Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Voda v hladilniku


pepsi
02.08.2008, 12:48
Vprašanje!? Ali mi lahko kdo pomaga.. V hladilniku se zadnje čase na zadnji steni nabirajo kapljice vode (kondenz), ki počasi spolzijo dol in ko odprem vrata seveda na tla:mad:.
Hladilnik je sicer res malce starejši (cca. 10 let) ampak še vedno zelo dobro dela. Je pa znamke Goldstar in tak, ki ne dela ledu (tudi v zamrzovalniku hladi samo hladen zrak).
Tesnila sem že pregledal tako da..:dontknow:

Vsemogočni
02.08.2008, 21:55
Ponavadi so imeli starejši hladilniki nekako na sredini zadnje stene, znotraj, kot neko stensko "koritce" v katerega se je stekala voda. Ta pa je potem odtekla skozi cevko v posodico na zunanjem delu zadnje stene hldilnika. Iz tiste posodice se je voda uparjala v zrak, zaradi toplih cevčic, ki so v bistvu del hladilne naprave. Lahko, da imaš kaj podobnega in je le zamašen odtok ali pa je zamazana posodica in je polna vode, tak da ne dopušča iztoka iz notranjosti navzven. Saj veš, pri čiščenju lahko kak del zaide v luknjo in jo zamaši, potem je vodna katastrofa na delu. Poglej malce, če je kaj takega, drugače pa navedi tip (Golstarovih je več vrst) hladilnika, mogoče se bo našla kaka uporabna skica na netu in se bo lahko kaj drugega svetovalo.

Ja, sicer lahko reči, pa težje narediti. Čim manj in za čim krajši čas odpirati vrata hladilnika. S tem bo preprečen velik vdor toplega zraka, ki dela kondenz na stenah znotraj hladilnika. Zato je izredno smiselno kupovati, ko je potreba, take hladilnike, ki se sami čistijo ledu. Samočistilni.

nobran2
03.08.2008, 05:59
res poglej,če se ti je zamašila luknjica na steni hladilnika(ni nujno,da je ravno na steni-lahko je tudi na dnu).imam dva hladilnika, eden jo ima na zadnji steni drugi pa na dnu(izgleda kot nekakšen čep) in to koliko je star hladilnik ni važno vsak jo ima.

pepsi
04.08.2008, 20:59
Ma ni nič od tega.Vsaj za enkrat nisem tega rešil. Hvala vseeno.
Je pa hladilnik Goldstar,tip GR-222 FDS (No frost)