Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Telefonija-problem(dohodni klici)


anto
03.10.2008, 16:25
Lep pozdrav!

Pojavili so se mi problemi s telefonijo. Imam siol trio. Problem pa je, da ne morem sprejemati dohodnih klicev. Ko kdo kliče telefon zazvoni samo enkrat, potem se veza prekine. Izhodni klici delujejo normalno-torej pokličem lahko bilokoga in se z njim normalno pogovarjam, drugi ki pa kličejo mene me pa ne morejo dobiti, ker se veza, ko enkrat zazvoni prekine. Modem sem že resetiral, vendar ni pomagalo. Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem?

hvala, lp

080 Nina
04.10.2008, 14:10
Verjetno imate modem Sinope R2 (bel)?

Kriva bi lahko bila verzija modema. Jo lahko preverite preko 192.168.1.1 ?

anto
04.10.2008, 16:29
Verjetno imate modem Sinope R2 (bel)?

Kriva bi lahko bila verzija modema. Jo lahko preverite preko 192.168.1.1 ?

The hardware version number for Sinope568 is X5368 Annex B / Argon 4x1 CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Sinope568 is 4.3.15-3.11-E.74.2.36.

Je to to??

080 Nina
04.10.2008, 16:45
Aja, tole je še siv Sinope. V bistvu je to zadnja verzija.
Mogoče se je na modemu pojavila kaka napaka.

Pustite mi uporabniško ime in kontaktno telefonsko številko na ZS, pa bomo poskušali odpraviti napako.

newone
06.10.2008, 05:04
Enak problem tudi pri meni. V petek je Telekomov tehnik zamenjal modem, pa da vidimo če bo bolje!!!

grajbos
08.10.2008, 15:28
Podoben problem imam tudi jaz. Pred nedavnim so mi vklopili paket Trio. Internet deluje, TV tudi, telefon pa ne... Niti dohodni klici (ko kličem iz mobilca, se mi izpiše "Napaka v povezavi", niti odhodni klici (tišina v slušalki).
Lahko da je težava v aparatu, čeprav v to zelo dvomim, ker prej je telefon delal...
BTW, imam nameščen modem Sinope568+ Home Gateway, X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0

anto
09.10.2008, 05:15
Pri meni je bil problem v portu-priključku na modemu. Ko sem po navodilih tehnika prestavil kabel iz 1. porta na 2. je začel telefon delovati. Zgleda da je bila nekakšna napaka na 1. portu(se je pokvaril)...

080 Edvard
09.10.2008, 10:25
Pri meni je bil problem v portu-priključku na modemu. Ko sem po navodilih tehnika prestavil kabel iz 1. porta na 2. je začel telefon delovati. Zgleda da je bila nekakšna napaka na 1. portu(se je pokvaril)...

Mogoče je pa bila telefonija registrirana na 2 portu:)

lp

080 Edvard
09.10.2008, 10:25
Podoben problem imam tudi jaz. Pred nedavnim so mi vklopili paket Trio. Internet deluje, TV tudi, telefon pa ne... Niti dohodni klici (ko kličem iz mobilca, se mi izpiše "Napaka v povezavi", niti odhodni klici (tišina v slušalki).
Lahko da je težava v aparatu, čeprav v to zelo dvomim, ker prej je telefon delal...
BTW, imam nameščen modem Sinope568+ Home Gateway, X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0

Username na privat če ti še ne deluje.

lp

anto
09.10.2008, 12:32
Mogoče je pa bila telefonija registrirana na 2 portu:)

lp

Telefonija je delala normalno par mesecev, tko da mislim da nebi bla pol kr naenkrat registirana na drugem portu..Sej zej mi je važno samo to da ponovno deluje:)

mitnica
09.10.2008, 18:20
Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nekaj novega. Pri meni se vzpostavi povezava potem pa je vse tiho. Tudi pri dohodnih klicih je enako. Poizkusil sem z zamenjavo vhoda na modemu pa ne gre. Imam pa Sagem-a. Prosim za pomoč.

LP, Tomaž

mitnica
11.10.2008, 21:40
Evo, ponovno deluje. Hvala vsem:2thumbs:, ki so odpravili težavo...

grajbos
12.10.2008, 09:51
Meni pa telefonija še vedno ne deluje...:nonono:

Dunja
12.10.2008, 10:25
Meni pa telefonija še vedno ne deluje...:nonono:

sporočite mi uporabniško ime na ZS.

duulet
13.10.2008, 12:39
Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nekaj novega. Pri meni se vzpostavi povezava potem pa je vse tiho. Tudi pri dohodnih klicih je enako. Poizkusil sem z zamenjavo vhoda na modemu pa ne gre. Imam pa Sagem-a. Prosim za pomoč.

