Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nestabilna povezava


Onix
02.07.2008, 23:44
Pred letom dni sem dobil "ADSL", če moji povezavi lahko tako rečemo. Računajo nam polno ceno, a storitev ni ravno najboljša. Moja težava?

Linija je izredno nestabilna, kako nestabilna, tako:
Pinging [193.189.160.13] with 32 bytes ->bytes=32 time=1153ms TTL=249
Pinging [193.189.160.13] with 32 bytes ->bytes=32 time=1564ms TTL=249
Pinging [193.189.160.13] with 32 bytes ->bytes=32 time=1424ms TTL=249
(Za tiste, ki morda ne veste, to je IP-naslov siolovega DNS strežnika in za vse, ki vas zanima, kaj je tu čudnega: odzivni čas bi moral biti 6ms in ne 1000+ms).

Zanima me le, na koga se lahko obrnem, da dobim "konkretno" pomoč in rešitev. Ne zanimajo me mnenja delavcev telekoma, ki po pravici povedano, vsi skupaj vedo bolj malo o internetu, kar so tudi že ob neštetih priložnostih dokazali (s tem ne želim nikogar osebno užaliti, pač, le čevlje sodi naj kopitar). Na tel. številki za pomoč uporabnikom tudi niso ravno v veliko pomoč (sklepam, da so tam zaposljeni predvsem študenti). Nekaj časa sem se pritoževal, a sem raje prenehal, saj čeprav je povezava "zanič", je še vedno veliko boljša od plačevanja impulzov za klicni internet.
Vem samo, da so na isto povezavo, skupaj vrgli našo in še dve hiši, ki vsaka posebej plačuje polno ceno za internet (1Mb/256kb), ki si ga deli (kar pomeni tudi, da če nekdo obremeni linijo, se lahko drugi dve hiši bolj ali manj obrišeta pod nosom). Vem tudi, da z MOJIM računalnikom in MOJIMI nastavitvami ni nič narobe, kot predvidevajo tisti na telefonski številki 080 1000, kot tudi vrli telekomovci (čeprav so povezavo testirali tudi s službenim prenosnikom).

Za vse informacije se lepo zahvaljujem

Popravljeno: Administratorjem foruma se opravičujem, ker sem pomotoma temo odprl v narobnem delu foruma.

sebasto
02.07.2008, 23:56
(1Mb/256kb) to je tk n tk v ASSu ... pa ne morjo bit tri bajte gor ?? WTF ??
...ej maš še druge ponudnike ...prestav se..(jst se bom v kratkem spoko od Siola... 55eur na mesec...ou shit)

Onix
13.07.2008, 12:16
Vidim, da je ta forum mrtev.

bobi
13.07.2008, 14:56
Napisal si v pravi topic, saj ja potrebiješ tehnično pomoč!
Povej nam prvo, koliko si oddaljen od centrale?

Dunja
13.07.2008, 21:27
ko praviš da so na linijo priključene 3 hiše...kateri modem imaš?

Onix
14.07.2008, 10:13
To, da so na linijo priključene 3 hiše, mi je povedal en od telekomovcev, ki sem jih na začetku kar precej klical (dokler nism že skoraj povsem obupal).

Modem je emx-nt1. Rekli so mi, da ta sistem ni tako stabilen in da ne morem pričakovati popolne povezave.

Tega tudi ne pričakujem; to, da povezava vsake toliko časa prekine za par sekund, je pač posledica oddaljenosti, ki je rahlo preveč za navaden sistem (vsaj tako so mi rekli). To pač vzamem v zakup.

Vseeno pa sem opazil, da ta sistem LAHKO dela povsem normalno. Če redno spremljaš odzivni čas v online igranju iger, kjer obstajajo različni grafi za spremljanje povezave ali 'pingaš' nekaj znanih strežnikov, se lepo vidi, da povezava lahko dela povsem normalno (če je seveda drugi ne preobremenjujejo). Ko opazuješ grafe večkrat, kmalu opaziš tudi določene vzorce. Sklepam namreč, da drugi dve hiši pridno z interneta ves čas nalagata različne vsebine. To, da bom pa jaz plačeval polno ceno za povezavo, ki mi jo potem ves čas 'odžirajo' drugi, se mi pa ne zdi smiselno in tudi ne vem, če je v skladu s pravili.

Saj bi se pritožil, se pa bojim, da bi mi povezavo vzeli in bi zopet pristal na klicni povezavi, ki pa je kljub vsemu slabša, saj internet potrebujem kar veliko in bi plačeval ogromne račune zaradi impulzev.

Če imate kakšen nasvet, bi kogarkoli lepo prosil zanj.

Dunja
14.07.2008, 11:09
poglej, zadeva je taka: če imaš emx, je res kar so ti rekli. povezavo si deliš z dvema sosedoma...in če eden obremeni sistem se to opazi pri obeh...kaj šele če to naredita 2. Je res malo zoprno da plačuješ polno ceno. Lahko poskusiš poslati reklamacijo v njej razložiš kaj se dogaja in upaš na pozitiven odgovor (znižanje računa).

Kar tako ti zadeve ne bojo izključili razen če boš to tudi napisal.

In kot si sam ugotovil imaš na voljo potrpet in pošiljat reklamacije, lahko pa se vrneš nazaj na klicni dostop.

Kolikor vem optiko pri Telekomu polagajo najprej tam kjer je veliko število emx naročnikov. Mogoče se v bližnji prihodnosti znajdejo tudi pri vas. ;)

lp

Onix
14.07.2008, 11:35
Najlepša hvala za informacije, Dunja, bom poiskusil.

Meni se samo zdi, da je to veliko izkoriščanje, da moramo tri hiše plačevati polno ceno za povezavo, ki si jo delimo; O tem, da si bomo povezavo za to ceno delili, ne piše v pogodbi nikjer nič. Niti nam tega niso omenili, dokler nisem tega sam izvlekel iz njih naknadno.

Predstavljajte si, da kupite stanovanje, ali pa plačujete najemnino za 1-sobno stanovanje, potem pa pridejo noter naenkrat, brez obvestila, še dve osebi, ker je pač isti človek oddal stanovanje tudi njim. Če že, bi moralo biti "stanovanje" 3-sobno in bi vsak dobil 1 sobo (o tem bi bili tudi obveščeni). Seveda to ni isto, je pa dobra prispodoba.

Dunja
14.07.2008, 17:29
se popolnoma strinjam. zakaj so takrat tako položili parice mi ni čisto jasno... :S

en primer so ljubljanske fužine, kjer je bilo tega ogromno...sedaj jih že priklapljajo na optiko.

pr drugem operaterju ne bi bilo nič boljše....ker parica do tebe ostane ista... :(
držim pesti da dobiš čim prej optiko :D