Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Odpoved službe


spartan
30.04.2008, 09:52
no....odločil sem se dati odpoved. Navkljub moji želji po mirni zapustitvi trenutnega delovnega mesta se dogaja ravno kontra....naenkrat enormni pritisk.

Ima kdo podobne izkušnje?

monster
30.04.2008, 10:02
ja. kakšni pritiski?

spartan
30.04.2008, 10:52
...no ne bi komentiral preveč.

Zanima me, če ima kdo slabe izkušnje s tem...samo to.

solsikke
30.04.2008, 11:30
Pač, pošlji odpoved priporočeno, počakaj, da mine odpovedni rok (oz. pojdi na bolniško, sploh, če nate izvajajo pritisk) in baj baj.

D' Andre
30.04.2008, 14:30
Če se vpraša mene, je odpoved šihta ful zahtevna odločitev, ki terja res tehten razmislek - bil sem dolgo časa na trnih al dati odpoved al ne, na koncu sem od direktorja izsilil, da sem lahko odšel naslednji dan, ker se z mojim šefom ni dalo nič zmeniti (višja plača, normalnejši urnik, omejitev delovnih nalog, zagotovitev dostojnejših delovnih razmer). Prvi dve leti sem bil pripravnik, ker sem se obnesel, so mi dajali čedalje več 'začasnih' delovnih nalog. Ob tem so mi obljubljali večjo plačo, a zgodilo se ni nič. Presing je bil čedalje hujši, prodaja je pod mojim prevzemom oddelka zrasla za 30%, a baje bi lahko bilo še bolje. Kakorkoli, bil sem zelo predan službi, rad sem delal, prosti čas je šel za nadure ali za počitek, zadnje leto sem postajal pisarniški zombi brez osebnosti, obiski pri zdravniku so bili redni (želodec, nespečnost, glavoboli), zato sem brez zagotovljene nove službe dal odpoved z danes na jutri. Kaplja čez rob je bila, ko mi šef ni dal dneva frej, da grem na izpit, češ da sem nepogrešljiv člen firme, medtem ko je sodelavec brez težav dobil 2 tedna frej. Šef mi je blazno zameril, in mi je s prisiljenim nasmeškom zadnji dan stisnil roko 'Srečno'. Danes so naši poslovni partnerji, in še zdej mi gre na smeh, ko slišim, s kakšnim nesposobnim kadrom imajo opravka. :)

Irina
30.04.2008, 22:39
@D'Andre čestitam, da ti je uspelo pomoliti glavo iz drvečega vlaka in ugotoviti, da nisi ostal brez nje, ampak, da vidiš več, dlje in bolje. Mnogim to ne uspe v pravem trenutku, izčrpavajo se do konca, ko nimajo niti volje niti moči poiskati kaj drugega.
Delo opravljamo profesionalno, brez sentimentalnosti, to je pogodba. Ko se ena stran ne drži več dogovorjenega je čas, da se pogodba prekine in se stranki razideta, dlje, ko traja agonija slabše je.

@Spartan, skoraj vedno, ko je odpoved enostranska pride do pritiskov. Distanciraj se od vsega, ne odgovarjaj na pritiske, to je zate zaključena zgodba, opravljaj svoje delo korektno do konca in odidi. Ne ukvarjaj se s tujimi problemi, imaš verjetno svojih dovolj, tako kot vsi.