Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pravi čas za familijo....


spartan
01.06.2008, 17:16
...no pa se spucajte:clown:...kdaj je po Vašem pravi cajt za familijo in kdaj ste si vi pričeli urejati nekaj čemur se reče...dom:shy:

No:shy:

Cifra
02.06.2008, 07:00
Čist odvisno od človeka. Meni npr. nikoli ne bo pravi čas za familijo. Bo moralo kar ponesreči ratat, da bo kej :d, ker dvomim, da bom kdaj začutila, da si želim familijo :)

Škrlatka
02.06.2008, 12:38
pravi čas za familijo?najbolj nesmiselno vprašanje kaj se ga da postaviti. ni ga, ko je je,
a ko bomo dorasli temu?pol ne bo nikoli
ko bomo imeli dovolj denarja? spet nikoli
ko ne bo prepirov in vojn?nikoli
.....ne da se tega opredeliti, to se začuti in včasih mormo slediti tudi svoji sreči, občutkom, ne glede na vse.

jereb70
02.06.2008, 13:53
...no pa se spucajte:clown:...kdaj je po Vašem pravi cajt za familijo in kdaj ste si vi pričeli urejati nekaj čemur se reče...dom:shy:

No:shy:

za familijo?Čim prej,jaz jo imam od svojega 21 leta in to veliko.Ni mi žal.Sedaj imam že velke otroke in se imamo full kull.:2thumbs:

Vsemogočni
03.06.2008, 00:00
Vse pride ob svojem času. Za to pač ni niti recepta niti izvedenskih nasvetov. To začutiš "ko pride čas" ali pa je obojestranska želja po ustvaritvi družine.
Nekateri načrtno, nekateri morajo prej narediti še hišo, kupiti avto, postoriti še 100 in 1 stvar, drugi hop, pa imajo družino, nekatere pa vse skupaj prehiti, niti ne samo od sebe, ampak od še kakih sanj in gradnji načrtov.

Najslabše je tam, kjer eden tiši, da je to treba koj narest, drugače si bodo sosedje kaj vem kaj mislili, drugemu pa odgovarja, da je tako, kot je.

Tolko je različnih ljudi, da je nemogoče napisati, "hojla, poslušta vidva, zdejle je cajt, jutr bo pa že prepozn". :nonono:

Če si sam želiš, pa imaš primerno partnerko, jo pač vprašaj, kaj si ona misli o tem in boš malce bližje, če že ne boš čisto blizu, kdaj bo tisti čas :2thumbs:

ENYA
06.06.2008, 14:37
Ha, vse res ne pride ob svojem času, ampak vedno v nepravem času. Sm namreč zvedla "veselo" novičko, da sem noseča in mi prav ni cool. Nimam probleme s financami, partner je full vesel, starši in tašča tut, nimam probleme s financami, ampak enostavno...nimam "materinskega čuta". Upam, da bo slej ko prej prišel čas, če ne...
Joj, ne bo več žuranja, potovanj, miru, svobode...A mi lahko kdo pove kaj pozitivnega, pa brez pocukranih besed, prosim!

ponga
07.06.2008, 08:33
Ha, vse res ne pride ob svojem času, ampak vedno v nepravem času. Sm namreč zvedla "veselo" novičko, da sem noseča in mi prav ni cool. Nimam probleme s financami, partner je full vesel, starši in tašča tut, nimam probleme s financami, ampak enostavno...nimam "materinskega čuta". Upam, da bo slej ko prej prišel čas, če ne...
Joj, ne bo več žuranja, potovanj, miru, svobode...A mi lahko kdo pove kaj pozitivnega, pa brez pocukranih besed, prosim!

