Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : oprano perilo se krči in ne diši


apancur
22.04.2008, 11:44
Pozdravljeni!
Pred nekaj časa sem kupila pralno sušilni stroj. Perilo opere kvalitetno, sprašujem pa se, kaj se dogaja pri sušenju. Ne glede na to, koliko časa sušim in če je sušenje na višji temperaturi ali ne, sevečina perila malo krči, čeprav se ga lahko suši v stroju, ima pa vonj po sušilcu, ne po sredstvu za pranje. Pri posameznih kosih perila opažam, da postajajo vedno bolj uničeni. Sem v majhnem stanovanju, nimam možnosti drugačnega sušenja perila. Kaj naj naredim?

pinky
22.04.2008, 12:11
tule nekaj s sušilcem ni v redu

že 12 let sušim v stroju, pa se mi nič ne skrči, nič ne uniči in nobenega vonja nima

Gostoljub
22.04.2008, 16:53
Verjetno kakovost storitve tudi v tem primeru zavisi od cene aparata. Katero znamko pa imate?
Načeloma kombinirani pralno sušilni stroji niso najboljša pogruntavščina, ker ne morejo doseči najboljših lastnosti obeh...
Dejstvo je, da vsak sušilni stroj nekoliko skrči oblačila, saj so za sušenje potrebne višje temperature.

Irina
22.04.2008, 17:19
Sama imam pralno-sušilni stroj in sem zelo zadovoljna. Sušim na najmanjši "vrednosti". Perilu dodam lističe Lenor, ki so namenjeni ohranjanju vonja pri sušenju perila v stroju.
Kakšen vonj ima oprano in posušeno perilo je veliko odvisno od kombinacije prašek-mehčalec. Pralna sredstva kupujem v Muellerju, ker so bolj prijazna okolju (pralno sredstvo so tenzidi in ne fosfati). Po nasvetu prodajalke kombiniram tekoči Ariel in Lenor, z rezultatom sem zelo zadovoljna.

apancur
26.04.2008, 14:19
Morda je res krivo to, da imam kombiniran stroj, pralno sušilni, Ariston je znamka.
Mislim, da imam v redu prašek, Almacabio, kupujem ga zato, ker je okolju prijazen in netestiran na živalih. Dober je, pri prejšnjem stroju se mi je dobro obnesel. Vonj perila pri prejšnjem stroju sicer ni bil močan, da bi dišalo do amena, a dovolj, da je dišalo. Mehčalca več ne uporabljam, na začetku sem ga, potem pa sem videla, da je perilo enako mehko tudi brez mehčalca, vonj pa je bil isti.
Morda predlagate kakšen drug prašek in mehčalec? (Če se da, netestiran na živalih in okolju prijazen.)