaterjev odzove, ker napaka definitivno ni na moji strani, strani pa uporabljam za delo in ni ne odgovorno, ne pošteno, da mi nihče ne zna povedati ničesar.

p.s.: Zadnji strežnik na traceroute je znova isti.
p.p.s.: S proxyji pa se ne mislim igrat, ker so povezave s stranmi občutljive (https, user/pass, SSL).

dal
16.03.2008, 12:04
Težave s spletnimi stranmi v tujini imamo od petka opoldne uporabniki v IP območjih 89.142.0.0-89.143.255.255 in 86.61.64.0-86.61.87.255. Iz drugih SiOL-ovih IP območij so strani dostopne, zato jim tudi iz helpdeska strani odpira.

Težavo mora odpraviti SiOL v sodelovanju s ponudnikom mednarodne povezljivosti DTAG-om (Deutsche Telekom).

Za referenčno stran se lahko uporablja: http://www.cogentco.com . Ko bo to odprlo, se bodo odpirale tudi ostale.

sojus
16.03.2008, 12:32
Pa kaj vam je NE DELA :(

ramones
16.03.2008, 12:58
ja men tud ne dela...:censored:... pa se cel kup drugih strani... katere sem pac dnevno obiskoval....

morda se ve... kdaj bo problem odpravljen ?

MitjaP
16.03.2008, 15:55
Smo že ugotovili, da je dostop do teh in še nekaterih strani moten. Ustavi se na nekem usmerjevalniku v tujini. To smo že javili ustreznim oddelkom, kateri že odpravljajo težavo oz. kontaktirajo z nadzorniki teh usmerjevalnikov, ter urejajo alternativne poti.

V tujini je pa ista praksa kot pri nas.. čez vikend deluje le dežurna služba. Jaz predvidevam, da bo to odpravljeno jutri oz bo več podatkov o odpravi problema.

fazan
16.03.2008, 19:38
Modro zobi, ma ne ga biksat. Teh strani in še marsikaterih enostavno iz Siol omrežja ne odpira. Preko katerega proxyja si ti priklopljen? Seveda lahko vse omenjene odpiram prek univerzitetnega omrežja metulj.

Men samo ene strani ne odpre ta druge ostale odpira pa nisem preko proxyja gor na netu.

fazan
16.03.2008, 19:41
WTF, spet mi ne deluje. Čista zmeda. Na Siolu bodo rekli da imam čisto preveč časa in preveč brskam po internetu.

Zakaj jih nisi vprašal,če ga lahko tudi plačuješ net mislim.In jaz bi mu jih že napel če bi men kdo tako rekel.Sicer je pa menda trenutno vredo poba na drugi strani na tehnični pomoči spet težko najti,da vsaj ve zakaj tam sedi in sprejema klice.

080 Rok
17.03.2008, 09:18
v vednost:
http://gigaom.com/2008/03/14/the-telia-cogent-spat-could-ruin-web-for-many/

banano
17.03.2008, 10:47
Neposredno je ta informacija zanemarljiva glede na uvodno vprašanje. Oboje strani je še vedno nedostopnih;/ Cogent in Above.net sta ločena.

T-a-d-e-j
17.03.2008, 12:20
Še dobro da majo ostali operaterji drugačen routing kot Siol :P.

Nshaq
17.03.2008, 12:25
Problem je, ker above.net ta promet vraca preko Cogent/Telia.

ramones
17.03.2008, 12:54
in se ze ve kdaj bo to porihtano... ?
in zakaj se to lahko samo siolu dogaja... ? ...ki bi naj bil vodilni ponudnik internetnih storitev tle v slo. ...:dontknow:

banano
17.03.2008, 13:21
Meni stvar ne diši. Torej SiOL vleče peering v Ameriko skozi "najeta" omrežja, med katerimi se je v Evropi znašla Telia? Madejneseri. Meni se promet ustavi na Above.net routerjih, s katerimi polom Cogent/Telia nima veze.