LP, Tomaž

Tudi jaz imam take težave pri dohodnih in odhodnih klicih. Ko se to zgodi je potrebno večkrat klicati, da sogovornika potem tudi slišiš.

Modem : Prospero 632

Prosim za pomoč.

080 Nina
13.10.2008, 12:58
username na ZS :)

Dravlje
15.10.2008, 06:40
Evo sedaj ko sem nekako porihtal s pomočjo Siol Agentov odmev na telefoniji se mi je pojavil drug problem. Po vzpostavitvi povezave je telefon kar nekaj časa nem. Imam Sinope 568+ modem (tako pri dohodnih kot odhodnih klicih). Prosim za pomoč.

Zefram
15.10.2008, 07:34
Meni se dogaja nekaj podobnega, namrec ko pritisnem gumb za vklop (recimo temu "dvignem slusalko"), je namesto tu-tu-ja cista tisina. Ce odtipkam stevilko je vse skupaj se vedno nemo (slisi se samo DTMF signal). potem nekajkrat prekinem zvezo in cez cas zaslisim tu-tu. Zanimivo pa je da se ze prvi klic dela (na drugi strani zvoni telefon), vendar ce poklicani dvigne slusalko, je vse skupaj nemo.

To se nam dogaja ze zadnjih par tednov. Se se komu dogaja kaj takega?

sori
15.10.2008, 08:05
Tudi meni se dogaja podobno. Razlika je v temu, da med pogovorom se pojavi močen šum, ki onemogoča nadaljnje pogovore. Prekinem tel. klic in poskušam ponovno poklicati in ... telefon je nem. Šele po večkratnem poskušanju se ponovno pojavi tu-tu in lahko kličem. Spet le ta krajši čas, ko se ponovno pojavi šum in vse skupaj ponovim...

Blash
17.10.2008, 19:21
Živjo! Mi pa imamo problem, da se nas ne da priklicati iz stacionarnih števil.. ljudje nas lahko kličejo samo iz mobilnih telefonov. Imamo Prospero 632. Ali lahko prosim kdo pogleda?

Pričakujemo namreč NUJNE klice iz bolnice..Hvala!!!! Prosim A.S.A.P.!!!

Nani32
17.10.2008, 20:09
Jaz pa imam takšen problem. Imam paket siol trio, vendar mi internet in TV delujeta brezhibno. Telefonija pa mi ne dela. priklopljeno je tako kot je to treba, vendar ko dvignem slušalko, je telefon nem. klicev ne morem niti sprejemati, niti klicati ne morem.

080 Tehnična pomoč
18.10.2008, 20:46
Živjo! Mi pa imamo problem, da se nas ne da priklicati iz stacionarnih števil.. ljudje nas lahko kličejo samo iz mobilnih telefonov. Imamo Prospero 632. Ali lahko prosim kdo pogleda?

Pričakujemo namreč NUJNE klice iz bolnice..Hvala!!!! Prosim A.S.A.P.!!!

Potreben bo klic na 080 1000/1. Povej, da lahko dobivaš klice le iz mobilnih številk, iz stacionarnih pa ne, pa bodo lahko zadevo prijavili.

extremni
02.11.2008, 07:32
Evo tudi pri meni se to dogaja glede dohodnih klicev Hardware type X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0 , Firmware Version 5.1.19b3-3.15-E.25.41.47 , lahko se kliče po volji dohodnih klicev pa ni in ni napaka v povezavi napaka v omrežju.... (to napiše če kličeš z GSM-ja). Tehnik naj bi menjal modem samo ne vem če je lih to razlog da je modem v temi????

extremni
02.11.2008, 07:55
Pa še nekaj, če se "siol operaterji" samo priklopijo na moj modem in nič ne spreminjajo zadeva začne delati TAKOJ!, če pa potem recimo modem izklopiš iz električnega napajanja se zadeva ponovi - ni dohodnih klicev. Zeloo čudno (modem pa je nastavljen po defaultu). Kje bi pa to bil problem????????? Modem Sinope 568 R2???. Če je zadeva takšna da je potrebno ob vsakem izklapljanju iz el. omrežja potem poklicati Siol naj potem poveste, da je to potrebno.

Hvala!

lila5
03.11.2008, 17:41
Tudi jaz imam enak problem......dohodnih klicev ne morem sprejemati......

Modem pa je Sinope568 is X5368 Annex B / Argon 4x1 CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Sinope568 is 4.3.15-3.11-E.74.2.36.

