Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dobre vizualne zgodbe...


HaruhiGod
31.10.2008, 22:19
Sem velik pristaš vizualnih del - filmov, animejev, mang.... kjer je velik poudarek na dobri zgodbi in zanimivem zaključku. Če imate kaj dobrega v žepu, delite še z mano :2thumbs:

Čeprav me večina ameriške produkcije razočara, me je vseeno presenetil en film:
-Lost in Translation (romantična drama) Zelo zanimiv film, poleg tega pa še ker nima tako predvidljivega konca, kot vsi ostali igrani filmi. Must see zadeva!

Veliko se posvečam tudi japonski animaciji, aka animeji.... seveda pri nas skorajda nismo imeli nič pametnega na zaslonih (mogoče bi bila Mononoke Hime eden od kandidatov, ki smo ga pri nas videli), drgač pa so me teli naslovi nadvse presenetili:
-Byousoku 5 Centimeter (romantična drama) celo na iMDB top 20 animacij je, res odlično delo, odlično vzdušje čez cel film in presenetljiv konec (ni ravno priporočljiv za velike depresivce ^^)
-Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho (romantična drama, nadnaravno) isti avtor, kot za Byousoku 5 centimeter, vendar z malce bolj nadnaravnim okoljem.
-Saikano (vojna drama, tragično, nadnaravno)
-Dennou Coil (znanstvena fantastika, drama, komično)
-Baccano! (nadnaravno, akcija, mafija)
-Natsume Yuujinchou (nadnaravno)
-Death Note (nadnaravno, kriminalka, detektivka, tragično)


Potem pa recimo tudi japonski stripi, aka mange... tudi tega pri nas skoraj nič ni. Nekaj malega prodajajo v vale novak. Posebej bi omenu:
-Hoshi no Koe (romantična drama, znanstvena fantastika)
-Death Note (če vam animacija ne leži, potem lahko preberete zgodbo v obliki mange)

PS: več o tovrstnih delih lahko pogledate na wikipediji, anidb (http://anidb.net), ann (http://www.animenewsnetwork.com/), imdb (http://imdb.com/)