Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Telekom optika - Iskratel Prospero 632 nastavljen kot usmerjevalnik


mano
06.04.2008, 17:29
Pozdrav!

V primeru, da imate Telekomovo optiko in da vam je Telekom-ov servise nastavil modem tako, da deluje kot usmerjevalnik (govorim o modelu Iskratel Prospero 632 - črn modem) imate verjetno težave z dostopi do določenih strani (www.hotmail.com, www.microsoft.com, MSN messenger ne deluje pa tudi še kakšna druga stran).

To se zgodi zato, ker lahko ta vrsta modema deluje v načinu usmerjevalnika le na ADSL / VDSL povezavah nikakor pa ne na optični povezavi - če že hočete priti do dna problemu so ključne besede MTU size oziroma PMTU routers...
Recimo, da ta modem v načinu delovanja kot usmerjevalnik nekako slabo pretvarja velikosti paketov tako, da so določeni servisi, strani in sploh medmrežna vsebina nedosegljivi...

Ker ne vem, če smem objaviti rešitev v smislu povezave na vaš modem in spremembe nastavitev vas naprošam, da pokličete na 080 1000 in operaterje poproste naj vam pomagajo izključiti funkcionalnost usmerjevalnika na vašem modemu.

Zapomnite si, da boste morali odslej povezavo vzpostavljati z vašega računalnika s PPPoE odjemalcem (že integriran v Windows XP oziroma Windows Vista).

Moje osebno priporočilo pa je, da si kupite (vseeno ne najcenejši) usmerjevalnik v najbližji prodajalni računalniške opreme.
Usmerjevalnik zelo enostavno doprinese k varnosti v smislu zunanjih napadov na vaš računalnik.

Upam, da je ta objava komu pomagala.
Luka

Blond
06.04.2008, 17:54
Meni dela brez problema.

Blond

mano
06.04.2008, 17:55
Mozno, da je odvisno od firmware-a...

Na dveh lokacijah sem že naletel na problem. Bom probal še pri sebi - trenutno deluje samo kot modem.

Evo, stestirano ob 22:00
Meni tudi dela probleme - se pravi ne odpira določenih strani...

080 Urban
07.04.2008, 13:23
To je bila težava v enem starejšem firmware-u, ki se reši z nadgradnjo.

lp

minek
07.04.2008, 14:06
Nikoli nisem zasledil tega problema.

Sawyer
24.10.2008, 19:50
katere povezave? Jaz mam isti firmware pa MSN dela brez problema.

Sawyer
27.10.2008, 11:15
hotmail? to je to od MSN mail ne? Ce je to to meni tudi to deluje bp.

https://login.live.com/

080 Tehnična pomoč
27.10.2008, 11:49
drbruce: probaj sedaj.