Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nov modem povzroča težave v navezi z routerjem.


ganymede822+
17.06.2008, 16:39
Lep pozdrav!

Danes so mi pri SiOLu povečali hitrost na 4mbit in s tem sem dobil tudi nov modem in sicer GanyMede 822+. Težava se pojavi v tem, da bi jaz rad na to zadevco povezal moj star router.

Poskusil sem (skoraj:veryevil:) vse možnosti a se moj ASUSov router nikakor noče povezati na internet preko WAN porta. Če ga priključim kot switch, torej da vtaknem kabl v port1 na routerju in potem v port na modemu normalno dela. Da bi ga pa konektal tako kot je treba - na routerju WAN na modemu pač port1, pa nikakor noče delovati.

Na 0801000 sem že klical, a mi niso hoteli pomagati, češ, da je router moja stvar.Je pa stvar brezhibno delovala vse do menjave modema. Žal nisem našel nobenega, ki bi imel ta router, nekdo mi je hotel pomagati a ima narejeno enako kot jaz zdaj. Torej da uporablja router kot switch.

Mislil sem, da je morda težava v UTP kablu, zato sem nabavil crossover, zadeva še vedno enaka.

Sledeča opcija se mi zdi najbolj pravilna, a ne vem zakaj noče delovati, če imam kabl v routerju na WAN luknji, kot ponavadi :

Nastavitve modema :
Avtomatska povezava na internet : NE
DHCP server : DA

To sta edini opciji, ki ju lahko nastavim.

Nastavitve routerja :
WAN connection : (kot ponavadi) PPPOE
___________________________________

Če ne bi zgubil idej, vsekakor ne bi smetil foruma, tako pa me zadeva zares jezi. Trenutno pač deluje tako, kot sem napisal. Da uporabljam router kot switch.

Hvala za pomoč,

ganymede822+
p.s. : Imam statičen IP, če kaj pove. Ko poskušam router priključiti preko WAN luknje začne na modemu utripati lučka LAN. Torej povezava najbrž ni vzpostavljena.

artagnan
17.06.2008, 21:32
Ali se moras potem, ko nastavis router kot switch, se rocno povezati?

Ce ja, potem se mora tudi router normalno povezati.
Ce ne, pa se povezuje ze modem. Pri staticnem IPju pa ni mozno vzpostaviti dveh sej naenkrat.

ganymede822+
17.06.2008, 21:42
Zadeva že deluje. Nastavitve so bile vseskozi prave, težava je bila pri SiOLu, čeprav so vseskozi vztrajno zanikali.

Ampak dobro, glavno, da dela.

ganymede822+
03.07.2008, 23:19
Zadeva se ponavlja in ponavlja vedno, ko pride do prekinitve povezave. (Težave na SiOLu, izpad električne energije in podobno).

Zagotovo bo moje sporočilo prebral kdo od tehnikov..bi mi lahko prosim sprostili MAC adress, ker se mi nepotrebno, da ob takih situacijah čakam tudi do 8 ur, da se zadeva popravi. Nastavitve so vseskozi enake!

Hvala lepa!:2thumbs:

ganymede822+
29.08.2008, 18:19
Lep pozdrav!

Še vedno se pojavlja enaka težava kot zgoraj.

Nastavitve na modemu : (ganymede822+(

DCHP : off
Autoconnect : off

Router : (asus)
pppoe connection (vpisan user in password)
vpisani DNSi
DCHP seveda ON

Ko vtaknem kabel v WAN luknjo na routerju in potem na port1 na modemu lučke na zadnje strani utripajo. (tam ko so vsi štirje porti) Ne razumem kaj delam narobe.

Hvala za pomoč!

ganymede822+
30.08.2008, 11:54
Na modem se mi sedaj znova uspe povezati, pa me zanima, če je to normalno :

http://shrani.si/f/x/CD/KY6JFqe/siol.jpg

Dunja
30.08.2008, 17:02
če imaš modem kot router potem ni normalno. če pa modem uporabljaš samo kot modem je normalno. ti ip-ji se izpišejo če v modem vneseš up.im in geslo in se povežeš.

lp

ganymede822+
30.08.2008, 19:54
Hvala za odgovor!