p.s.: Lahko se motim, a stvar je jasna: SiOL naj ta problem odpravi, sicer bom moral pomisliti o prekinitvi pogodbe (dinamični IP zaenkrat ni opcija, pa še postopek je birokratski in dolgotrajen). Vsak dan zgubljam denar s to težavo. Danes že četrti.
p.p.s.: Sem pa pregledal routing prometa do omenjenih strani (dreamstime in bigstockphoto) in gre iz Above.net strežnikov na theplanet.com omrežje. Tam se ustavi. Kaj ima s tem Cogent? (čeprav theplanet baje ponuja routing skozi Cogent - pa ja ni odklop Telie razširjen še na Deutsche Telekom/SioL, nimam pojma)

banano
17.03.2008, 13:23
Mimogrede: mene sicer ne zadeva, a Rapidshare strežniki so na Cogent omrežju.

p.s.: Je pa stvar omejena na pasu IPjev. Je naključno (po pomoti) odrezal še nekatere SiOLove uporabnike?

banano
17.03.2008, 15:17
Ja, še malo brskanja mi je razjasnilo pojme. SiOL (AS5603) izkorišča Deutsche Telekom za del prometa, nato Above.net, nato Theplanet, ki pa vozi Cogent. AS1299, Telia, je offlimits za Cogent. In krog je sklenjen.

Naj se kdo že enkrat odzove in razjasni, kdaj bo stvar odpravljena. Prometna linija ni samo ena, naj ga SiOL tako ali drugače preusmeri preko drugih omrežij. In to čimprej.

ramones
17.03.2008, 15:26
zgleda da je porihtano...
saj trenutno vse normalno deluje...

hvala banano... da si se mal raz****il... in siolu povedal kaj je blo narobe :)

dax11
17.03.2008, 15:57
Mal solidarnosti prosim, zakaj bi en pocen k..... ameriški Cognet izsiljeval evropejce ker mu s cenovno politiko ne
znese nudit pocen kontenta !

Plus glede na njihovo zgodovino ni tam nobene življensko odvisne vsebine. Samo free servisi, ki pa ravn zaradi tega so free. Mal dnara mal muzke.

080 Rok
17.03.2008, 19:02
V bistvu je stvar precej preprosta. Vsak provider usmerja promet glede na dolocene klase ip-jev. Tako je tudi Telekom usmerjal promet. Ene cez DTAG, druge cez Telio. Ko je prislo do krega med Telio in Cogentom, promet za klase 89.xxx in 86.xxx ni bil routan do tujine oz. se je terminiral nekje vmes.
Nasi tehniki so iz nase strani poskrbeli, da grejo vse route preko DTAG-a, obstaja pa ena tezava. Ta je, da se od nekaterih isp-jev route vracajo preko Cogenta in se terminirajo pred Telio seveda. Eden izmed teh providerjev je us.above.net. Nekak poskusamo vplivat na above.net, bomo vidli kaj bo, vsekakor pa bi morali ravno VI userji vplivat na njih in jim zapovedat, naj postimajo route tako kot treba, naj sledijo trenutnemu dogajanju na svetu, ne pa, da prihaja do tega.

upam, da je razumljivo

sojus
17.03.2008, 19:15
Sicer razumljivo in vse prav...samo še pri vsaki stvari je bil sledeč "postopek". Če ima uporabnik težave z delovanjem določenega "sistema" se obrne na ponudnika storitev, saj plačuje mesečno naročnino njemu, znani pa so tudi splošni pogoji, ki so jasno in glasno obrazloženi v pogodbi.....

Ne vzet to kot slabonamerno, temveč mi gre na "živce" , če napišete, da bi na to morali vplivati mi sami USERJI.


lp

080 Rok
17.03.2008, 19:27
Se strinjam, dokler lahko na sistem vpliva sam ISP. Mislim, pa je pa tudi v interesu providerja spletnega prostora, da bodo spletne strani strank dosegljive :)

Drugace pa mislim, da je zadeva postimana:
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.2.1
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 15 ms 14 ms 14 ms asterix-1-0-0.siol.net [89.143.1.21]
5 15 ms 29 ms 17 ms custos-1-1-0.siol.net [89.143.1.6]
6 53 ms 35 ms 35 ms 217.6.50.97
7 22 ms 22 ms 22 ms 217.239.38.178
8 215 ms 203 ms 210 ms fe3-33.mpr1.vie3.above.net [212.69.164.5]
9 228 ms * 220 ms po-30.mpr1.fra1.de.above.net [64.125.23.173]
10 230 ms 235 ms 227 ms so-3-0-0.mpr3.ams1.nl.above.net [64.125.23.2

11 227 ms 245 ms 231 ms so-0-0-0.mpr2.ams5.nl.above.net [64.125.26.4
12 257 ms 242 ms 252 ms so-2-0-0.mpr1.lhr2.uk.above.net [64.125.27.1

13 308 ms 316 ms 340 ms so-0-1-0.mpr1.dca2.us.above.net [64.125.27.5
14 347 ms 349 ms 353 ms so-1-0-0.mpr3.iah1.us.above.net [64.125.29.3
15 349 ms 338 ms 334 ms t289.216-200-251-162.iah1.us.above.net [216.
251.162]
16 354 ms 348 ms 352 ms 66.98.240.106
17 342 ms 348 ms 343 ms serv01.siteground10.com [67.15.172.4]

Tako da zgleda smo se uspeli dogovoriti.

MitjaP
18.03.2008, 12:09
Sicer razumljivo in vse prav...samo še pri vsaki stvari je bil sledeč "postopek". Če ima uporabnik težave z delovanjem določenega "sistema" se obrne na ponudnika storitev, saj plačuje mesečno naročnino njemu, znani pa so tudi splošni pogoji, ki so jasno in glasno obrazloženi v pogodbi.....

Ne vzet to kot slabonamerno, temveč mi gre na "živce" , če napišete, da bi na to morali vplivati mi sami USERJI.


lp

Povsem razumljiv odnos, vi plačujete Telekomu za uporabo, Telekom vam nekaj ponuja oz zagotovi. Isto pogodbo oz odnos ima lastnik strani, do katere želiš dostopati ti s tistim ponudnikom, pri katerem ima zakupljen prostor in se od ponudnika nato zahteva, da mu uredi to, da bo njegova stran dostopna tako kot mora biti, kajne? Mi smo svoje opravili in smešne so nebuloze, da v tej smeri ne počnejo naši tehniki nič... kar je svetoval Rok vsekakor ne škodi, torej pritisk še iz strani latnikov strani na pereč problem bi vsekakor pripomogel, se ti ne zdi?

ramones
28.03.2008, 17:52
Ponovno ista napaka?

lahko nekdo preveri ?

MIKO
04.01.2009, 08:59
Jaz pa imam tezavo z dostopom do https strani. Imam modem Prospero in router Netgear. Netgear mi vpostavlja povezavo, in od takrat, ko sem to nastavil ne morem do https strani. Dokler mi je Prospero vpostavljal povezavo je delalo ok, zdaj pa moram router resetirat da mi dela https stran. Ko resetriram mi dela do drugega dne ok, pol pa spet ista zgodba.

Kaj bi lahko bilo narobe?

fazan
05.01.2009, 00:05
Hehe, na Siolu je spet vse po starem in seveda vse deluje, uporabniki imajo pa halucinacije.

Ne zavajat ljudi in odpravite napako. Ali je vaša napaka ali napaka vašega dobavitelja nas uporabnikov ne zanima. Radi bi storitev, ki jo plačamo in ne nategovanje in zavajanje!

kakšne halucinacije kaj briješ norce iz vseh.Meni tvoje strani tudi normalno odpre razen ene,ki jo blokira bitdefender.

Sawyer
05.01.2009, 15:53
Heh. ta post je skoraj leto dni star. Verjetno jim je do dans ze crkno ovi ruter in so bolsega nabavli :P