Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sprememba storitev in hitrost interneta


Rogue
11.08.2008, 18:46
Modem je Sinope 568+ (s ptičem :shy:).

Do sedaj sem bil uporabnik SOLO paketa 10mbit. Hitrosti proti meni okoli 1,1MB/s, od mene pa slabih 100 kB/s.

Od danes dalje sem uporabnik 10mbit interneta in telefonije. Tako tuki piše na servis.siol.net.

Hitrosti proti mene so se občutno znižale, se opazi pri prenosu datotek (nikamor ne gre). Speedtest.net javi med 1 in 2mbit proti mene. Speedtest.si pa še slabše:
speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 774.76Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 782.65kb/s

Pritisni START za ponovno meritevKaj je narobe? :dontknow:

Aja, dodal bi še tole .... Na modemu se izpiše, da je downstream slabih 18mbit/s .... tko da mi res ni jasno, zakaj so moje downstream hitrosti kvečjemu 2mbit pri 10mbit paketu ... do danes je delalo 10.

Broadband Port Enabled
Downstream Line Rate 17933 kbps
Upstream Line Rate 1022 kbps

Rogue
11.08.2008, 21:20
Zdaj internet sploh "super" deluje ... "svetlobna hitrost", strani se odpirajo po minuto in več.
Povezavo imam poleg speedtesta povsem neaktivno, kar je najbrž tudi razvidno iz pinga (29ms).


http://shrani.si/t/3m/jx/2qIWQE5R/siol1.jpg (http://shrani.si/?3m/jx/2qIWQE5R/siol1.jpg)


http://shrani.si/t/3K/Q1/11B52uTs/siol2.jpg (http://shrani.si/?3K/Q1/11B52uTs/siol2.jpg)

http://shrani.si/t/1W/j4/4QlZoDt5/siol3.jpg (http://shrani.si/?1W/j4/4QlZoDt5/siol3.jpg)

tom777
11.08.2008, 23:45
Ne smeš toliko telefonirati...:rolling: ...mal heca...

Res ne vem, zakaj je hitrost tako padla pokliči na help desk in povprašaj kako je s tem, saj ne vidim razloga, če se ti modem sinhronizira na 18M, kako to, da je hitrost samo 1M.:dontknow:

080 Urban
12.08.2008, 13:42
Poglej če je sedaj kaj bolje.

lp

Rogue
12.08.2008, 16:07
http://www.speedtest.net/result/308113279.png (http://www.speedtest.net)

Več kot super. Najlepša hvala. :)

Manual
13.08.2008, 10:28
Tudi jaz sem danes spremenil iz osnovne hitrosti na 10 Mbitps, druga je vse enako. Doma imamo paket TRIO in sinope 568+ modem (siv, prva verzija). Zdaj me pa zanima ali bom dobil nov modem ali me bodo na centrali samo priklopili na hitrejšo povezavo?

lp

janezpesec1
13.08.2008, 17:54
Samo profil ti spremenijo. Na centrali je potreben poseg edino ce te morajo prikljuciti na drugacen DSLAM, recimo ce si zdaj na ADSL ker po novem bos na ADSL2.

Manual
13.08.2008, 21:57
Samo profil ti spremenijo. Na centrali je potreben poseg edino ce te morajo prikljuciti na drugacen DSLAM, recimo ce si zdaj na ADSL ker po novem bos na ADSL2.

Super. Morda veš kako dolgo bo trajalo do spremembe profila?

janezpesec1
14.08.2008, 17:51
Po tem ko so izpolnjeni vsi pogoji (podpisana pogodba itd) bi rekel da nekaj dni.