Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sod prodaja 10% telekoma


zlato
12.11.2008, 12:19
Kje pa so bili prej gospodje strokovnjaki z 10.000,00 evri.in več dohodkov na mesec . Zdaj se jim pa kar naenkrat nahudičevo mudi. Več o prodaji na spletni strani
http://www.siol.net/gospodarstvo/2008/11/sod_bo_objavil_razpis_za_prodajo_telekoma.aspx
Vaše mnenje o taki prodaji. :nonono:

Milton Friedman
12.11.2008, 16:58
Prodaja je 8 let prepozna.

Me pa zanima, kakšno bi bilo stanje v sloveniji če bi vlada na prejšnem razpisu tlsg prodala islandskemu Skiptiju :clown:

king16
12.11.2008, 17:08
Zakaj ravno sedaj, ko je vrednost delnic tako padla? Kdo se zopet skriva kot potencialni kupec za to prodajo?
Upam, da bo nova vlada to preprćičla.

Milton Friedman
12.11.2008, 17:14
Zakaj ravno sedaj, ko je vrednost delnic tako padla? Kdo se zopet skriva kot potencialni kupec za to prodajo?
Upam, da bo nova vlada to preprćičla.

Pa misliš, da bo cena delnice v prihodnje kaj višja kot je sedaj? Recimo da družbi T-2 uspe iztožit tistih nekaj mio EUR, kje bo pristal tlsg?

Spet imaš močne predpostavke.

