Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Problem s postavitvijo igralnega strežnika!


ojster92
13.07.2008, 18:43
Pozdravljeni!

Dobil sem statični ip in ne morem več hostati (gostiti) v nobeni igri. Prej sem lahko hostal v igrah (cs 1.6, cod2...) in programih (teamspeak, ventrilo...) brez problema, le da se je spremiljal IP. Imam pa dva računalnika, ki sta priklopljena v iskratelov sinoppe568+(naj bi bil modem in router). Glede nastavitev na mrežni kartici imam pa takole:

http://shrani.si/t/2b/HJ/1Yywqi3k/omreznapovezava.jpg (http://shrani.si/?2b/HJ/1Yywqi3k/omreznapovezava.jpg)

http://shrani.si/t/3G/mo/2ggujYll/povezava.jpg (http://shrani.si/?3G/mo/2ggujYll/povezava.jpg)

V routerju imam pa nastavljeno takole:

http://shrani.si/t/2c/vJ/2iRDBoXK/router.jpg (http://shrani.si/?2c/vJ/2iRDBoXK/router.jpg)

http://shrani.si/t/2V/k5/1G7Y2CIb/porti.jpg (http://shrani.si/?2V/k5/1G7Y2CIb/porti.jpg)

Prosim za pomoč! Hvala!

madmitch
13.07.2008, 20:40
Narobe. Statični IP ni treba nikamor vpisovati. Ti lepo daj v mrežno IP modema/routerja, DNS daj od SiOLa in stvar rešena. IP mašin daj malo višje, recimo 192.168.1.50/51, je bolj pregledno.

ojster92
13.07.2008, 21:14
Hvala ti! Zdej deluje! Samo ne vem kako so se konektali na server, ker men zazna samo lokalni ip. :dontknow:

tom777
13.07.2008, 23:14
Kaj pa če si ustvariš free domeno in dinamični IP? Je bolje za zapomniti...

madmitch
14.07.2008, 08:25
Zakaj pa dinamični?