Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prekinjanje povezave internet Sagem 3344


tomekk
03.10.2008, 22:34
Pozdravljeni,

imam samo internet - že kar nekaj časa mi prekinja internet povezavo, vsake cca. 10 minut, nato pa spet samodejno poveže, prenosnik sem dal pregledati na servisu, je menda vse ok glede mrežne... Zanimivo pa je, da če priklopim stacionaren komp na isti kabl, pa je vse ok...prenosnik sem poskusno priklopil tudi na drugo siol linijo, v drugem kraju, pa je isto prekinjalo non stop.
Priznam, da sem že na robu živčnega, ker ne vem več kaj naj naredim...mam kak virus, ali pa je moj prenosnik alergičen na siol? :dontknow:

Ima mogoče kdo idejo kaj naj naredim, razen tega da si kupim nov lap top?

Hvala vam,
lp.
Tomaž

robida
04.10.2008, 00:02
Sem imel isti primer na stacionarnem računalniku,ki je pri meni doma deloval normalno in ko sem ga priklopil pri nečaku je začel prekinjat vsakih deset minut.
Sem si sposodil nov sagem v teletrgovini in je prav tako prekinjal.Ko sem priklopil adapter-pretvornik na sagem RJ45 in PC na USB je deloval normalno.
Na žalost mi ni uspelo ugotovit kaj je narobe.
Ta adapter dobiš tudi tu v Sloveniji in stane okrog 17€.Mislim da se splača poizkusit.

http://www.st-lab.com/products.asp


Lp
robida

080 Tehnična pomoč
06.10.2008, 07:50
Ena možnost je tudi nastavitev povezave 10 Mb full duplex na mrežni kartici.

Zefram
06.10.2008, 08:57
a kaj posebnega pocnes da ti zadevo prekine?
kako se povezes na internet? Ti direktno browser poklice na siol ali pa sam rocno vzpostavis povezavo?

ali prenosnik uporabljas se kje drugje? (sluzba,...)
lahko da ti kak sluzbeni program poskusa do cesa dostopat (pa je to naprimer dostopno samo v sluzbeni mrezi) pa ti zato prekinja.

Jaz bi za zacetek zadevo nastavil tako da se na internet povezes rocno, browser in vse ostale programe ki dostopajo do interneta pa nastimaj tako da ne vzpostavljajo povezave s siolom ampak da uporabijo obstojeco povezavo.

pa se nekaj sprobaj:
Naslednjic ko ti crkne povezava, preklici automatsko povezovanje in v browserju poskusi dostopati do modemove strani:
192.168.1.1

Ce te vprasa za username in password potem z laptopom ni nic narobe ampak ti kak program prekinja povezavo.

Zefram
06.10.2008, 09:03
Ce se vsaj priblizno spomnis kdaj se ti je to zacelo dogajati, poglej med instalirane programe, ce si kak software instaliral v tistem casu in ga odinstaliraj.

080 Uroš
06.10.2008, 14:10
Povezavo na notesniku prekinja zato, ker je v nastavitvah mrežne kartice omogočeno, da Windows lahko ugasne napravo za varčevanje z energijo. V nastavitvah mrežne kartice odstrani kljukico v zavihku 'Power management' oziroma 'Upravljanje porabe' pa bo zadeva delovala.

tomekk
10.10.2008, 14:56
...pomagal je Tilenov nasvet....fantje, hvala vam za pomoč:2thumbs: