Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Vozniški izpit - dvojna merila?


Patsy
05.08.2008, 21:26
Ko so mi pred leti v tujini narejeno vozniško zamenjali za slovensko so mi noter vpisali, da vozim z očali, zdravnik mi je pa dal spričevalo samo za 7(?) let, tako moram sedaj vsakih 7 let naredit novo vozniško in it na pregled.

Nekateri tudi vozijo z očali pa jim tega pregleda za oči ni treba stalno ponavljat samo za ta namen in vozniško jim podaljšajo za xx let.

Zakaj dvojna merila? Mi zna kdo to pojasnit?

Ker sem spet na tem, da moram na pregled za vozniško, čeprav sem bila na zdr. za službo manj kot 6. mesecev nazaj in imam na 3 leta redne okulistične preglede me zanima, če obstaja kakšna ambulanta kjer ne napišejo v spričevalo teh ponovnih pregledov. Izkušnje dobrodošle. Res se mi ne da denarja stran metat po nepotrebnem. :dontknow:

Vsemogočni
05.08.2008, 21:35
Vsako nošnjo očal, je potrebno vpisati v vozniško. Res pa nam enim (nimam pojma zakaj moraš ti), hoditi na okulistične preglede za vedno novo vozniško.

Tole si malo preberi in vprašaj zakaj moraš posebej na preglede in zakaj vedno znova vozniško:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=123&sid=86

Še tole poglej in spodaj lahko postaviš vprašanje in dobiš ustrezen pravi odgovor pristojnih.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=582&sid=80

Če ti je dal zdravnik spričevalo samo za 7 let, lahko pomeni, da je računal, da se ti bo vid po sedmih letih poslabšal toliko, da bo potreben nov pregled, če ti še lahko podaljšajo vozniško, ali pa ti jo odvzamejo. Zgleda, da se ti je slabšanje vida ustavilo, vendar je obveljala zdravnikova, vsakih 7 let, kot je zapisal. Zato moraš verjetno tudi podaljševati na to obdobje in verjetno boš zaradi zdravnikovega zapisa to opravljala tudi vnaprej vsakih 7 let. Če ti podaljšajo izpit, recimo do 80 leta, potem sigurno ne boš več šla na pregled oči zaradi izpita. To je verjetno zdravnikova varovalka, da zavaruje sebe, če se ti kaj naredi. Enako pa ne želi riziko prevzeti noben drug zdravnik, ampak upoštevajo mnenje prvega. No odgovor ti bodo dali pristojni, ko ga zapišeš na njihovi strani.

Patsy
21.08.2008, 14:16
Itak, da ne mislijo ukinit takih nesmislov, kdo pa pri nas sploh razmišlja. Pa take neumnosti polnijo državne blagajne - tale konkretno zdravstveno.

Tisti, ki imajo starostno dioptrijo (po 40.) so pa najbolj nevarni sploh. Tistih zlepa ne spraviš na pregled ali pa jih naučiš nosit očala. Večino je sram dat gor špegle. Poznam kar nekaj takih. Pri nas pa to še podpiramo, tako, da jim ja že na začetku damo vozniško do 80. leta. Nice.

Pregledi za delo pa isto - kje na svetu pa imajo še taka pravila, da mora delavec hodit na preglede? In kaj naj bi ta pregled pokazal? Pijanec bo zihr nehal pit nekaj dni prej, drogeraš isto z drogo, če imaš raka nisi invalid in ga ta pregled itak ne pokaže. Kje pa še imajo take preglede? Evo ugibam. Balkan? Me ne bi presentlo. :(