Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Vročina


niaeva
13.10.2008, 16:11
Kaj storiti če imaš 3 dni vročino nekje med 37.2 C in 37.8C, boli te glava, slabo počutje, drugih simptomov ni.

Iti v službo ali ne?

Aldebaran
13.10.2008, 17:24
taka vročina je ravno najbolj nevarna... sam jo vedno preležim, se pravi hladne obkladke na noge, kakšen lekadol in veliko tekočine ter seveda počitek

Katrin
13.10.2008, 18:19
Obvezno doma preležat. Jaz se seveda tega nikoli ne držim.

niaeva
14.10.2008, 10:24
sej vem da je taka vročina sumljiva, zato pa sem tudi ostala doma, ampak si ne morem privoščiti, da bi ves teden ležala...
Če grem k zdravniku mi itak ne bo predpisal ničasar, saj imam samo vročino do max. 37,8C.

Sem pa nekje tudi zasledila, da ni priporočljivo že prve dni zbijati vročino, da je bolje, da se razvije.. ampak sama se takoj vzela lekadol in si nabavila daloren cold 3 in pa immunal kapsule...
Drugače pa itak ležim doma, pijem veliko čaja, limono in tudi apatit imam precejšen.

Kot sem dejala drugih znakov bolezni ni, razen slabega počutja in pa vročine.

Aldebaran
14.10.2008, 12:01
pridna :angel:
in pa 37,8 je že kar visoka vročina tako da ... Kar koli za zbijanje vročine oziroma tudi obisk pri zdravniku ne bi bil odveč... ponavadi se tole stanje kaj hitro razvije v kakšno angino in podobno ...
Veš kaj tudi pomaga: Aspirin in se zaviti v posteljo pod kovter, da se fino prešvicaš... potem tuš in jovo na novo:)

niaeva
14.10.2008, 13:27
hvala za nasvete

moja vročina je največkrat nekje 37.4C...:nonono:

To je tako sumljivo...:dontknow:

KissMe
14.10.2008, 18:39
Najboljš da greš k zdravniku, lahko je kakšno vnetje :dontknow:

Andreea
16.10.2008, 09:45
dohtarji svetujejo, da naj se vročine pod 38,5°sploh ne bi zbijalo, celo pri otrocih ne, ker:

Vročina je simptom, ne bolezen. Je eden od načinov obrambe organizma pred boleznijo. Povišana telesna temperatura je za organizem ob okužbi koristna, ker zmanjša tvorbo strupenih presnovkov ter zavre razmnoževanje nekaterih mikroorganizmov. Vročina tudi okrepi vnetni odgovor in delovanje imunskega sistema. Okrepi se dejavnost tistih celic celičnega odziva, ki se borijo z bakterijami, še posebej pa z virusno okužbo. Zvišana TT prav tako poveča učinek antibiotikov in poveča vezavo železa (ki ga potrebujejo bakterije za rast) v retikuloendotelijski sistem. Telesna temperatura je preprost, objektiven in dokaj zanesljiv kazalec fiziološkega stanja organizma, manj občutljiv za zunanje in psihogene dejavnike, kot so npr. krvni tlak, pulz in frekvenca dihanja. Koristi tudi pri spremljanju in ocenjevanju bolnikovega stanja in učinka zdravljenja. Zaradi vseh teh razlogov se zdi, razen v posebnih primerih (težje srčne bolezni, nagnjenost k vročinskim krčem ...), nesmiselno zbijati vročino za vsako ceno .
...
...
Povedali smo že, da vročina zelo redko povzroča škodljive posledice, zato zbijanje vročine pri temperaturah pod 38,5 °C pravzaprav ni smiselno, saj je vročina koristna za premagovanje bolezni, poleg tega pa lahko služi kot zelo preprost in uporaben kazalec bolezni.
ne vem, od kje ta panika da se je treba že pri 37,0001°C filat s tabletami kot lekov kontejner.

torej - če je samo blag prehlad, najbrž zaradi tega ne jemlješ bolniške, če se pa zelo slabo počutiš ostaneš doma... menda sama veš, ali si sposobna v službi normalno funkcionirati. če nimaš hudih fizičnih naporaov v službi, malo vročine ne pušča posledic.

