Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol TV komunikator - DVD recorder - TV


Nordung
25.10.2008, 19:29
Hočem povezati te naprave, pa ne štima. Iz komunikatorja gre scart kabel v rekorder, od tam spet scart v TV. Vse po regelcih in skicah. Problem je, ko sprožim iskanje programov na rekorderju - ne najde nič. Analogne programe (preko antene) je pred tem lepo našel, zdaj pa Siolovih ne. Rekorder je Philips s trdim diskom. V menijih na rekorderju je nekje komanda SAT on /off. Seveda sem dal na ON in sedaj kar nekaj snema v nedogled... Sem mislil, da je ta tehnika vedno bolj prijazna človeku, pa se motim. Že daljinci so vedno bolj obup. No, da ne skrenem. Mi lahko kdo kaj namigne, kaj ne delam prav?

rock
25.10.2008, 19:35
Čakej ti hočeš IPTV snemat??? To gre edino prek PC oz. prek storitve ponudnika. Kakšen je trenuten status na Siolu pa ne vem, ker ne uporabljam (no niti STB-ja, ki omogoča nimam). Pa še prek PC je omejitev linije problem če nisi na optiki.

Snemanje ne gre na "klasičen" način, ker STB istočasno dobiva le EN kanal. Več ne gre skozi. Snemaš lahko le kanal, ki je nastavljen na komunikatorju. Ne moreš pa ga zamenjat, ko te ni doma. NEUPORABNO!

Nordung
26.10.2008, 12:34
Hm, ja imam optiko in Siol TV komunikator. Ta ima zadaj dve SCART vtičnici in na eni piše TO TV, na drugi pa VCR. Tudi DVD snemalnik ima zadaj dve SCART vtičnici EXT1 (to TV) in EXT 2 (TO VCR/SAT).
Ne morem si misliti, da ni možno nastaviti in snemati programov, ko me ni doma. To sem do sedaj "na klasiki" na veliko prakticiral. ***enti, novi časi, nova tehnika, pa zmeraj bolj neuporabno.

Zefram
27.10.2008, 08:04
optiko imas? kabelsko si naroci, pa spremeni SIOL TV paket na osnovni (al ga pa kar odjavi). Cena je pribl ista, pa slika bo veliko boljsa.

rock
27.10.2008, 10:15
Izbor kanalov pa ... - - - ??!

Zefram
27.10.2008, 16:15
no ja 80 kanalov niti ni tako slabo, tistih par dodatnih ki jih ponuja siol IPTV pa itak nima smisla gledat dokler kvalitete ne izboljsajo.

Jaz imam oboje doma in odkrito povedano Siol IPTV skoraj nikoli ne gledam. Ko pa bodo izboljsali kvaliteto in ponudbo bom odjavil kabelsko.

Nordung
27.10.2008, 21:13
Malo smo zašli, čeprav me ta debata tudi zanima.
Torej, če potegnem črto, se signal iz komunikatorja ne obnaša isto, kot signal iz antene, zato tudi rekorder pri iskanju ne more zaznati programov, ki jih nudi Siol TV. Šit.
Bom pač naredil dva sistema. Stari signal, ki ga dobim preko antene bom napeljal v rekorder in tam snemal po starem tistih 7 programov. Siol TV bo pa ločen od tega. Sicer lahko tudi naročiš snemanje, ampak posnetek ostane na voljo le kak dan ali dva. To pa ne znese, ko gremo na morje in je treba snemat telenovelo 14 dni ;) (to žena hoče :veryevil:) Nord :angel:

rock
27.10.2008, 21:27
nisi razumel? Za mislim, da 5€ dodatka mesečno ali tudi samostojno (poglej kalkulator) imaš cca. 80 kanalov analogne TV prek optike, ki se obnaša tako, da lahko snemaš na starem dobrem VHS!
Siol prek optike ponuja "kabelsko" in IPTV.
programska shema kablske TV:
http://www.telekom.si/zasebni_uporabniki/televizija/kabelska_tv/programska_shema/

edit: kolker sem preklikov linke tle zavajam ponudnik optike je Telekom. Siol kot blagovna znamka nudi IPTV.