080 Tehnična pomoč
05.11.2008, 08:29
lila5: sporoči uporabniško ime preko ZS in bom preveril.

zelva1
11.11.2008, 20:56
Meni tudi ne delajo dohodni klici: napiše napaka v povezavi, ali pa se poveže in prijazen glas reče ta številka ne obstaja.

To se je sedaj zgodilo iz lepega.:nonono:

080 Tehnična pomoč
12.11.2008, 11:34
Če ne pomaga reset (izklop/vklop) modema, sporoči uporabniško ime preko ZS.

AlienRex
17.11.2008, 17:31
Če ne pomaga reset (izklop/vklop) modema, sporoči uporabniško ime preko ZS.

Evo danes sem moral ponovno resetirati modem (Sinope 568+ V1), da so me lahko priklicali (jaz sem ta cas lahko klical nemoteno), pa me zanima ali se kaj dela na tem, da se ta problem odpravi brez resetiranja modema (pocasi bo napajalnik sel k vragu od tega pocetja)? Po moje je nekje en hrosc, ki bi ga bilo potrebno odpraviti.

080 Tehnična pomoč
19.11.2008, 07:03
Sporoči uporabniško ime na ZS in bom preveril.

scerniv1
22.11.2008, 21:27
Zakaj pri meni kar naenkrat ne prikazuje več št.klicočega, samo napiše external........Hvala !

alex1
23.11.2008, 11:53
Ne samo tebi, veliko nas je, se mi zdi da vedno več. Vsaj trije moji prijatelji imajo enake probleme. Pač Sinope modem, ki je bil dan v uporabo brez dodelanega softwerja. Telekom bi pač moral to urediti, kdaj pa nihče ne ve. Važno da dobroto prikaz klicočega plačujemo.

dualband
29.11.2008, 16:02
Več nas je takih ki imamo probleme z prikazom številke. Men je včasih delala, pa me je neki net zezal pa so mi za poskušno sagema zamenal z sinope, in net še vedno ne dela nič boljše, vendar za nagrado mi zdaj še številk ne prikazuje več, modemov sagem je pa "zmankalo".

lp

alex1
29.11.2008, 22:54
Pogoče da samo ponovim, Sagem modem je po dokončnih nadgradnjah delal na določenih centralah odlično, vsaj telefonija je delovala v redu. Sinope pa večkrat ne prikazuje številke klicočega, pa odmev, dvojno klicanje..... Vendar problem nikakor ni v Siemens telefonih, temveč v Sinope modemih.

080 Nina
01.12.2008, 13:15
Znano je, da na Siemens in Panasonic včasih prikazovanje številke klicočega dela, včasih ne.

Nani32
01.12.2008, 14:39
Jaz imam ta 'znani' Sinope, ampak mi vse normalno dela :) Le parkrat sem moral poklicat na siol, pa je blo vse okej ;)

alex1
01.12.2008, 20:59
Znano je, da na Siemens in Panasonic včasih prikazovanje številke klicočega dela, včasih ne.

Ravno teh dveh znamk telefonov imajo ljudje največ. Ni pa to občasno, temveč večkrat.

Nani32
02.12.2008, 20:07
A zakaj ne kupite Philips? :)

MihaT.
05.12.2008, 19:37
Živjo

Jaz imam enak problem. Kličem lahko, ne morem pa sprejemati klicev. Imam Sinope568+ Home Gateway, X5568 Annex B / Solos 461x CSP v1.0.

080 Edvard
05.12.2008, 19:42
Kaj ti pa javi ko se pokličeš na svojo številko?

080 Edvard
05.12.2008, 19:54
Če imate problem mi kar na ZS pišite skupaj z uporabniškim imeno. Bom preveril kaj se da urediti.

lp

MihaT.
05.12.2008, 21:31
Ni več potrebe, mi že dela. Vseeno hvala za hiter odgovor.

medivan1@email.si
07.12.2008, 10:57
Lep pozdrav!

Pojavili so se mi problemi s telefonijo. Imam siol samo telefonijo, razvezan dostop. Problem pa je, da ne morem sprejemati dohodnih klicev. Ko kdo kliče telefon zazvoni samo enkrat, potem se veza prekine. Modem sem že resetiral, vendar ni pomagalo. Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem? 9 mesecev je bilo vse OK. Imam beli pokončni modem z Telekomovo ptico od spredaj. Priklop je na port 2

080 Nina
09.12.2008, 07:53
ZS (username) .... Če se lahko povežete na modem (192.168.1.1 user/user , voip-v kakem stanju je telefonska), mi sporočite še trenutno verzijo ...

medivan1@email.si
09.12.2008, 09:39
g. ali ga. NINA poslal ZS.
Hvala