Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Oddaljen dostop


Bellerophon
07.07.2008, 15:48
Imam en rahel problem z vzpostavitvijo oddaljenega dostopa do routerja oz. remote managementa na paketu 20/20 (optika).

Siolov modem je mislim da model Ganymede (deluje kot modem), router pa je Netgear WGR614. Na routerju je vklopljen remote management, same varnostne nastvitve so na minimumu, pa vseeno ob vpisu (statičnega) IPja in porta ne dobim odziva.

Ker nisem nek strokovnjak za omrežja me zanima če je mogoče kakšna omejitev znotraj Siola/Telekoma oz. če omenjeni Ganymede terja kakšna posebno nastavitev, da se omogoči oddaljena administracija.

Veron
07.07.2008, 18:57
Če je Ganymede na priklopljen na 20/20 optiko, potem nekaj hudo ne štima :)

Bellerophon
07.07.2008, 20:52
Ajej, bohlonej za nekonstruktiven odgovor. =)

Glede na preširne opcije oz. res zelo pestro izbiro modemov, ki jih ponuja Siol pri svojih storitvah in ki omogočajo priklop na optiko, sem pomotoma navedel Ganymeda namesto Prospero 632. Upam, da je sedaj zmeda manjša in da bo lažje odgovorit na vprašanje.

Veron
07.07.2008, 21:28
Na prosperotu samo preveri, da je dejansko modem samo kot modem in funkcija ruterja na Disable. V tem primeru ni nobene omejitve s strani modema in je vse odvisno od samega ruterja.

Na ruterju mora bit remote management uklopljen, povadi je default port za zunanji vstop 8080 ampak ti proproročam, da spremeniš na kaj čisto svojega. Vsaj meni tako zadeva potem (linksys) deluje čisto uredu in BP.

mbdlupsa
16.07.2008, 12:59
če misliš remote desktop, ki je v windsih....je port 3389...

"...will stream through a virtual channel in Remote Desktop Protocol, which uses port 3389..."


ata google vse ve ;)

Veron
16.07.2008, 13:10
Imam en rahel problem z vzpostavitvijo oddaljenega dostopa do routerja oz. remote managementa na paketu 20/20 (optika).

Siolov modem je mislim da model Ganymede (deluje kot modem), router pa je Netgear WGR614. Na routerju je vklopljen remote management, same varnostne nastvitve so na minimumu, pa vseeno ob vpisu (statičnega) IPja in porta ne dobim odziva.

Ker nisem nek strokovnjak za omrežja me zanima če je mogoče kakšna omejitev znotraj Siola/Telekoma oz. če omenjeni Ganymede terja kakšna posebno nastavitev, da se omogoči oddaljena administracija.
Glede na te besede, je govora o "remote" dostopu do ruterja.

Boter
23.07.2008, 22:04
v Netgear WGR614 nastavi možnost oddaljenega dostopa. Nastavi tudi port, in pa avtentikacijo - username in geslo. Če imaš dd-wrt še rebootaj napravo in more delovat.

MTB75
05.08.2008, 13:19
Si ob vpisu ip-ja dodal še port? Ponavadi je to 8080, lahko tudi kateri drugi.
Se pravi http://123.123.123.123:8080 ?

Sawyer
05.08.2008, 15:59
Lahko pa probas cisto normalni remote desktop kot TeamViwer ki gre skoz firewalle. To jaz uporabljam iz dveh sluzbenih lokacij pa je dozaj sevedno priso skoz. Plus kompletni dostop do vsega mas tudi desktopa.