Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : zunanje ploščice


mikkeni
26.04.2008, 16:22
Zanima me, kakšne ploščice priporočate za zunaj pred hišo (ker rabim zrihtat do konca pločnik okrog hiše, ter stopnice proti garaži....

ploščice iz finega kamna? ali navadne keramične ploščice, oz.kaj je v zadnjem času in oz. kaj priporočate?

hvala ter lp,

Vsemogočni
27.04.2008, 23:25
Keramične ploščice nikakor ne priporočam (pač moje mišlenje), ker si boš pozimi ali ob deževnih dnevih lomil noge ali še kaj drugega. namreč prav fino drsi, posebej, če imaš kako plastiko na podplatih čevljev. Drugače je najbolj da stopiš v trgovino in se pomeniš s trgovcem, ki obvlada to zadevo. Tudi če hodiš z odprtimi očmi po svetu, vidiš kako imajo to nekateri narejeno okoli hiš, tako, da si lahko sam ustvariš neko predstavo, kaj bi imel rad in se o tistem materialu bolj podrobno pozanimaš.
Malce delikatno je, ker vsak kar kupi, misli, da ima najboljše. Malo kdo pa je pripravljen prizanti, da se je pri nakupu malce ...... in bi ti priporočil kaj drugega.

Irina
27.04.2008, 23:48
Vsemogočni ti je dal zelo dober nasvet, jaz bi samo še dodala, oziroma vprašala, če imaš okoli hiše res pločnik in meji na cesto/dovoz, asfaltiraj, ta prenese vse, tudi sol, ploščice nobene. Enako razmišljaj za stopnice, če si iz krajev, kjer se pozimi srečaš s snegom in boš tu pa tam le-te solil, to prodajalcu posebaj povdari.

Mi imamo ob hiši dovoz z dvoriščem asfaltiran, dostop z dovoza do hiše in stopnice iz marmorja. Pozimi hodimo po "stezici" previdno, na stopnicah imamo trak.

spartan
28.04.2008, 09:28
Zanima me, kakšne ploščice priporočate za zunaj pred hišo (ker rabim zrihtat do konca pločnik okrog hiše, ter stopnice proti garaži....

ploščice iz finega kamna? ali navadne keramične ploščice, oz.kaj je v zadnjem času in oz. kaj priporočate?

hvala ter lp,

kamen ziher....žlebičen ali surov...nikakor ne poliran;)

Koliko je pa pločnik oddaljen od fasade?

spartan
29.04.2008, 13:47
no...glede pločnika bi bilo fajn vedeti za oddaljenost od fasade.

Ko dež pada se kapljice odbijajo od tal; ker je na pločniku običajno veliko umazanije v obliki prahu, se le-ta sprime z vodo ter pri trku odbije tudi na fasado. Vzrok je umazana fasada čez par let. Če imaš temnejši kulirplast na coklu...se zadeva ne vidi. Če je npr. na coklu kamen ali izvedba kulirplasta svetlejše barve....potem imaš problem.

Tudi sama izvedba končnega sloja fasade je pomembna; če je fasada le zaribana (kar je lažje) kot npr. glajena se hitreje umaže. Pločnika jaz sploh ne bi priporočal...ampak prodni pesek - nasipan v ozkem pasu ca. 40 cm širine in globine ca. 30 cm kar preprečuje erozijo tal in skrbi za dobro odvodnjavanje pri večjih nalivih.

Poleg tega je raznovrstnih barv in oblik...vglavnem...lepo izgleda;)