Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : DVD Snemalnik


jaho
22.10.2008, 11:48
Zdravo.
Kupil sem Philipsov DVD snemalnik DVDR3595H in imam problem, odkar sem nanj priklopil TV komunikator. Med seboj sta povezana s skartom in ko hočem snemati kakšen program prek timer-a moram ta program tudi gledat in ne smem prestavljat programov. Mi lahko kdo pomaga rešit to težavo, na siol sem klical in so me napotili sem.
V naprej hvala za odgovore.
Lp, jaho

Zefram
22.10.2008, 21:31
Upam da prav razumem tvoj problem. na tem dvd snemalniku sicer lahko gledas kaj drugega medtem ko snemas ampak problem je da snemas lahko samo tisto kar imas trenutno nastimano na siol komunikatorju. in to je to.
Tisto kar hoces snemat moras imeti tudi nastimano na tv komunkatorju, drugace ne gre.
lahko si kupis se en komunikator, pa prek njega gledas kak drug kanal, ce ti tvoja povezava to omogoca.
Ali pa si narocis se telekom kabelsko (ce si na optiki) potem bos lahko gledal in snemal razlicne stvari.

mare2
23.10.2008, 06:46
Z optično tehnologijo smo se prestavili za cca 20 let nazaj v zgodovino.

Znova bomo začeli z ugibanjem, kako snemati npr. ob 16. uri nek film na HTV in ob 18. film na drugem kanalu (npr. AKANAL), ko nas ni doma.

Vgrajeni snemalniki pa ne delujejo (pri T-2 slika preskakuje in nekaj poka), za SIOL-ov pa ne vem še. Kako je že z njim?

Se sprašujem, ali tehnika ne dosega teh standardov ali pa je kader pri operaterjih nesposoben z obstoječo tehniko zagotoviti nivo, ki ga omogoča sodobna tehnika.

Bo treba vprašat staro mamo. :(

jaho
23.10.2008, 15:22
V glavnem je problem v tem, da ne morem snemat npr. POP TV in med snemanjem gledat A KANAL. Ker, ko na komunikatoru presaltam na drugi kanal, se dalje ta drugi snema.
Timer-je lahko nastavim, probal sem za cca. 10min snemat in se je snemalnik aktiviral in zacel snemat zeljen program(ce sem ga seveda zraven gledal). Nisem pa probal tega, da bi nastavil en timer npr. ob 15h in drugega npr. ob 18. Samo kolko sem opazil bi moral, ko bi se prvo snemanje zakljucilo presaltat na komunikatoru na drugi kanal, da bi lahko drugega snemal. Ampak moram potem jas to zraven gledat.

mare2
23.10.2008, 19:06
Brez veze gledat, istočasno snemat pa potem še enkrat gledat. :)

Mogoče bi bilo dobro poslat telekomove tehnike na šolanje v tujino, da bi se naučili vzpostavili kak snemalnik.

jaho
23.10.2008, 21:11
Potem sem jas za brez veze vrgo bek 400€? :mad:

Zefram
24.10.2008, 11:36
milo receno. Ena korist je pa vseeno od tega snemalnika: Ko enkrat nastavis snemanje lahko ugasnes televizijo in pocnes kaj bolj pametnega, ce pustis komunikator prizgan, bo snemalnik vseeno posnel zadevo.

Kot sem rekel: ce si na optiki potem lahko omislis telekomovo kabelsko namesto SIOL TV. Na navadni kabelski bos lahko uporabljal ta snemalnik.

Slowhand
24.10.2008, 11:42
zgleda da res...
se da fino prek kompa vse posnet
vsaj zaenkrat
vlc je pa zastonj :approve:
iptv recorder se da pa tud časovno nastavit,tko da ti ni ravno treba zraven viset,le komp mora bit prižgan....

jaho
24.10.2008, 16:25
ja sej.. danes sn vrno komunikator, pa si naredo duoSIOL, tak da mam zdaj samo še telefon pa internet prek siola. Grem nazai k kabelski, tak da bom meu tv prek kablske in snemalnik bo spet sluzil svojemu namenu :)