Mowgli
16.10.2008, 10:02
Sam se pridružujem menju, da se take vročine ne zbija. Naj crkne golazen, ki te napada :angel: je pa, po drugi strani, zadostna, da je človek cunja in da svojega dela ne opravlja tako, kot bi želel. Nič čakat, hitro srečko kupit (dohtarja obiskat) Mogoče pa vseeno pade bolniška :angel:

TuNina
16.10.2008, 10:06
huh, jaz vročine pod 38 sploh ne opazim :d

niaeva
16.10.2008, 11:21
ne vem, od kje ta panika da se je treba že pri 37,0001°C filat s tabletami kot lekov kontejner.
Pri takšni temperaturi sigurno ne. Ampak gre se za preventivo, če se te nekaj loti, pač probaš to čimprej umilit, da se ne razvije kaj hujšega.

če nimaš hudih fizičnih naporaov v službi, malo vročine ne pušča posledic.

No moja služba ni sedenje, tako da mi z vročino in težko glavo res ne bi bilo prijetno v službi, saj bi bila kot cunja in nič ne bi bilo od mene.

Vročina se od nekje pojavi, nekje je razlog zato. Je pa od posameznika odvisno kako jo prenaša.

Včeraj se bila pri zdravniku, dala sem kri, urin in nič ni pokazalo, da bi blo kaj narobe. Kri ok... itd.

Kaj mi je zravnica svetovala?
Doma ležat, počitvat, pit čaj, C vitamin...
Pravi, da takšne vročine nekje od 37,2C-37,8C trajajo po teden dni in jih je najbolje preležat doma, sploh če se ne počitiš vredu, hja, kdo se pa dejansko počuti ob višji temeraturi ok.:dontknow:

Še zravnica sama je dejala da je tašna vročina najbolj sumljiva....

Za primer, šla sem še na pošto, ker sem pričakovala nek nujen paket, ko sem čakala tistih 10 min sem se skoraj skuhaja, oblila me je vročica v trenutku. Torej čim se naprezam, pomijem posodo, mal kaj migam doma, stojim dlje časa, me kar zakuha. Zato si niti ne predstavljam kako bi bilo, da bi šla v službo. :nonono:

Mowgli
16.10.2008, 14:37
huh, jaz vročine pod 38 sploh ne opazim :d

ma, ti si cool :clown:

Andreea
16.10.2008, 19:57
Pri takšni temperaturi sigurno ne. Ampak gre se za preventivo, če se te nekaj loti, pač probaš to čimprej umilit, da se ne razvije kaj hujšega.
stvar je v tem, da naj bi se pri zbijanju tako nizke vročine "zmešal" center za uravnavanje temperature in se ti kasneje tudi ko zboliš, temperatura ne dvigne, kar pomeni slabšo obrambo proti bolezni. zbijanje vročine ne pozdravi ali omili bolezni, ampak izgine samo simptom, kljub temu, da si še vedno bolan!

No moja služba ni sedenje, tako da mi z vročino in težko glavo res ne bi bilo prijetno v službi, saj bi bila kot cunja in nič ne bi bilo od mene.
v takem primeru pač ostaneš doma ;) vidiš, da sama veš :d
sploh glede na to, da imaš backup pri dohtarci :)
en teden boš počivala in čajčkala, kakšnega sexi soseda povabi, da ti ga bo v posteljo nosil, pa bo kuj bolš :d

rr1
19.10.2008, 20:15
Velikokrat je lahko samo prehlad ali pa začetek bolezni ! Dva lekadola+c pa bo morda bolje , drugače zdravnik !

SonoLei
20.10.2008, 09:11
Eh, dejte no ...
V klanc pa prešvicat ...

Kaj pa ti bo dohtar pri tej "vročini"? Čajčke pit, neki že more rečt, če se nanj obrneš. Sicer pa to tud sama veš. Čez en teden boš zdrava, s pomočjo dohtarja pa čez 7 dni.

martina_1
24.01.2011, 19:01
Živijo!

Tudi jaz imam podobno težavo in resnično ne vem kaj naredit :/. Torej pred 10imi dnevi sem zbolela..nič hujšega, zamašen nos, bolečine v glavi, in vročina do 37,6. Zdravila sem se doma z ležanjem v postelji, čajček, aspirin plus C itd. No sedaj sem bolje, težava je le v tem da imam vročino od 37 pa do 37,3. In to že deset dni. Enkrat pade, drugič naraste... Občasno čutim tudi rahle bolečine v srednjem ušesu.
Glede zdravnikov sem skeptična, saj sem mnenja, da me bo zdravnica poslala domov. Vendar pa me vseeno skrbi.. Ali menite da bi vseeno morala do zdravnika?

Lp