Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Problemi z routerjem


Duco
14.07.2008, 19:22
Torej že nekaj časa nazaj smo dobili v Siolovem paketu Trojček tudi Iskratelov Router, na škatli je pisalo Andromeda 632 SM-10 DiBi, čeprav po povezavi na router (preko http:/192.168.1.1, user user) piše, da gre za Prospero632 IAD. Pravzaprav to ni tako važno. Ko želim nastaviti brezžično omrežje (wireless network setup), dobim takele errorje pri konfiguraciji:

Internet Explorer 7.0:
http://shrani.si/f/47/12f/s88pkoT/error1.png

Firefox 3:
http://shrani.si/f/L/yg/1N6JTrPK/error2.png

Postal sem 2 sliki, ker sem menil, da gre za problem v browserju. Skratka, problem ostaja. Morda bi bilo potrebno nadgraditi firmware? Če je tako, pa lahko potem povem uporabniške podatke.

LP in hvala v naprej!

080 Urban
14.07.2008, 19:33
Ali imate vklopljen USB Wi-Fi ključek? Če da, ga prestavite v 2. USB port na modemu.

lp

Duco
14.07.2008, 19:59
Wireless networka sploh še nimam skonfiguriranga, tako da sem povezan na router preko UTP kabla direktno. Tko da mogoče je res kej v firmwaru.

080 Urban
14.07.2008, 21:44
Še enkrat preberite moje vprašanje :)

lp

Duco
16.07.2008, 17:19
Ok torej se meni sploh ne sanja, za kaj se gre. Žal sem seznanjen zgolj z delovanjem drugih routerjev, Iskratelovega še nisem nalagal.

Da lahko uporabljam wireless torej poleg routerja potrebujem še nek ključek, ki gre na port v routerju. Kje naj dobim ta ključek?

EDIT: Ti, ki jim nastavljam router, so šli na SIOL in rekli za ta ključek in tam jim je prodajalec dal TP-Link 108M Wi-Fi adapter (meni se zdi standardni wireless USB sprejemnik); ko ga vključim v Prosperu, neprekinjeno zasveti lučka "WLAN", ampak problem v prvem postu še vedno ostaja.

080 Urban
16.07.2008, 19:04
Uporabite lahko le "original" ključke, ki so namenjeni za to opremo. Naprodaj naj bi bili v Mobitelovih centrih.

lp

Boter
18.07.2008, 21:48
Mislim, da bi model rad imel wireless brez wireless usb zadevce :>

robida
18.07.2008, 22:01
Logično če ne prepozna ta USB-Wi-FI ključek potem ni možno v routerju nastavljat wireless.Tudi ko vstaviš ta ključek moraš obvezno izklopit router in spet vklopit.Za proteus uporabljam XG-705A ki se dobi v mobitelovi trgovini in je prav za ta router,verjetno bo tudi za Prospero deloval.Ni samo sprejemnik ampak tudi oddajnik.