Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Wireless Router LinkSys


luky
15.07.2008, 06:49
Imam Wireless router LinkSys WTRG54 in povezavo Siol. Zanima me kaj moram sedaj nastaviti v Routerju in prenosniku, da bo povezava zažela delovati.
OS pa imam Windows XP Home.

Hvala za odgovor. :dontknow:

axeaxe
15.07.2008, 23:34
V nastavitvah od ruterja moreš naredit da se ti poveže preko PPPoE, potem pa tam napišeš svoje uporabniško ime in geslo ki ga imaš za siol. Z prenosnikom pa se samo brezžično povežeš na ruter in mora delat. Aja pa ne pozabit ruterja in modema povezat :P

Boter
17.07.2008, 13:00
Ne pozabit nastavit DNS-jev in pa DHCPja za po lokalni mreži. In ne pozabi, potem tudi ne rabiš več pppoe povezav na ostalih računalnikih. Ne pozabi tudi da je routerjev IP potem tudi prizvet prehod.

luky
20.07.2008, 17:39
Pojavil se mi je sledeči problem:

Prosim za nasvet za spodnji problem če mi lahko pomagate kaj mi manjka.

Ponudnik storitve je SIOL za net in telefon.

Danes sem poskušal povezati se na net preko routerja LINKSYS WRT54GL pa mi ni uspelo. Namreč vse sem naredil tako kot naj bi bilo prav vendar izgleda da ni. Namizni PC sem povezal iz routerja s kablom in mi kaže, da je zveza vspostavljena. Prav tako mi prenosnik kaže, da wariless zveza deluje. Ko pa hočem z enega ali drugega priti na internet pa mi nobene strani ne odpre.

Ko pa vzamem VLAN kabel, ki pride od modema iz routerja in ga dam direkt v računalnik sem pa takoj na netu. Se pravi nekaj mi manjka od nastavitve v routerju.

V routerju sem dal normalno PPPoE povezavo in userja in geslo, vendar ne gre.

Če ima kdo kakšno idejo prosim povejte, kaj bi lahko bilo še za dodat v router, ki je LINKSYS WRT54GL.

Aja pa router sem nadgradil z najnovejšim firmware ver. 24 std.

Hvala za pomoč vnaprej.

jugato
21.07.2008, 18:07
Če si pravilno nastavil si tako ali tako povezan. Poskusi v IE pod lastnosti prestaviti pod (nikoli ne kliči privzete povezave).

Boter
23.07.2008, 14:22
Torej si nalagal dd-wrt ;) Glej takle ti bom reku. Z originalnim firmwarom ti je delalo? Glede na to da praviš da je vse nastavljeno OK, pa da direkt dela, bi reku da je ruter fuč. Se ne bi zgodilo prvič. Z linksysove strani poberi orginaln firmware in s tistim probaj. Če dela je potem problem nekje drugje.

DNS-je si nastavil? Pa kakšne? ;) Wireless in pa direkt povezava ti pove da je povezava vzpostavljena ja... Ampak z routerjem ne z internetom. Probaj za hec pingat 193.2.1.66 (arnesov open dns) da vidiš če je problem v napačnih dnsjih. Probaj tud reštartat ruter.

Pa upam da si iz modema vklopil direkt v Internet noter ;) Pa VLAN je nekaj drugega.

Upam da boš uspel rešit zadevo.

Boter
23.07.2008, 21:59
Preberi privatna sporočila.