Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sinope: brez požarnega zida, brez traffic shapinga?


schnapsi
19.04.2008, 13:39
Pred kratkim sem zamenjal Sagem za Sinope, ker je bil Sagem res popolna polomija. Sinope sedaj dela čudovito, ampak dve pomankljivosti pa sem le opazil.

- očitno naprava nima traffica shappinga oziroma QoS, saj sem opazil, da če ob telefonskem klicu še prenašam datoteko (npr. FTP, torrent), potem pride do preskakujočega zvoka. Pri Sagemu pa tega nisem nikoli opazil (če je seveda vse drugo v redu delalo). To je zelo moteče, saj je takrat kakvost zvoka tako slaba, da se ni mogoče pogovarjati. Edina rešitev je, da prekinem prenos.

- ni požarnega zida, kjer bi lahko blokiral porte ali pa določene storitve.

Ali je to res, ali pa samo obeh funkcij ne najdem?

S

T-a-d-e-j
19.04.2008, 14:35
Nekaj si zamešal, Sinope gotovo ima oboje. Glede telefonije bo verjetno pomagala nadgradnja ali pa so bile (upam da) občasne težave na liniji, firewall ima pa vsak modem/router danes.

Dunja
20.04.2008, 16:21
glede telefonije ti pomoje lahko pomaga kdo od 0801000 agentov. firewall zadeva ima-lahko odpiraš porte za razne aplikacije. nikjer pa nism zasledila možnosti blokade portov. kako se odpira porte pa malo po forumu pobrskaj.

schnapsi
20.04.2008, 17:20
T-a-d-e-j: vem ja, ampak nikjer NIC ne pise, nikjer na napravi ni mogoce tega nastavljati, pa tudi naprava se ne obnasa tako, kot da bi te funkcije imela. Zato sklepam, da jih nima.

Dunja: preusmerjanje portov za NAT ni isto kot pa firewall.

S telefonijo je vse v redu, razen v primeru, ko kdo prenasa datoteko s polno obremenitvijo. To sigurno pomeni, da QoS ni vklopljen ali pa ga ni.

Pogledal sem se na Iskratelovo stran, tam sicer pise, da bi to moralo obstajati, ampak kaj ko lahko imata Siol-Iskratel cisto neko drugo konfiguracijo.

A taki so sedaj Sinopeji tudi na Siolu? http://products.iskratel.com/internet/ProductsSolutions/IskratelCPE/HomeGateways/ADLS2HGW–Sinopeseries_.htm

fazan
20.04.2008, 19:48
dobra tema in dober link vendar v kolikor si se registriral na iskratelu kopiraj specifikacijo tega modema sem na forum.

schnapsi
21.04.2008, 00:38
fazan: očitno stran ni kompatibilna z IEjem, ker sedaj podrobnosti tudi jaz ne vidim. Poskusi z Mozillo. Drugače pa je dokument s specifickacijami tukaj: http://products.iskratel.com/NR/rdonlyres/3FA9A54E-4CBB-4FDB-8D1A-2D0CB693F529/0/Sinope568.pdf

Dunja
21.04.2008, 21:58
schnapsi,moja napaka,se opravičujem.

glede prekinjanja povezave bi se splačalo obrniti na 0801000 agente pa bi ti zadevo uspešno uredili

080 Rok
22.04.2008, 15:34
@schnapsi, oboje obstaja. QOS bi naj celo bolje deloval, kot na Sagemu.
Nas software ima po defaultu nastavljen internet na najnizji prioriteti, TV in VoIP pa na najvisji. Res pa je, da je lahk tezava v software-u na modemu. Kak erase-flash bi znal resit tezavo (prva pomoc), drugace pa podatke na ZS, pa bom preveril, kaj se da narest.

mbr
23.04.2008, 23:50
fazan: očitno stran ni kompatibilna z IEjem, ker sedaj podrobnosti tudi jaz ne vidim. Poskusi z Mozillo. Drugače pa je dokument s specifickacijami tukaj: http://products.iskratel.com/NR/rdonlyres/3FA9A54E-4CBB-4FDB-8D1A-2D0CB693F529/0/Sinope568.pdf


tole je sicer R2 verzija. mislm, da siol daje mal drugačne verzije.
so karakteristike in funkcionalnost iste ?