Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : S telefonom ne morem klicat.


AndrejD
23.10.2008, 15:30
Preko neta sem si naročil Siemens 580ip. Danes sem ga dobil, problem pa se pojavi da ne morem klicat na nobeno številko. V navodilih piše da moram za nastavitve telefona poklicat 080 1000, ampak telefon NE DELA. Torej kako si točno predstavljate da bom klical na vašo tehnično pomoč če telefon sploh ne dela ?

080 Urban
23.10.2008, 15:39
Bazno postajo priklopi na DATA port na modemu in nato na kratko pritisni kvadratno tipko na bazni postaji in na slušalki se ti bo izpisal IP naslov bazne postaje.

Ta IP naslov prekopiraj v brskalnik in po vseh pravilih bi se ti morala odpreti konfiguracijska stran od telefona (pin mislim da je po defaultu 0000). Pod settings vklopi (nevem kako se točno napiše) "allow remote management" in potrdi spremembo. Nato priklopi bazno postajo v port na modemu, ki si ga nastavil za "Voice" ali pa spremeni tega, kjer je trenutno priklopljen v to vrednost in bazno postajo resetiraj.

Tako je naprava pripravljena za oddaljeno administriranje. Vzemi v roke svoj mobilni telefon in pokliči na 080-1000. Povej jim, da si že vklopil remote management in če ti ga lahko nastavijo, da bo deloval ;)

lp, Urban

AndrejD
23.10.2008, 22:16
Sem šel na Siemensovo stran in prebral faq za modem. Ko sem usposobil klice sem poklical na tehnično pomoč, kjer mi niso znali kaj dosti pomagati so mi pa dali idejo kje iskat zadevo. Tako sem telefon tudi usposobil za klice.
Govorim za navadno telefonijo, ne za IP :)

Naslednjič bi bilo fajn da bi poleg priložili vsaj kakšen papir, na katerem bi pisalo kako se kliče iz njega. Ker če mi pošljete papir na katerem piše da moram poklicat tehnično pomoč, pri tem pa ne morem klicat z njega mi to dosti ne koristi... To je ravno tako, kot če bi si kupil novi avto, hkrati pa bi mi trgovec rekel da imam kolesa na drugi strani mesta...


Mimogrede, zakaj poleg nisem dobil nobenih navodil in računa ? Sicer sem pa navodila že potegnil iz Siemensove strani.

Nani32
01.12.2008, 14:46
Heh, spet napake SiOLa ? ;)