Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Odpiranje Portov za Iskratelove modeme


Dunja
12.10.2008, 10:48
Navodila kako odpreti določene porte na Iskratelovih modemih (ganymede, sinope568+, proteus, prospero)
1. povežemo se na modem preko IP-ja: 192.168.1.1 (user/user)
http://shrani.si/f/3W/rV/2A67IBNe/modemdostop.jpg
http://shrani.si/f/3n/gx/4jm1Wi3x/loginmodem.jpg

2. pod Current status preverimo katero verzijo modema imamo
najboljše so spodnje verzije:
Ganymede : 4.3.16
Sinope568+: 4.3.15 in 5.1.15
Proteus: 5.0.29
Prospero: 5.0.27 in 5.0.29

Primer za modem Proteus:
http://shrani.si/f/2U/lM/qzqJC2/modemverzija.jpg

3. Pod "Advanced Security" najprej izberemo "Configure named PCs here" in nato "Add a new PC name" here.
http://shrani.si/f/1T/11G/2fgcN6mn/advanced-security.jpg

4. Vpišemo ime računalnika za katerega želimo odpirati porte ter ip naslov.
Primer pravilnega IP naslova: 192.168.1.x (x je neko poljubno število ki ni enako 1)
Primer nepravilnega IP naslova: 192.168.2.x

http://shrani.si/f/1A/sM/2PqPvP4G/dodajanje-racunalnika.jpg

5. Ko potrdimo nastavitve se vrnemo nazaj na "Advanced Security" in izberemo 3. možnost (Create and configure custom applications here...)
- Pod application name vpišite ime aplikacije katero dodajate.
- Pod Transport izberete kakšen tip porta želite odpreti.
http://shrani.si/f/1r/12j/3w4lIVdM/dodajanjeaplikacije.jpg

- V naslednjem koraku vpišete številko porta, ki ga odpirate (port range), v opciji "address translation" ponovno izberemo tip porta.
http://shrani.si/f/3Z/vV/3ccqTIJr/odpiranjeporta.jpg

6. Ko končamo z dodajanjem aplikacije se ponovno vrnemo na "Advanced Security", tokrat izberemo "Configure Internet applications here..." (2.opcija)
http://shrani.si/f/2g/ME/jYIgKVJ/advanced-security.jpg

- Tukaj izberemo "Enable an application here... "
http://shrani.si/f/3q/Pa/9Iv3769/omogociaplikacijo.jpg

- V seznamu "Application name" poiščemo aplikacijo, ki smo jo dodali
Pod Destination PC izberemo pc na katerega želimo usmeriti porte
http://shrani.si/f/3Y/118/39jayuB6/usmeritevportov-napc.jpg

pomembno: na koncu vedno kliknite "Confirm changes"
http://shrani.si/f/1F/HQ/1eeNVZPS/shranjevanjenastavitev.jpg

Dunja
17.01.2009, 09:51
Navodila kako odpreti določene porte na Iskratelovih modemih z verzijo 5.1.

1. povežemo se na modem preko IP-ja: 192.168.1.1 (user/user)
http://www.shrani.si/f/3n/gx/4jm1Wi3x/1/loginmodem.jpg

2. kako veste da imate verzijo modema 5.1?
Enstavno. Spletni vmesnik se razlikuje od tistega v zgornjem postu.
Trenutno najdemo ta vmesnik na novih Sinope modemih (Sinope568+R2, bele barve).

3. Bi želeli imeti nastavljeno tako, da se na internet povezuje modem in je povezava že vzpostavljena ko prižgete računalnik?

3.1. ko smo na nastavitvah modema kliknemo na CONFIGURATION in nato izberemo INTERNET
http://www.shrani.si/f/3L/zc/rVSsyxM/sinope-r2-meni.jpg

3.2. Kliknemo connect, vpišemo uporabniško ime in geslo; ponovno kliknemo connect
http://www.shrani.si/f/2e/12d/1rSGhDJP/nastavitve-povezave-1.jpg

http://www.shrani.si/f/W/WR/2NIj1nph/nastavitve-povezave-2.jpg

4. Kako vemo da smo se povezali na internet?
- ko kliknemo connect počakamo recimo 30sec in na tej isti strani se vam bo izpisal vaš ip, kot je prikazano na sliki
http://www.shrani.si/f/24/SD/4ujzbjxV/vzpostavljena-povezava-1.jpg

- vrnete se na 1. stran device/overview, poiščete vrstici "primary DNS server" in "secondary DNS server" zraven morata biti napisana siolova dns strežnika(taurus-4.siol.net ter taurus-3.siol.net)-glej sliko
http://www.shrani.si/f/20/11q/jypJ1ad/vzpostavljena-povezava-2.jpg
5. Sedaj moramo usmeriti porte na željeni računalnik.

5.1. Kliknemo configuration/security na desni najdemo gumbek "ADD"
http://www.shrani.si/f/2n/r5/3qViWvIy/dodajanje-porta-1.jpg

5.2. Odpiranje porta za že preddodane aplikacije
Če izberemo možnost "Pre-defined" lahko izberete poljubne aplikacije, katerih porti so že definirani, pri WAN interface lahko pustimo označeno "Forward to internal host name" in v seznamu poiščemo željeni računalnik, nato samo kliknemo "APPLY" in porti bojo odprti.

primer:
http://www.shrani.si/f/3b/mT/39nl9Dxd/dodajanje-porta-2.jpg

http://www.shrani.si/f/M/ZB/4tTQpbTd/dodajanje-porta-3.jpg

5.3. imamo nek določen port za aplikacijo ki je ni na seznamu?

Odpreti želimo recimo port 19711, ki uporablja TCP protokol ter port 19715, ki uporablja UDP protokol spet kliknemo ADD na strani SECURITY; izberemo user defined (prvotno označeno je pre-defined) vpišemo ime aplikacije; pod wan interface ponovno izberemo ciljni računalnik oz vpišemo njegov lokalni ip pri protokolu v prvi vrstici izberemo najprej TCP, v vsa polja pa vpišemo port, v našem primeru 19711, isti postopek ponovimo v 2. vrstici, tokrat za UDP protokol.
http://www.shrani.si/f/3a/nX/4QbhSNRj/dodajanje-porta-4.jpg

http://www.shrani.si/f/44/85/42rxdGCn/dodajanje-porta-5.jpg

6. Porti so uspešno odprti, nastavitve še shranimo pod CONFIGURATION/SAVE CONFIGURATION/kliknete gumbek COMMIT

http://www.shrani.si/f/3U/46/31lHpnvv/shranjevanje-nastavitev.jpg