Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Proteus932 Pomanjkljivosti inu nestrinjanje z Linksys WRT54GL routerjem


Saavik256
05.08.2008, 16:35
Pozdravljeni

Kot novopeceni uporabnik VDSL2 paketa sem pri prehodu z ADSL paketa naletel na nekaj tezav, zaradi katerih sem bil prisiljen popolnoma spremeniti infrastrukturo domacega omrezja. Pa poglejmo:

Pred prehodom na VDSL sem imel Iskratelov modem Calisto. Najbrz ga vsi uporabniki ADSL storitve dobro poznajo. Le-ta se je tudi lepo strinjal z mojim routerjem, Linksys WRT54GL. Po prehodu sem dobil modem Proteus932, ki pa mi je povzrocil nemalo tezav.

- Kot prvo se z routerjem niti pod razno ne zastopi. Povezava na internet sicer deluje, ce jo vzpostavi modem direktno.
- Kot drugo, poizkus vzpostavitve PPPoE povezave preko routerja ne deluje, javi mi "Unable to get IP address from PPPoE server".
- Kot tretje, bi skritizial slab vmesnik za upravljanje s port forwardingom.
- Prav tako me v slabo voljo spravlja dejstvo, da Proteus nima podpore za DynDNS preusmeritve. (Ima jo sicer WRT54GL, vendar se s Proteusom ne zastopi)

Ako mi kdorkoli lahko glede tega svetuje, bi bil zelo vesel.


Lep pozdrav,

Tomaz

madmitch
05.08.2008, 21:08
Da nimaš ti modema nastavljenega, da deluje kot router. Kolikor se jaz spomnim, je meni tut ene podobne neumnosti zganjal, dokler nisem routerja na modemu ugasnil. Zdi se mi, da je bilo tako, probaj. Naj bo modem res samo modem in potem bo vse skoz spustil, brez omejitev.

mravlja
05.08.2008, 21:24
meni dela vse brez problemov

Saavik256
05.08.2008, 21:31
In kje tocno se izklopi funkcionalnost routerja ? Namrec, kot sem ze omenil, je vmesnik obupen. (Na sreco vsaj slovenski ni! :D)

robida
05.08.2008, 22:04
Tudi meni dela vse kot treba.Upam da bo končno nekdo pojasnil kako se izklopi routing ali preklopi na routing.Tu je bilo že večkrat napisano da je to možno,kar pa ne verjamem,ker je fiksno vklopljen na bridged in to se ne da spreminjat,edino lahko izklopiš ppoe,samo potem ni povezave do interneta.

Saavik256
05.08.2008, 23:24
Evo, po malce preizkusanja razlicnih opcij mi je le uspelo:

- Izklopil sem PPPoE
- Izklopil sem DHCP
- Na port 1sem obesil moj router

In stvar deluje.

(Imam dosti rajsi mojega Linksysa kot pa neko cudno zver od Iskratela, ki nima funkcij, katere potrebujem :d)

@robida:

Vecina routerjev zna hendlat PPPoE s svoje strani ;)

robida
06.08.2008, 11:29
Če sem prav razumel,koristiš Proteus kot stikalo.

janezpesec1
06.08.2008, 17:47
V navodilih za Proteus je lepo opisan postopek, in sicer od strani 56 dalje. Se link do navodil http://itm.siol.net/doc/2008/1/Proteus.web.pdf

madmitch
07.08.2008, 06:23
Če sem prav razumel,koristiš Proteus kot stikalo.

Ne, uporablja ga, za kar je namenjen, MODEM.

robida
07.08.2008, 07:55
V redu,na to nisem pomislil da Proteus lahko koristiš kot modem,edino pri uporabi samo tega je malo nerodno ker moraš uporabljat dialup.