ENYA, kdaj pa si zvedela veselo novičko? Pred kratkim?
Mene je podobna novička presenetila pred koncem faksa, ko vsekakor ne morem reči, da sem bila brez finančnih problemov. Pomagali so mi tudi starši, čeprav oče ni kazal navdušenja nad tem, češ da najprej bi bilo treba dokončati šolo. Ampak si je hitro premislil, ko je videl vnukinjo. ;)
Zame je moja hči najlepša nenačrtovana "pomotica" v mojem življenju. Pocukrano ali ne pocukrano - tako pač je. ;)

In glede tvojih strahov. Res se marsikaj spremeni in seveda je žuranja manj. A sklepam, da ti bodo starši in tašča pomagali z varstvom, tako da vsi žuri vsekakor ne odpadejo.
Potovati pa se da tudi z otroci, verjemi!
Pa srečno! :)

Z750
07.06.2008, 08:44
ENYA :2thumbs:
ja ja ... pridejo momenti ko imaš vsega poln kufr, ko začneš pogrešati stare cajte, več prostega časa itd .... je pa tako da te otrok običajno toliko zaposli, da tudi na to pozabiš misliti. Boš pa videla da so otroci največja sreča, veselje, (bogastvo:clown::veryevil:) za žur se bo še vedno našel cajt, saj bodo babiji in dediji komaj čakali kdaj bodo dobili malčka v varstvo. glede potovanj bo odvisno od tega koliko boste kompliciral, moraš pa prilagoditi potovanje otroku. glede miru je pa tako: mir bo takrat ko bo dete spalo oz ga poturiš v varstvo:clown:;) svobodo si moraš pa priboriti oz ne smeš dovoliti da ti jo vzamejo:approve:

lana
08.06.2008, 08:12
imeti mlad (21,22...25.. let) otroke ni slabo.. res je mal manj financ, je pa ljubezen in itak otroška sreča ni odvisna od količine najmodernejših igrač, ki si jih sposoben pritovoriti iz beby trgovine in ne od otroškega vozička, ki si ga naročil prek ebay-a, ter zanj odštel bogastvo..
enya.. materinski čut pa se tudi prebudi.. ne imet strahu.. tud tebe bo zadelo ko boš rodila bebico.. (če ne prej)

in ko otroci odrastejo, si še vedno dovolj mlad (40 +/-) da je pred tabo še veeliko aktivnega življenja.. in kr velik še lahk potuješ in tko...

čakati pravi čas?? po moje ga ni. najbolje je da se zgodi in je. sicer pa sm mnenja da so pri današnjih starših.. (bodočih) otroci kot projekti... najprej faks..(25) potem stanovanje .. lcd/plazma.. najnovejša kuhinja.. potem oprema za dojenčka ter menjava športnega avtomobila za družinskega karavana..(30) dvakrat počitnice v tuniziji/djerbi, vikend v parizu in potem vsem razglašajo, da bodo imeli francoza... kar se pa velikokrat na žalost nezgodi, ker se dekleta (vsaj) 10 let jemala kontracepcijska sredstva in najbolj plodna leta so mim .... in potem ko je čas "pravi" otročka ni in ni..:dontknow:

Burda
10.06.2008, 11:12
prvo hčero sem rodila pri 21, drugo pri 24 in ni mi žal. res mi ni. priznam, da je bilo včasih težko, mlada sem bila, vendar sem se vsega naučila. najbolje te nauči samo življenje. ko se otrok rodi, se v trenutku vse obrne v tisto smer, ki jo ne pričakuješ. ne moreš predvidet, kako in kaj se bo zgodilo, dogajalo...kako bo na vse to pripravljen partner in kako bosta zadeve peljala.
meni je bilo lepo. živeli smo v majhni sobici in še danes trdim, da smo bili takrat najbolj povezani in se imeli najbolj radi. poslušala sem dihanje svojega otroka in za to nisem potrebovala raznih baby zadev, kaj so že... vse to je nepotrebno....
otrok potrebuje nego, ljubezen, potrpljenje. ostalo pride samo od sebe.
bolj naravno poskujšamo živeti, lepše nam bo.
ni potrebno imet vsega takoj na začetku, naprimer, zakaj bi imel z majhnim otrokom jadrnico? ali pa plasma tv? brezveze.
najlepše se je posvetit materinstvu, pa otročku skuhat dobro domačo kašico in uživat pri gledanju prvih korakov in packanju po mizi. za to ne potrebuješ najnovejše tehnike...ob snemanju takih prizorov in fotkanju, se izgubi tisti dani trenutek.
vem, da je težko, marsikdaj je potrebno stisnit in se odreči stvarem, ki bi si jih brez otrok lahko za šalo privoščila, vendar ni vse v stvareh. bolj bistveno se mi zdi, da bi mladi imeli možnost službe, da žensk na delovnih mestih ne bi diskriminirali.
koliko denarja gre za težave z zanositvami, ogromno...
tako kot je že bilo rečeno, predolgo čakat res ni dobro, če je želja, je pa to stvar vsakega posameznika, da se odloči, kaj in kako. butasto pa se mi zdi, ko ljudje na veliko sprašujejo par, ki se približuje štiridesetim, zakaj še nima otrok. a ni to čisto njuna stvar???

