Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Velik padec pri hitrosti


loky3000
19.03.2008, 12:00
Odkar sta v uporabi nova DNS strežnika mi povezava (1mb paket) deluje patetično počasi. Namesto 128kbs mi večino stvari odpira pri 10-20kbs, download ni višji od 10kbs. Uporabljam še stari Siol modem (calisto ali nekaj podobnega) ter 4 portni JAHT router.

Router zazna nove DNSje ter komunicira z modemom brez težav, nisem še probal povezave brez routerja vendar dvomim da bo kaj drugače, sem tudi izklopil iz elektrike za 20min ter ponovno probal vendar je problem enak.

Kaj natanko bi lahko povzročalo te težave, če izključimo spyware / viruse ker je problem enak na vseh 4ih računalnikih v omrežju, kateri so prej cca 2 leti imeli najvišjo možno hitrost.

bejli
19.03.2008, 13:00
imaš na računalnikih dns-je vnešene ročno, ali jih dobijo od routerja? če jih nimaš, jih poizkusi vpisati ročno.

080 Urban
19.03.2008, 13:23
Pa probej brez routerja.

lp

madmitch
19.03.2008, 13:38
Ne razumem, mam router, ki se povezuje na siol preko modema (router dela ppoe), nikjer nimam nobenih DNSov vpisanih. Edina stvar, ki sem jo vpisal sta upr. ime in geslo. Stvar dela k šus. Vse bolj se mi zdi, da manj ko vpisuješ, bolje dela in tako je prav, saj nismo vsi informatiki.

loky3000
19.03.2008, 14:35
Pa probej brez routerja.

lp

Trenutno poganjam zadevo brez routerja ter je povezava super, se bo treba malo poigrati z nastavitvami routerja ali pa zamenjati to črnogorsko čudo.

loky3000
19.03.2008, 15:00
Namesto routerja uporabil navaden switch, naštimal DNSje na vseh kompih ter zadeva laufa kot je treba :rolling:

j0sh
19.03.2008, 19:46
men se pojavlja enak proble... povezava je ql z routerju, vendar prenos interneta je obupen, podoben kot je opisal loky3000. mam pa to težavo, da mam računalnik v drugem nadstropju kot router... in je kabel napelavat po celi hiše nekoliko teško. v omrežje sta povezana dva računalnika, bratu dela internet normalno, men pa ne... zdj ne vem točno v čem je prolem .

bejli
19.03.2008, 23:21
Ne razumem, mam router, ki se povezuje na siol preko modema (router dela ppoe), nikjer nimam nobenih DNSov vpisanih. Edina stvar, ki sem jo vpisal sta upr. ime in geslo. Stvar dela k šus. Vse bolj se mi zdi, da manj ko vpisuješ, bolje dela in tako je prav, saj nismo vsi informatiki.

Ponavadi je tako, da več kot vpisuješ na roke, boljše je. Nevem zakaj, ampak v določenih primerih računalniki ne potegnejo dobr dns-jev od routerjev, če imaš nastavljeno, da ti jih router avtomatsko dobi od ISP-ja.

Najbolj zihr je, da na mrežno vpišeš DNS-je, pa ti je potem vseeno kdo v mreži jih ne dobiva (npr. router).

bejli
19.03.2008, 23:23
men se pojavlja enak proble... povezava je ql z routerju, vendar prenos interneta je obupen, podoben kot je opisal loky3000. mam pa to težavo, da mam računalnik v drugem nadstropju kot router... in je kabel napelavat po celi hiše nekoliko teško. v omrežje sta povezana dva računalnika, bratu dela internet normalno, men pa ne... zdj ne vem točno v čem je prolem .

Povezava je ql z routerjem, router je drugi računalnik? Kaj sedaj, imaš fizično router, ali imaš nastavljen Internet connection sharing prek bratovega računalnika?

Vpiši DNS-je povsod kjer jih lahko in mora zadeva delat. Če ne, potem maš večje težave.

j0sh
20.03.2008, 15:37
Js sm povezan samo u routerjem, brat pa posebej.... povezava z routerjem je ql... zle bom poskusu nastavit dns ..

080 Rok
20.03.2008, 17:09
Ponavadi je tako, da več kot vpisuješ na roke, boljše je. Nevem zakaj, ampak v določenih primerih računalniki ne potegnejo dobr dns-jev od routerjev, če imaš nastavljeno, da ti jih router avtomatsko dobi od ISP-ja.

Najbolj zihr je, da na mrežno vpišeš DNS-je, pa ti je potem vseeno kdo v mreži jih ne dobiva (npr. router).

Pri routerjih to ravno ne drzi. Tam je bolje, ce vpises samo tisto, kar je potrebno - pppoe username in geslo. Vse ostalo dobi router od streznika.
Pri zamenjavi dns-ov so imeli najvec tezav tisti, ki so imeli rocno vnesene dns-je :)

j0sh
20.03.2008, 18:58
Dns server nastavlen na routerju je : "DNS Server: 193.189.160.13 , 193.189.160.23" ... stanje hitrosti se ni spremenilo.

bejli
20.03.2008, 22:47
Pri routerjih to ravno ne drzi. Tam je bolje, ce vpises samo tisto, kar je potrebno - pppoe username in geslo. Vse ostalo dobi router od streznika.
Pri zamenjavi dns-ov so imeli najvec tezav tisti, ki so imeli rocno vnesene dns-je :)

Itak pa vemo, da je kriv Siol, ki gre menjavat DNS-je :) mislm... :):)


@j0sh: Kako pa to zgleda, ti z routerjem, brat pa posebej?

j0sh
21.03.2008, 06:16
ja šeringa nimama med sabo...

bejli
21.03.2008, 14:59
še vedno ne razumem kako imaš ti vse skupi speljano. Bo pomagal kdo, ki razume.

lp,
bejli

j0sh
21.03.2008, 18:22
povezana sma na isti router... vendar med sabo ne kontaktirama...

bejli
22.03.2008, 22:51
povezana sma na isti router... vendar med sabo ne kontaktirama...

to pač ni možno...