Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Port forward in Prospero


ajitam
08.11.2008, 01:36
Lep pozdrav

Nekaj tednov nazaj so mi fantje iz Siola ustimali 20/20 povezavo. Uporabljam 3 leptope zato so v modem (ki so ga kot sem razumel dali v funkcijo router) dali v usb port wirelles stick tako da ni potrebno se routerja poleg priklopiti tako da sedaj zgleda nekako tako.

optični kabel----->Prospero-----(wireless

sedaj imam v omrezju 4 racunalnike (od ...1.1 do ...1.4) sedaj bi pa rad prikljucil preko mreznega kabla na prospero server. kako nastimam da ko bom upisal zunanji IP bo vse povezave preusmerilo na server (torej ko bom vpisal IP se bo odprl stran na apache serverju ki laufa na serverju)

hvala

hellomania1
08.11.2008, 11:51
preberi prvo povezavo na tej strani

ajitam
10.11.2008, 00:11
aha torej stvar bo delovala ce bom vpisal celoten spekter torej od 0 - 650.. (kolikor pac je portov)?

Dunja
10.11.2008, 09:27
ne, ne bo. ker ima modem že prednastavljene nekatere aplikacije in se teh portov ne da še ročno vnašat ker ti javi napako.
sicer bi bla opcija, da recimo, odpreš rang portov od 0-79 pa od 81-x in potem ta port 80 najdeš med aplikacijami in še tega odpreš...dokaj zamudna zadeva.
druga možnost pa je, da si kupiš router in si sam nastaviš vse kar se da, saj so ti naši modem namenjeni nezahtevnim domačim uporabnikom...