Nordung
28.10.2008, 16:24
Nisem razumel, da se kabelska obnaša kot antenski priključek. Ja to je pa škoda, da nisem prej vedel. Zdaj sem verjetno malo zvezanih rok za dve leti, ker me Siol drži v šahu s tistim prenosnikom. Če namreč zdaj kaj spreminjam pogodbo, mi računajo prenosnik, ki so mi ga zdaj, kao poklonili (no, ga še čakam), čeprav v pogodbi piše, da sem ga naročil (!)

Nordung
02.11.2008, 20:30
no ja 80 kanalov niti ni tako slabo, tistih par dodatnih ki jih ponuja siol IPTV pa itak nima smisla gledat dokler kvalitete ne izboljsajo.

Jaz imam oboje doma in odkrito povedano Siol IPTV skoraj nikoli ne gledam. Ko pa bodo izboljsali kvaliteto in ponudbo bom odjavil kabelsko.

Kako pa prideta signala v hišo? Oba preko iste škatle (komunikator)?

Zefram
03.11.2008, 09:26
Pod modem nataknejo se eno crno skatlo iz katere gre potem navaden antenski kabel ven.
je pa res da jaz nisem ravno prezadovoljen z kvaliteto slike, ampak vseeno raje gledam to kabelsko kot IPTV kockanje.

Te pa nic ne kosta ce sprobas (razen narocnine),ker kabelska ne povzroca dodatne vezave, lahko jo odjavis kadarkoli.

Nordung
05.11.2008, 22:44
Še eno škatlo, joj. Od kar so nas začeli obletavat s tehniko, se škatle kar množijo. Samo z optiko so v bajti 3 škatle več. Začelo se je z ISDN, pa kasneje ADSL. Ej na mizi zmanjkuje placa za vse daljince!!! Zlati časi, ko je bil samo en daljinc.

Aldebaran
05.11.2008, 23:46
Še eno škatlo, joj. Od kar so nas začeli obletavat s tehniko, se škatle kar množijo. Samo z optiko so v bajti 3 škatle več. Začelo se je z ISDN, pa kasneje ADSL. Ej na mizi zmanjkuje placa za vse daljince!!! Zlati časi, ko je bil samo en daljinc.
Še vedno je lahko samo en daljinc:) klik (http://www.mimovrste.com/search?category_id=105&q=univerzalni+daljinci&s.x=0&s.y=0&s=submit).

Nordung
06.11.2008, 09:16
Ne verjamem, da to deluje. Imam TV, IPTV komunikator in DVD recorder. Pustimo VHS recorder in Hi-fi stolp ob strani. Misliš, da bi šlo z enim daljincem upravljati 3 naprave?

Zefram
06.11.2008, 13:30
deluje, sodelavec to uporablja (na T2 iptv) in je full zadovoljen (model Harmony 555). Zadevo se prek racunalnika sprogramira oziroma nalozi "program" kar z interneta (obstaja baza ki jo sproti popravljajo kar uporabniki, tako da je not res veliko naprav).

Da se na eno tipko kar sekvenca ukazov sprogramirati... tako da se ti z pritiskom na en gumb vse nastavi.

Skratka upam da mi bo tole letos dedek mraz prinesel :)

Nordung
06.11.2008, 13:36
Zdaj te je slišal, (gotovo bere ta forum) tebe pa že lahko srbijo prsti :-)

Zefram
06.11.2008, 13:39
Pa se glede dodatne skatle: to je kar elegantno reseno: zadeva ima enake dimenzije kot modem in vse kar rabi dobi iz modema (tudi napajanje). Mislim da sta skatli potem tudi pritrjeni ena na drugo. Skratka ni toliko motece, pac modem se malo poredi :)