Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Priključitev hišnega kina na računalnik?


Jakelj
07.05.2008, 15:49
Lp, imam Philipsov hišni kino - DVD predvajalnik in me zanima kako bi ga lahko priklopil na računalnik tako, da bi lahko preko njega npr. predvajal tudi glasbo. Sem probal priključiti s kablom s priklučka na grafični na priključek S-Video samo zvok ne dela?

Jakelj
07.05.2008, 15:53
ali bi moral priključiti na kakšen drug način? Ker jz bi rad samo, da bi preko njega predvajal glasbo :)

Slowhand
07.05.2008, 16:42
audio izhod zvočne kartice računalnika poveži z audio vhodom na hišnem kinu

s-vhs daje le video signal,če maš pa slučajno hdmi izhod na kompu ga pa povežeš s hdmi na hišnem kinu (pol bo pa tud zvok zraven)

Jakelj
07.05.2008, 17:21
imam še en kabel in sicer tistga ko priklopiš na Audio in vhoda, samo ko rpiklopim na računalnik - mislim, da se priklopi na zvočno kartico je glasnost zelo nizka, na DVD predvajalniku dam na max samo je še vseeno glasnost zelo nizka medtem ko zvočniki za računalnik delajo normalno pa me zanima, če bi lahko kako še z računalnikom povečal glasnost DVD predvajalnika, pa je mogoče tud pomembno v kater vtikač priklopim kabel? :dontknow:

Hvala za odgovor!

Jakelj
07.05.2008, 17:29
Uffff :rolling: sem zrihtal, narobe sem priklučil kabel na DVD prevajalniku pa je bila glasnost zaradi tega zelo nizka, a se da mogoče kako naredit, da bi vsi zvočniki delali ker delata samo 2 zvočika od 5 in woofer :S ???

Slowhand
07.05.2008, 19:20
če lahko skonfiguriraš izhode zvočne kartice za priklop 5.1 zvočnikov,pol pač ustrezne kable povežeš s hišnim kinom - pazit moraš samo,da jih pravilno povežeš (subwoofer - subwoofer,sprednji levi - sprednji levi....itd)

če to ni možno potem najdi v nastavitvah hišnega kina nastavitev virtualnega 5.1 zvoka (obstoječi stereo signal pač malo "prekodira" )

mogoče maš pa na kompu digitalni ali celo optični izhod za zvok ?
kaj vem kako žival imaš pod mizo ali na mizi...
pol to zelo poenostavi priklapljanje....je pa opcija za vnaprej,če misliš na tak način predvajati glasbo,da si omisliš malo boljšo zvočno z možnostjo priklopa z optičnim ali koaksialnim kablom....

tom777
07.05.2008, 21:43
To je tale (http://en.wikipedia.org/wiki/Spdif) priključek o katerem je bilo govora v zgornje postu... oz. še ena slika (http://www.vidabox.com/shop/images/large/spdif_bracket_LRG.jpg) in še ena (http://www.redline.si/katalog.html?cid=156)...

Lahko povežeš samo s "stereo kablom" (http://www.redline.si/katalog.html?cid=150) in si nastaviš Pro logic II ali pa adv. surround in maš virtualni prostorski zvok.

Jakelj
07.05.2008, 22:32
kabel je takšen http://www.redline.si/katalog.html?cid=150

Ja problem je bil da sem na DVDju moral nastavit na Dolby in ne na Stereo, da so vsi zvočniki delali. Na računalniku imaš pa tri dodatne izhode za LINE OUT nad tistimi tremi osnovnimi (mic, zvočniki za rač., line in), tako da sem tam v srednjega vklopil med tistimi tremi ko so LINE OUT. Nastavitve v Nadzorni plošči -> Zvoki in avdio naprave tudi kaj na to vpliva? Jz sem tam nastavil na Zvočniki za domači kino 7.1 (ker imam še dva zvočnika od rač.) ali bi bilo boljše 5.1, če je to sploh pomembno :).




Hvala za odgovore!

Jakelj
08.05.2008, 16:51
Še nekaj me zanima, je mogoče kakšen program s akterim bi nastavljal glasnost?

tom777
09.05.2008, 21:31
Preberi si osnove in specifikacije tvojega sistema...drugače pa sigurno nisi imel dolby digital, ampak kvečjemu pro logic ali kaj podobnega, če si uporabil samo en kabel...glasnost pa nastavljaš v sistemskih nastavitvah ali v programu od zvočne..