Vendar mi routerja, da bi deloval kot router še vedno ne uspe usposobiti. Zdaj ga uporabljam kot switch, na modemu imam DCHP serv in autoconnect.

robida
02.09.2008, 09:15
Mi ni povsem jasno zakaj ne deluje,ker če Ganymede822 uporabiš kot modem,potem mora delovat.Enostavno izklopiš PPPoE in deluje kot modem.

http://itm.siol.net/doc/2007/12/Ganymede.navodila.za.uporabo.pdf

na strani 34




Lp
robida

ganymede822+
02.09.2008, 12:39
V bistvu bi jaz samo rad vedel kaj pomeni, če na modemu Ganymede822+ utripajo lučke ob portih. Razumem, da je čisto normalno, da na hitro utripajo, vendar gre tukaj za utripanje s časovnim razmikom približno 1sec. Sam mislim, da enostavno ne dobi povezave. Na drugih forumih sem naletel na odgovor, da je težava v MAC adressu in da mi ga niso releasali, vendar so mi tehniki to trditev zanikali in povedali, da MAC adresa nima veze.

Hvala za odgovor!

robida
02.09.2008, 14:05
Če je prenos podatkov preko porta je normalno da utripajo.
Mi ni povsem jasno kaj si počenjal s to škatlo,ker na sliki ki si jo priložil Current Status sploh ni IP naslova in tudi ne naslova subnet mask,zato tudi ne deluje.
Če smem vprašat,zakaj ne uporabljaš samo Asus router ?


Lp
robida

ganymede822+
02.09.2008, 16:18
Sem posebej napisal, da ne utripajo tako, kot pri prenosu podatkov. Konstantno, v enakem ritmu, kot, da ni povezave.

Drugače pa..trenutno mam modem skonfiguriran kot router in nato mojega Asusa obesim gor kot switch. Seveda zadeva deluje brezhibno, a še vedno mi ne gre z glave zakaj ne deluje tako, da ganymede822+ nastavim kod modem in nato iz routerja kličem(pppoe).

Nekdo je že napisal, da se IP ne prikaže, če imaš modem samo kot modem. ;)

robida
02.09.2008, 23:07
Imaš prav,če je kot modem potem ni IP naslova.
Jaz ne počenjam takih eksperimentov in tudi ne vem zakaj bi jih počenjal.En router ali modem in basta.Če je premalo portov kupim stikalo za 20€ in nimam prav nobenih težav.

P.S. Tudi mi ni povsem jasno zakaj hočeš po vsej sili obesit gor tudi Asus router,saj ima Ganymed iste funkcije,ali morda še več.

Lp
robida.

hellomania1
03.09.2008, 20:56
Jest mam asusa wl500gp povezanga na ganyja in mam nastavleno da se router povezuje na internet preko wan porta in dela normalno.. modem je nastavljen kot modem...

telex
05.09.2008, 23:12
Imaš prav,če je kot modem potem ni IP naslova.
Jaz ne počenjam takih eksperimentov in tudi ne vem zakaj bi jih počenjal.En router ali modem in basta.Če je premalo portov kupim stikalo za 20€ in nimam prav nobenih težav.

P.S. Tudi mi ni povsem jasno zakaj hočeš po vsej sili obesit gor tudi Asus router,saj ima Ganymed iste funkcije,ali morda še več.

Lp
robida.

Nekateri routerji omogočajo namestitev spletnega tiskalnika, diska, ftp ali web strežnika, videonadzora.... Zato bi nekdo rad to ali pa stvari povezuje le iz firbca. Če človek ne bi težil k nelogičnim rešitvam bi verjetno še vedno živeli v jamah :)

robida
06.09.2008, 08:53
Če je tako, potem kar naprej drugače bomo šli spet v jame.Malo heca pa mora bit,imaš prav če ne eksperimentiraš ne prideš nikamor.
Glavni problem je da zvečina routerjev nima modema in pri nakupu le tega niso nekateri pozorni in potem pride do težav,no vsaj mislim da je tako lahko pa da nimam prav.Ne vem zakaj sploh proizvajajo routerje brez modema,ker če je modem zraven ne bo ne vem koliko višja cena.




Lp
robida