Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : VoIP - namesto IP aparata bi rad uporabljal PC


Buftek
17.03.2008, 16:35
Iz aparata sem prepisal IP, masko, gateway, dns in zadeva se je uspešno konektala. Zdaj pa bi rad uporabljal SIP klient (vnesem ustrezen upor. ID, geslo), vendar ne vem kaj na vpišem kot domeno. V aparatu je polje domain prazno.

Prosim, da mi administrator, ki se dobro spozna na delovanje VoIP, odgovori.

še to:
- Na telekomovi tehnični pomoči mi je trdil, da je phone voice, laptop pa data, ampak ali ni ravno zato tu SIP klient??
- uporabljam SIP klient X-Lite

To sem imel sprogramirano na ISDN paketu in je lepo delalo, zdaj bi rad nekaj podobnega dosegel še pri VoIP tehnologiji

Hvala za pomoč!

Deflektor
18.03.2008, 09:57
Sam uporabljam x-lite, vendar se klienta iz neznanega vzroka po določenem času(nekaj ur) ne da več poklicati notri, ven pa se da poklicati, pomaga le reconect, ve kdo zakaj je tako in kaj nastaviti?

domain: voip.siol.net

Spodaj pri "register with domain and recieve inbound calls" pa imam označeno "proxy: adress voip.siol.net" če ti to kaj pomaga

sicer ne razumem točno kaj imaš v mislih, če si ip-telefon uporabljal na voice portu, na laptopu ne moreš uporabljati iste številke, tu lahko uporabiš le številko Siol komunikatorja, laptop pa mora biti vklopljen v data port da deluje internet

MitjaP
18.03.2008, 12:13
Kot je povedal Deflektor, domena voip.siol.net bi morala zadostovati, če pa slučajno stacionarno cifro poskušaš registrirati na računalniku imaš pa problem tu... uporabi številko SiOL Komunikatorja, pa bi moralo delovati.