Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Otroci in starši


sati
23.09.2008, 10:10
Velikokrat starejši rečejo mladim, moraš imeti otroka, da bo na stara leta skrbel zate. A ni to najbolj neumen vzrok, da imaš potomca? To je morda veljalo še za starejše, delovne in utrjene generacije, ki so res znali poskrbeti zase in za svoje ostarele starše, kaj pa večina lahko pričakuje od današnje hedonistične in egoistične mladine? Izkoriščajo starše, vsaj premnogi, dokler je še kaj možnosti za to, potem pa se distancirajo od njih, ko imajo sami starši kakšne težave. Premnogo takih zgodb poznam, ko se lastni starši bojijo otrok, sploh če je posredi droga ali alkohol. In dogaja se tudi, da podivjani otroci tudi na tak način "poskrbijo za starše".

http://24ur.com/novice/crna-kronika/igre-na-sreco-so-ga-spremenile-v-morilca.html

Katrin
23.09.2008, 18:28
Noben otrok se ne rodi zloben, sovražen in nasilen. Ga je treba vzgojiti v takega,

Vsemogočni
23.09.2008, 20:05
S tem se pa popolnoma strinjam. Pokvarijo jih pa predvsem s tem, ker jim vtaknejo vse, samo, da ne bi imeli manj kot sosedovi. Otroci znajo to dobro izkosristiti, starši pa jim nasedajo ko pajaci. Ko imajo vsega dovolj, samo starševske ljubezni ne in jih začne vzgajati ulica, je potem resen problem otroci-starši, katerega je ponovno če že ne čisto nemogoče, pa izredno težko vzpostaviti na tisto raven, katera bi morala biti že od otroštva naprej. Starši ne grešijo namerno, ampak v tem, ko otrokom brez kakršnih koli omejitev nudijo vse, samo da bi imeli več kot sosedovi in da bi imeli mir pred njimi kadar so skupaj doma.

lana
24.09.2008, 14:31
otrok itak nimaš zato da bi na stara leta za starce skbeli, maš jih zato, da ti izberejo kr najbolši dom za ostarele ;) mal šale, je pa res, da kaj takega od njih ne moreš pričakovat.. imeli bojo svojo družino in svoje skrbi... v dobri veri jih dobro vzgajaj in jim vsajaj moralne vrednote, pusti jim da uživajo, naj majo zgled srečne družine v starših.. če se da, .. drugače pa je vzgoja otrok eno najtežavnejših del na svetu... odgovoren si za dušno stanje in fizično kondicijo druge osebe.. in veeliko staršev jih uporablja kot strelovod.. kar pa se velikokrat žalostno vrne.. tud preveč vsega dobrega je prej slabo kot dobro..
pravo mero ljubezni, spoštovanja in strogosti... pa se ob spletu srečnih okoliščin dobro konča :)

king16
25.09.2008, 07:27
Glede vzgoje otroka se mi poraja dilama, kako - v katero smer otroka sploh vzgajat. Danes, ko so moralne vrednote poštenja, prijaznosti, spoštovanja tako malo vredne, a mu vceplat takšne vrednote ali ne ? Ga ne bi raje peljal z vzgojo v smeri, da je treba danes biti brezkompromisen, brez usmisljenja, komolčar, tudi hinavski, če je treba?
.
Zakaj ? A bo preživel v tej džungli življenja, če ga bom vzgojil v poštenjaka, polnega prijaznosti, usmiljenja itd.

paradox
25.09.2008, 10:08
Zakaj ? A bo preživel v tej džungli življenja, če ga bom vzgojil v poštenjaka, polnega prijaznosti, usmiljenja itd.Zalostno je biti postenjak, ki ne verjame v postenje, prijaznez, ki hlini prijaznost, ali socutnez, ki ne cuti kar izkazuje...kako si sam prezivel v tej dzungli zivljenja, ce ne verjames v svoje lastne navedene vrednote?
Kaksne dileme :nonono:

king16
25.09.2008, 16:11
Zalostno je biti postenjak, ki ne verjame v postenje, prijaznez, ki hlini prijaznost, ali socutnez, ki ne cuti kar izkazuje...kako si sam prezivel v tej dzungli zivljenja, ce ne verjames v svoje lastne navedene vrednote?
Kaksne dileme :nonono:

V času mojega otroštva, šolanja in začetkov zaposlitve so te vrednote še nekaj veljale med ljudmi. Danes je povsem drugače.

Katrin
25.09.2008, 16:48
Vzgojiti moraš otroka, na katerega boš lahko ponosen. Če te s ponosom navdajajo omenjene lastnosti, je torej odgovor na dlani.

king16
28.09.2008, 10:00
Vzgojiti moraš otroka, na katerega boš lahko ponosen. Če te s ponosom navdajajo omenjene lastnosti, je torej odgovor na dlani.

Se popolnoma strinjam in tako sem svoja dva tudi vzgojil, oba sta odrasla, ampak se danes sprašujem ali je tako prav. In dvomi se mi porajajo.