Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : hdmi


kelme
10.06.2008, 15:02
Pozdravljeni,

včeraj sem priklopu svoj dvd (neke neznane znamke a menda bere vse) in ga povezal s tv-jem lg lcd s hdmi kablom in nikakor noče delovat. Slišal sem,da se port za hdmi odpre na tv-ju ampak enostavno ne gre...

ima kdo kak nasvet, hvala

Slowhand
11.06.2008, 02:21
v meniju dvd-ja moraš nastaviti hdmi izhod
običajno ga je treba najprej priklopiti prek scarta (privzeta nastavitev),da sploh prideš do menija
naprej bo pa že šlo...
možno pa je tudi,da tv ne zazna samodejno hdmi priklopa in ga je treba tudi vsakič posebej izbrati

čuda tehnike,kaj češ

el_juero
23.06.2008, 10:19
Slowhand, kaj pa v primeru povezave laptop - TV?
Slike preko HDMI povezave ni. Resolucijo sem na laptopu prilagodil, osveževanje je tako ali tako 60. TV sam ni zaznal, dal prisilno zaznavo in mi je potem ponudil vse tiste možne variante (laptop, TV, laptop+TV.....), vendar slike ni. Vse sem ugasnil in ponovno vklopil, rezultat isti. V navodilh sicer nekaj piše, da bi naj trajalo nekaj časa, preden se poveže, samo kako dolgo je to? 10 sekund, 5 minut....? TV je od Philipsa 7603, laptop HP Pavilion 95??.

Naj me še kdo prosim razsvetli v zvezi z DVB-T signalom.
Kolikor razumem, lahko preko oddajnikov v RS sprejemaš tuje digitalne kanale (MPEG-2), kot digitalne slovenske (MPEG-4). Gre preko naših oddajnikov vse v MPEG-4 standardu, ali samo slovenski kanali:dontknow:

In če v mojem kraju še sploh ni pokritosti z DVB-T signalom, ne morem sprejemati niti tujih digitalnih kanalov (TV ima namreč vgrajen DVB-T tuner - MPEG2), razen če morda kakšen tuj oddajnik vleče preko meje (bližina Avstrije):dontknow:

bobi
23.06.2008, 11:10
Kolikor vem, RTV ponekod oddaja samo v MPEG4 in ne v 2, tako da ti vgrajen sprejemnik nič ne pomaga, razen če potegne antena Avstrijske, Italjanske ali Hrvaške programe!
Pokritost RTV-a pa si lahko ogledaš na njihovo strani.

Slowhand
24.06.2008, 14:20
kako pa imaš povezan laptop na tv ?

s tv daljincem moraš najprej izbrati ustrezen hdmi vhod in nato prižgati laptop
v priročniku tv-ja imaš opisan priklop hdmi-hdmi in hdmi-dvi (pri tem načinu moraš zvok povezati posebej)
na računalniku moraš po vsej verjetnosti nastaviti sliko na zunanji monitor (ne na tv)

malo preveri priročnike tv-ja in računalnika

el_juero
24.06.2008, 16:52
Aha, bi res znalo biti kaj od tega, ker sem vedno dal prikaži sliko na TV. Poskušam pa povezati HDMI-HDMI.

To, da imam za OS XP-je pa verjetno ni težava, ne?

Slowhand
25.06.2008, 16:57
večja ovira so kvečjemu driverji za grafično (hdmi) - še posebej ATI mal zadnje čase neke polizdelke daje ven
nekaterim pomagajo originalni,drugim spet omega - večini pa nobeni :veryevil:
nekaterim uspe sliko spravit čez hdmi,pa zvoka ne...
bo najbrž treba mal počakat al pa res na visto prešaltat

osebno bi tole raje priklopil prek dvi out in hdmi...res potrebuješ še dodaten kabel za zvok,vendar bi zadeva vsaj delovala kot je treba...

el_juero
03.07.2008, 19:44
Skozi nvidia nastavitve ni šlo in sem že kar pozabil na to. Danes pa malo manual gledam za neko drugo stvar pa vidim da je posebna tipka za preklop med monitorji. Zdaj pa deluje. Lepa slika. Najprej je sicer zabavalo, ker nikakor ni šlo na mono monitor TV, ampak je zmeraj oba hkrati ali pa samo laptop potem pa je še to šlo, verjetno sem bil preveč neučakan in sem prehitro stiskal gumb.

Slowhand
04.07.2008, 00:02
samo da je uspelo - pa ni važno kako...:rolling::2thumbs: