Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Problem s scart razdelilcem


chaser
31.07.2008, 00:59
Zadnjič sem študiral, da bi bilo poleg Xboxa 360 dobro imeti priklopljen še PS2, na katerega se mi sicer le prah nabira. TV ima le 2 scart vhoda, in ker enega nucam za dvd player, sem si omislil scart razdelilec. Vse lepo in prav, dokler nisem ugotovil, da ne PS2 ne XB nimata zvoka. Razdelilec sem nabavil v Celovcu, in ker sta mi prodajalca v dveh tehničnih štacunah pri nas razložila, da gre lahko le za slučajno napako na izdelku (čeprav se mi je to zdelo grozno naklučje oz. smola), ter ker so ravno imeli razdelilec s tremi scart vhodi po ugodni ceni, sem v upanju da se prodajalca ne motita, kupil še tega. A glej ga zlomka - zvoka še vedno ni. Potlej sem ugotovil, da zvok funkcionira, če je v razdelilec vklopljena le ena naprava, kakor hitro priključim še drugo, zvok ne dela pri nobeni. Saj preklapljanje ni tak problem, je pa nonsens da imam za to razdelilec, če lahko to počnem brez njega. Nekaj sem že bral na spletu, pa ni bilo videti, da bi obstajala kakšna konkretna rešitev (razen nakup novega tvja/razdelilca s stikalom - ne, hvala). Morda vseeno kakšen nasvet, kako usposobit zadevo, da bo zvok deloval in bosta pri tem v razdelilec priklopljeni obe konzoli?

tom777
31.07.2008, 09:20
Vprašaj na http://www.redline.si, kjer ti bodo znali svetovati, saj imajo ogromno izkušenj pa področju kablov, razdelilcev, konektorjev...

chaser
31.07.2008, 13:53
No, pa dajmo še te mojstre vprašat. ;) tnx za link.

el_juero
31.07.2008, 19:46
Če se prav spomnim sem jaz imel težave, ko sem imel priklopljen dvd in videorecorder. Četudi je bil video v standby načinu je mešal štrene dvd-ju. Ko pa sem izklopil še display na video pa je bilo ok. Torej, če ne bo šlo drugače probaj pač iz elektr. omrežja izklopiti eno ali drugo, tako ni treba rahljati scart konektorja na tv.

chaser
31.07.2008, 19:54
Sem slišal tudi za to varianto, ja, ampak se mi zdi to početje absurdno, ker je pravzaprav spet treba eno zadevo odklopiti, da bo druga delovala. Poleg tega pa mi je izklapljanje napajanja še bolj odročno, žal.

Mimogrede, tudi mojstri pri Redlajnu so rekli, da je edina rešitev razdelilec s stikalom. Potlej se jst vprašam, kaj je namen teh obijačnih splitterjev. :dontknow:

tom777
01.08.2008, 12:19
Zgleda, da je to samo za prodat in nategnit kupce.

krepki
25.02.2009, 18:14
Mene zanima sledeče ali je ta scart kabel res toliko kvalitetnejši ali je samo dražji
http://www.aperio.si/artikel/178104/PHILIPS-SWV3540-Scart-Scart-kabel-1-5m
Od tega kabla ki ga dobiš na mimovrste:
http://www.mimovrste.com/artikel/1140355625/scart-kabel-m-m-21pinski-15m

Šmek
26.02.2009, 22:44
Hmmm, zanimivo, sam imam razdelilec, kupljen v Interšparu za bagatelo (tak na dva scart vhoda) in zadeva dela bp. Gor imam pa notebooka in PS2. Edina napakica je ta, da pri vklopu notebooka najprej prikaže črnobelo sliko, ki pa se popravi, ko malenkost premaknem konekte. Sitnica (bi rekel Sir Oliver), glede na to, da ne uničujem scart vhoda na TVju.

V3S0L3C
13.03.2009, 15:53
Vprašaj na http://www.redline.si, kjer ti bodo znali svetovati, saj imajo ogromno izkušenj pa področju kablov, razdelilcev, konektorjev...
Vse artikle - stikala, scart, hdmi kable itd., ti lahko izdelajo po narocilu.