Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prospero + ruter = težava


Ed004
12.05.2008, 10:59
Imam optiko, Prospero 632, ruter Netgear WGT624, PC in laptop.

Ne znam povezati PC in laptop preko ruterja, ker baje je Prospero modem+ruter. Kje moram kaj nastaviti?
Ruter ima pa predvsem zaradi brezžične povezave laptopa z netom.

Mi lahko kdo pomaga?

Tnx.
LP

MCblue
12.05.2008, 15:14
Prospera ni treba nič nastavljati. Najprej v omrežnih povezavah ročno vnesi IPje in DNSje. V nastavitvah routerja nastavi PPPoE ter vpiši up. ime in geslo. Ko se poveže bi moralo delati. Vsaj pri meni na tak način dela.

Ed004
12.05.2008, 16:10
Prospera ni treba nič nastavljati. Najprej v omrežnih povezavah ročno vnesi IPje in DNSje. V nastavitvah routerja nastavi PPPoE ter vpiši up. ime in geslo. Ko se poveže bi moralo delati. Vsaj pri meni na tak način dela.

Po pravici povedao, mi ni čist jasno.
Jaz imam dinamični IP.
Ruter priklopim v LAN1, kabel iz mrežne iz PC pa v ruter. In potem net de dela :dontknow:

Kaj moram kam vpisat?

MCblue
12.05.2008, 19:04
1. računalnik: Start meni/nadzorna plošča/omrežne povezave ... Tukaj imaš potem Local Area Connection (če si delal novo povezavo s Siolom, jo briši). Desni klik na Local Area Connection - lastnosti ... Najdi spodaj Inthernet protocol - označi ter klik na lastnosti ... Odpre se ti tole:

http://shrani.si/f/3d/d9/4UrGI2JP/brez-naslova.jpg

Maska podmrežja je enaka. Privzeti prehod je vstop v router - v tvojem primeru 192.168.0.1. DNSji ostanejo enaki. IP naslov si zmisli. Recimo 192.168.0.xx. Enako je za brezžično povezavo, na drugem računalniku. Verjetno si že inštaliral software za wirelless. Namesto Local Area connection greš na Wirelless, desni klik, lastnosti ... IP naslov naj bo za eno cifro višji, se pravi primer. 192.168.0.xx+1, ostalo je enako.

To je to. Potem vstopi v router (nimam enakega). V brskalnik v orodno vrstico za brskanje vpiši 192.168.0.1. S tem prideš v nastavitve za router. Privzeto up. ime je admin, geslo password.
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgear/WGT624/WGT6242.jpg

Nastavi PPPoE, vpiši svoje up. ime in geslo, ki si ga dobil za vzpostavo interneta od Siola. Zadeva mora laufat.

Če uporabljaš torrente, je potem fajn še porte odpret. Vse lepo razloženo najdeš tukaj: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgear/WGT624/BitTorrent.htm

Ed004
12.05.2008, 19:37
MCblue problem rešen.

Tnx.


ps. sem na linuxu, ampak to ni bil problem, sem vse nastavu in dela kot šus. :angel: