Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Odvetniki strankam ne dajo računov in kopije pooblastil?


Miha48
03.10.2008, 15:55
V zadnjih 15 letih sem bil nekajkrat primoran koristiti odvetniške storitve.
Pri tem imam dobre in tudi zelo slabe izkušnje.
V delovnem sporu, ki se je rešil v mojo korist, mi je odvetnica specialistka pomagala celo brezplačno, čeprav je imela kar precej dela. Pred tem sem imel za isto zadevo uglednega ljubljanskega odvetnika, ki mi je ob prvem kontaktu zaračunal 100 DM. Pri tem mi ni dal nobenega potrdila o prejemu vplačila oz. računa. Rezultat njegovega dela je bil ničen, celo mi je povzročil stroške, ker na sodišču ni zaustavil neaktualno pravdo, zato sem plačal še 500 DM.
Pred leti sem zopet doživel težave v novi službi. Najel sem odvetnico v Ljubljani. Ob kontaktu mi je zaračunala 80 EUR, zopet brez računa. Rezultatov ni bilo. Druga odvetnica, h kateri sem šel samo na posvet, mi je za eno uro njenega dela zaračunala korektno in dala za to račun oz. blagajniški prejemek.
V zadnji kazenski zadevi, ki se je končala res z oprostilno sodbo, sem najel zelo uglednega odvetnika. Na njegovo zahtevo sem mu plačal v naprej ca. 800 EUR. Zopet nisem prejel računa oz. je na mojo zahtevo napisal potrdilo o prejemu plačila, vendar le na navaden papir.

V teh letih sem naletel kar na nekaj znancev, ki imajo podobne izkušnje s posameznimi odvetniki, to je da jim za plačila ne dajo računov oz. ustreznih potrdil o prejetem vplačilu.

Še nikoli pa mi ni noben odvetnik tudi dal kopije pooblastila, kjer je oz. naj bi bila definirana okvirna vsebina njegove storitve in predvideni stroški storitve oz. plačilo

Mogoče ima še kdo podobne izkušnje?