Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Otroški prekrški


fazan
29.05.2008, 21:49
Zanima me mnenje ostalih za zelo resno vprašanje prkrškov mladoletnika.
Imamo sosede,ki imajo otroka eden je star 16 drugi ¸13 let.Problem je ,da se starejši vozi z avtom naokoli in ogroža otroke,ki so tisti čas na cesti saj namenoma vozi direktno proti njim.Drugio je lažnivec in laže ter izsiljuje starega očeta v kolikor mu ne ustreže začne razbijati,starega očeta pa kepati z kamni oziroma kar mu pride pod roke.Zraven njih v sosednji hiši živi oseba ,ki je zelo bolana na srcu in stresov naj ne bi imela .Druga soseda pa si sploh ne upa ven,ko vidi da so doma.
Ta večji sploh ne hodi v šolo sicer srednja šola itak ni obvezna.Vprašali se boste kaj pa mati,ker očeta sta dva vendar nobeden nima stikov ne z enim ne z drugim otrokom.Mati vse to podpira in zagovarja.Ne ukrepa ne policija ne center za socialno dlo.Kar se pa tiče krajevne organizacije kjer imamo neko socialno pomoč pa pravijo v to družino se ne bo noben niti s pogovorom niti kakor koli drugače vtikal kakor so otroci vzgojeni takšni so.
Ta več je obljubiil,da bo eno šolarko osnovne šole pšovozil do smrti samo,da jo dobi na cesti kar je javljeno na pristojne službe ,kot na šolo vendar ukrepanja ni in zgleda da ga ne bo dokler ne bo prišlo do nesreče v kolikor p nekomu od sosedov prekipi in se postavi za svojega otroka,na laži starih staršev ter matere ga hočejo policisti zapreti in ob enem dobi še položnico.
Svetujte oziroma pozitiven kot negativen komentar mogoče zna preprečiti najhuše.

monster
29.05.2008, 22:36
Starejši je kazensko odgovoren, za mlajšega (manj kot 14 let) so odgovorni starši, oziroma njihovi skrbniki, če imajo urejeno drugače. Kazniva dejanja so kazniva dejanja. Prijava policiji in centru za socialno delo takoj, lahko tudi anonimno, vendar s čim več podatki.

V primeru neodzivanja pristojnih, obvestiti višjo instanco. Pri policiji Policijsko upravo regije in pri csd-ju MDDSZ ali Socialno inšpekcijo.

16letnik ni več otrok, ampak starejši mladoletnik, med 14 in 16 je mlajši mladoletnik, pod 14 je otrok. Zadnje sem napisal v smislu kazenske odgovornosti.

Vsemogočni
03.06.2008, 00:02
Čebanje.