zlato
12.11.2008, 17:27
V STEČAJU BI BILI TAKO KOT CELOTNA ISLANDIJA. A VSE BI BILO DRUGAČE ČE NE BI GOSPOD JANŠA PA NE JANEZ TEMVEČ MATJAŽ NA TISKOVNI KONFERENCI IZJAVIL V ČASU KO SO SE ZBIRALE PONUDBE, DA JE DELNICA TELEKOMA PRECENJENA. KJE SE SEDAJ TA SPOSOBNI MOŽ, KI JE TELEKOM PAHNIL V PREPAD.Sramota vseh sramot, če se bo to zgodilo in dovolilo prodati po takšni ceni kot trenutno je kje ste bili, ko je bila delnica cca 500 evrov. Zopet neke umazane igre, da bo nekdo prišel do poceni družbene lastnine, tisti, ki je to predlagal in odobril je za zapreti za dosmrtno kazen, če jih je pa več odgovornih pa vse skupaj. Kajti to je čista kraja ali rop državnega, to je našega premoženja državljanov.,katerega so ustvarjale generacije sedaj bodo pa to nekomu za bogatelo prodali.
Kje je sedaj pravna država in pravni red, ki žal velja samo za male ljudi. Državljani peščica pokvarjencev bo v našem imenu prodala našo lastnino in nekomu omogočila da se zopet nahitro obogati. Toliko so omeli povedati o tajkunih, kaj pa je sedaj to, to ni tajkunizacija temveč zgrabinacija.
OČITNO SE NE BO ZGODILO NIČ,DOKLER SE NE ZGODI ULICA IN DRŽAVLJANOM POPUSTIJO ŽIVCI.KAJ VSE MORAJO PRENAŠATI NA SVOJIH PLEČIH IN GLEDATI,KAKO SE TROŠI IN ZAKAJ NAŠ DAVKOPLAČEVALSKI DENAR, SAJ DRŽAVA SMO MI VSI NE PA LE VLADA Z MINISTRI IN NJIHOVIMI PODANIKI. LEPO JE ŽE V MEJNIKU ZAPISAL ANTON AŠKERC - KAM BI DEL,KJER SI VZEL,PA BOMO TAKOJ REŠILI REVŠČINO IN SOCIJALNE POTPORE NEBODO VEČ POTREBNE.PLAČAJTE DELAVCE ZA POŠTENO DELO TUDI POŠTENO PLAČILO NE PA MILOŠČINO,DA MORAJO ISKATI SOCIALNO POMOČ.
Revizija vseh postopkov lastninjenja!!!!! Vsem barabam odvzeti premoženje, ki ni bilo ob nakupu realno ovrednoteno, saj je pri tem evidentno šlo za korupcijo. Odgovornost, sankcije. Je kdo že slišal za to v naši državi. Ne pa da vržejo na cesto delavca, ki je ukradel en kuli. Milijarde se bodo pokradle, ki so ga moji in vaši starši soustvarjali in se odpovedovali luksuzu.
Bravo zlati 13. In takšno gibanje bi lahko pognali samo sindikati. Prodaja premoženja po tako sramotnih cenah jemlje narodovo premoženje, se pravi premoženje delavcev. In ker se nakupi financirajo s posojili, ki jih je potrebno odplačati, imajo novi lastniki - oblastniki velik interes, da se plače ne dvigujejo, saj jim tako ostane več za odplačevanje anuitet. Minimalna plača bi morala biti 1000€ ob nespremenjenih cenah v trgovinah. Bi pač ostalo malo manj za dobičke lastnikom. Družba bi pa bila in bi več trošila, kar bi pognalo gospodarsko rast. Sedaj bodo pa vsi varčevali, zato bodo padale cene živil, oblačil, stanovanj, goriva,... Torej recesija. Dajte narodu, da troši in to bo poganjalo gospodarsko rast. Sindikati na ulice!!!!!!!
Domoljub žal ne te sedanji sidikati, ki se ne borijo za majhnega človeka delavca z zajamčeno plačo temveč se borijo zase in za vse ostale z visokimi plačami. Nujno je potrebna sprememba, kas se tiče delovanja sindikatov. DOKLER BO PROCENTUALNO POVIŠEVANJE PLAČ BO VEDNO VEČJA SOCIALNA RAZLIKA. KO PA BO VSAK NA ŽE TAKO VIŠJO OSNOVNO PLAČO DOBIL ENAKO RECIMO 100, 200, 300 EVROV SE BODO PA SOCIALNE RAZLIKE USTALILE. HIPERKAPITALISTI STRMIJO SAMO VEDNO PO VEČJEM DOBIČKU PREDVSEM NA RAČUN DELAVCEV.
Torej ostaja narodu le še samoiniciativa?! Za to pa slovenski narod ni sposoben, smo preveč pohlepni, ne znamo razmišljati s svojimi glavami (govorim o povprečju)
Verjetno res, a na čelu morajo biti predvsem ljudje, ki se upajo in se ne bojijo, niso cagavi so odločni in vedo v kaj se spuščajo, ker v dosedanjih izkušnjah z člani sindikata, pa naj bo to na nižjem nivoju v podjetju, kjer so bili za dokler ni bilo treba iti v pravo akcijo in štrajk, vsi za potem pa rep med noge. Na višjem nivoju je pa to itak samo zapravljanje časa.Vedno samo grožnje generalnega štrajka, pa niso sposobni izvesti. Protesti, pa delavcem z zajamčenim plačam ne prinesejo nič.
Če si domoljub,kot ti piše v niku ustanovi gibanje ljudi za v boju za preživetje.Če že ima vsak svoje gibanje naj ga imajo tudi revni,ki ne vedo kako preživeti.Takoj se včlanim in pomagam z vsemi svojimi močmi in znanjem.Povdarek naj bo na poštenem in predvsem pravičnem delu gibanja,ki bi zajemalo predvsem nižje sloje delavcev z dohodki do slovenskega povprečja,upokojence znizkimi pokojninami in pa študente in dijake,ki morajo za svoje bivanje in šolanje delati,da lahko obiskujejo šolo in študij
Žal zlati 13. Ne spadam v razred državljanov s tako nizkimi dohodki, ampak v malo višji srednji razred, zato lahko takšno gibanje samo podprem, ne morem pa ga voditi. Mi je pa hudo, ker vem, da bi slovenski narod lahko bolje živel, če bi bili posamezniki manj pohlepni. In če bi vsi boljše živeli, bi tudi družbeno življenje bilo na višjem nivoju (kultura, zabava, šport,...) Tako pa je povprečje v družbi nezadovoljno in smo en zamorjen levo/desni narod. Mogoče bo pa folku res prekipelo.

Milton Friedman
12.11.2008, 17:33
V STEČAJU BI BILI TAKO KOT CELOTNA ISLANDIJA. A VSE BI BILO DRUGAČE ČE NE BI GOSPOD JANŠA PA NE JANEZ TEMVEČ MATJAŽ NA TISKOVNI KONFERENCI IZJAVIL V ČASU KO SO SE ZBIRALE PONUDBE, DA JE DELNICA TELEKOMA PRECENJENA. KJE SE SEDAJ TA SPOSOBNI MOŽ, KI JE TELEKOM PAHNIL V PREPAD.Sramota vseh sramot, če se bo to zgodilo in dovolilo prodati po takšni ceni kot trenutno je kje ste bili, ko je bila delnica cca 500 evrov. Zopet neke umazane igre, da bo nekdo prišel do poceni družbene lastnine, tisti, ki je to predlagal in odobril je za zapreti za dosmrtno kazen, če jih je pa več odgovornih pa vse skupaj. Kajti to je čista kraja ali rop državnega, to je našega premoženja državljanov.,katerega so ustvarjale generacije sedaj bodo pa to nekomu za bogatelo prodali..

Cena 500 EUR na borzi ni imela nobene veze s kakršnokoli realnostjo, tako da Janša ni povedal nobene laži. Pač je želel postaviti visokoleteče špekulante na realna tla. Potencialni kupci so bili pripravljeni plačati tako ceno le ob poguju, da lahko odpustijo znaten del zaposlenih in če vse bodoče obveznosti iz nalsova tožb nase prevzame država. V kar vlada seveda ni privolila. Edinokrat, ko bi vlada dejnsko lahko prodala Telekom po 100.000,00 SIT je bilo leto 2000. Vendar je bil ta trenutek zamujen in sedaj se tej ceni nikoli več ne bomo približali. Verjetno tudi v nominalnih cenah ne, kaj šele v relanih.

Winglet1
12.11.2008, 20:26
Prodajat zdaj, ko je vrednost delnic na relativno nizki ravni je izjemna bedarija in znak koruptivnosti vlade v odhodu...znova se delajo usluge na državni račun...svinjarija...

Milton Friedman
12.11.2008, 21:14
Prodajat zdaj, ko je vrednost delnic na relativno nizki ravni je izjemna bedarija in znak koruptivnosti vlade v odhodu...znova se delajo usluge na državni račun...svinjarija...

Kolikor je meni znano se prodaja na silo le zato, ker SOD drugače ne bo mogel izpolnjevati svojih obveznosti. Je pa res, da do polsa najverjetneje sploh ne bo prišlo.

Btw: Magary Telekom je bojda pripravljen odšteti kar lepo ceno (če dobi vse delnice družbe seveda).

Winglet1
12.11.2008, 21:44
zdaj prodajat je bedarija...in ta "lepa cena" je z veliko verjetnostjo lepa za kupca in ne za prodajalca...

...če pa je res, da SOD to prodaja iz neke nuje pa še toliko slabše za nas davkoplačevalce in toliko bolje za kupca...

Milton Friedman
12.11.2008, 21:47
zdaj prodajat je bedarija...in ta "lepa cena" je z veliko verjetnostjo lepa za kupca in ne za prodajalca...

...če pa je res, da SOD to prodaja iz neke nuje pa še toliko slabše za nas davkoplačevalce in toliko bolje za kupca...

SOD ima obveznosti, ki mu periodično zapadajo in ob zapadlosti potrebuje določen del naložb v obliki denarja, da lahko obveznosti poravna. Ne glede na stanje na trgu.

Če SOD prodaja premoženje (po zate neugodni ceni) ni nujno, da bodo davkoplačevalci nasrkali, prej tisti, kateri imajo terjatve do SODa.

Winglet1
12.11.2008, 21:53
hehehe, smešna izjava...

...jaz kot kupec vem, da tisti ki prodaja ima finančne težave...kdo je zdaj v boljšem položaju?

...in ja z veliko verjetnostjo trdim, da bo cena slabša kot pa če bi delež prodali pred letom dni...in ne se sprenevedat, nesposobneži na sodu bi morali na kritje teh obveznosti premišljevati prej ne pa zadnjo minuto...

king16
13.11.2008, 04:53
Na koncu so bila pogajanja med Skiptijem in vlado.


Je bilo dobro da niso prodali ali slabo? Bi dobili višjo kupnino če bi prodali Skiptiju?

Verjamem, da se boš umaknil, ker si končno spoznal, da si se zaplezal.

Vse to lahko trdimo danes z današnjim vedenjem. Ai je vlada pred letom dni vedela, da bo islandija finančno propadla. NI. Torej bi lahko takrat računala na visoko kupnino.
Ali je pred letom dni vlada lahko računala na padec vrednosti delnic. JA. Ker se je recesija že napovedovala.
Ali je vlada vedela, da na SOD-u rabijo svež keš za zapadle obveznosti. JA.

Torej, iz vedenj pred letom dni bi lahko delnice Telekoma takrat prodala.

In ob finančnem zlomu islandcev, zakaj država ne bi dobila kupnine kljub prodaji telekoma. Če islandci kupnine ne bi mogli plačati, bi pač lastništvo prešlo nazaj v naše roke in bi ga sedaj ponovno prodajali drugemu kupcu, tako, kot danes.

zlato
13.11.2008, 05:51
To da imajo obveznosti do državljanov ni od včeraj Milton in ko že vse tako podrobno veš in zagovarjaš prejšnjo vlado zakaj nisi bil potem član te po tvoje tako uspešne vlade.

Winglet1
03.12.2008, 07:29
Zanimiv izsek iz članka financ:

"Za Telekom Slovenije (TS) je bil islandski Skipti na začetku leta pripravljen odšteti 2,6 milijarde evrov, kar je bilo takrat celo manj od tržne vrednosti, ki je znašala 2,7 milijarde evrov. Podobno kupnino je ponujal tudi madžarski telekom. Včeraj je bila tržna kapitalizacija TS milijardo evrov. Davkoplačevalci in delničarji Telekoma so tako oportunitetno ob 1,6 milijarde evrov."...

Milton Friedman
16.12.2008, 21:04
Zanimiv izsek iz članka financ:

"Za Telekom Slovenije (TS) je bil islandski Skipti na začetku leta pripravljen odšteti 2,6 milijarde evrov, kar je bilo takrat celo manj od tržne vrednosti, ki je znašala 2,7 milijarde evrov. Podobno kupnino je ponujal tudi madžarski telekom. Včeraj je bila tržna kapitalizacija TS milijardo evrov. Davkoplačevalci in delničarji Telekoma so tako oportunitetno ob 1,6 milijarde evrov."...

Izpustil si:

...ob pogoju, da se odpusti znaten del zaposlenih...

ne prilagajaj resnice po svoje

king16
17.12.2008, 22:04
Izpustil si:

...ob pogoju, da se odpusti znaten del zaposlenih...

ne prilagajaj resnice po svoje

Kolikor mi je znano, Telekom že celo leto sam zmanjšuje število zaposlenih.
Sicer pa, kakšno delo pa imajo na telekomu razni Pogorelci in njemu podobni? Normalno, da bi jih tuji lastniki takoj odpustili.

Winglet1
17.12.2008, 22:08
Izpustil si:

...ob pogoju, da se odpusti znaten del zaposlenih...

ne prilagajaj resnice po svoje

se pravi je potem takem Telekom v državnem lastništvu neučinkovit, ker ima preveč zaposlenih...kaj a ti podpiraš preobsežno zaposlovanje ali kako?

Milton Friedman
18.12.2008, 16:55
se pravi je potem takem Telekom v državnem lastništvu neučinkovit, ker ima preveč zaposlenih...kaj a ti podpiraš preobsežno zaposlovanje ali kako?


Ne, samo pojasnjujem zakaj ni bil izbran noben kandidat. Ker pač ni nihčel hotel kupiti po taki ceni in pogojih, ki jih je želela vlada oz. slovenska javnost.

Milton Friedman
18.12.2008, 16:56
Kolikor mi je znano, Telekom že celo leto sam zmanjšuje število zaposlenih.
Sicer pa, kakšno delo pa imajo na telekomu razni Pogorelci in njemu podobni? Normalno, da bi jih tuji lastniki takoj odpustili.

Tukaj ne govorimo o 5 % znižanju št. zaposlenih ampak o recimo 50 % znižanju števila zaposlenih.

Winglet1
11.01.2009, 19:19
Ne, samo pojasnjujem zakaj ni bil izbran noben kandidat. Ker pač ni nihčel hotel kupiti po taki ceni in pogojih, ki jih je želela vlada oz. slovenska javnost.

Jah verjetno bo res držalo, da kupec ni hotel kupiti po ceni, ki jo je želel prodajalec...študij ekonomije se splača ha?;)