Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : DVD player subtitles (podnapisi)


SaO
15.10.2008, 22:31
Lep pozdrav!

Pred kratkim sem kupil nov DVD player in sicer Philips DVP5990. Pa me zanima kaj moram narediti, da bo prijel podnapise... Naredil sem tako, da sem podnapise poimenoval isto kot sam film, da bi jih samodejno prijelo, pa ni šlo.
PROSIM za odgovore vsi ki veste kakršno koli rešitev...

To je ta dvd: http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1110043818

Zanima me pa tudi kako dodajanje podnapisov deluje pri drugih DVD playerih, seveda pa predvsem za tega, ki sem ga omenil.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!! :)

chaser
16.10.2008, 18:26
Saj nikjer ne piše, da sploh podpira podnapise. Sicer pa lahko potegneš zastonjski VirtualDub (http://www.virtualdub.org/) in jih čist enostavno prilepiš k samemu filmu.

Slowhand
16.10.2008, 20:11
v navodilih za uporabo jasno piše,da s pritiskom na gumb subtitles izbereš ustrezne podnapise,le za podnapise s končnico sub je posebej navedeno,da morajo imeti isti naslov kot film in da morajo biti v isti mapi - pri tem se je pametno izogibati dolgih imen s čudnimi znaki (to pa iz prakse)

naprava podpira več vrst podnapisov sub,txt,srt itd...
je treba original navodila včasih prebrat...torej priročnik v roke...

stran 30 originalnega priročnika (da se ne matraš preveč)
pomembna je pa tudi opomba,da mora biti DVD-R in CD RW oz. DVD RW medij zaključen (ne sme biti odprt za naknadno dodajanje fajlov)

Žeruh
17.10.2008, 16:41
Sklepam, da si "copy-paste"-al ime filma v ime podnapisov. Pri nekaterih windowsih se zgodi, da s tem dejanem izbrišeš končnico ->.srt.
Tako sedaj ta datoteka nima "imefilma.srt" ampak samo ime filma in ga DVD player ne zazna. Mnogi so to napako že naredili, pa sklepam, da je tudi tebi to pripetilo.
Preveri DVD na računalniku in primerjaj datotek podnapisov z kakšno drugo neobdelano datoteko podnapisov. Ča ta na DVD-ju nima končnice je to to.
Laho pa jo poskusiš odpreti v TimeAdjuster-om ali Sub.Tit.Workshopom - če jo programa ne najdeta je spet to.

SaO
17.10.2008, 19:19
Oj končno sem problem uredeli z pomočjo vaših nasvetov :)

Res sto krat vam hvala...

lp :)