Vsemogočni
11.06.2008, 21:56
Pa ne pozabit ga vzgajat, ne samo opazovat pa samo mu ploskat naj dela kar pač dela. Je treba tudi določiti ene meje, katere otroci hitro kapirajo, le starši v zanosu moj pa že zna to in to, na to radi pozabijo. Ko se jim otroci povzpnejo čez glavo in jih začnejo rihtati je pa zelo zelo prepozno za vzgojo! Potem so pa vsega krivi učitelji, ker jih ne znajo naučiti olike pa še kaj. Žal se tudi to dogaja!!

shema
12.06.2008, 10:15
mah, k mislš, da je taprav cajt, je včasih že pozn....
sploh pr kšnih otrocih....k dokler ne začneš delat, da bi jih imel, jih imaš lohk kadarkoli....kao...pol pa zveš, da je ful mal možnosti, da jih maš....
pol se začneš pa kregat, pa mal bz vse rata....

blustar
16.06.2008, 23:03
Pri meni dolgo ni bil pravi čas. Potem ko se mi je zazdel, da je in sem prepričala še partnerja v to, da je, sem pa čist "not padla". Ampak res, zdaj sem mamasta mama in me prav nič ne skomina po žurih. Na potovanja gredo otroci tudi lahko zraven, samo malo drugačna so pač od začetka, za kak dan svobode pa ponavadi tudi babice in dedki poskrbijo, ki komaj čakajo, da dobijo vnuke "na počitnice".

Smo pa zato, ker se nam dolgo ni zdel pravi čas, pač bolj stari starši.

tweetty
13.10.2008, 11:58
Tudi sama mislim,da je bolje imeti otroke čimprej. Denarja tako ali tako ni nikoli dovolj,je pa glede drugih stvari tok bolš imet otroke prej, Sama sem imela prvega pri 22. in nisem niti najmanj komplicirala pri vzgoji in ostalih stvareh. Pri mlajšem,ki je "prišel" 10 let kasnej (nenačrtovano) pa je čist drugač. Mal bolj kompliciram,ampak mi ni žal. Ni ga večjega veselja kot so otroci,ki ti polepšajo še tako slab dan!

Šmek
13.10.2008, 12:47
Upam, da bo slej ko prej prišel čas, če ne...
Joj, ne bo več žuranja, potovanj, miru, svobode...A mi lahko kdo pove kaj pozitivnega, pa brez pocukranih besed, prosim!

Nič bat. Ko te mali/mala prvič prime za prst, se v tebi nekaj premakne in ti odtehta vse. Ko ti prvič reče mama/oči... Ko te prvič nežno poboža, k ti gre cel dan vse narobe... Ko si mu/ji heroj, v vsem, pri čemer te opazuje in si zanj/o vseveden, neizčrpen vir znanja in navdiha... Ko prvič v pingotu porajtaš samo/ega sebe, ko se jezi na neko stvar...:angel:

Hebeš žure, to je največja žurka lajfa; seveda, če si pripravljen/a nanjo...:2thumbs: