Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siemens Gigaset A580IP


mare2
21.11.2008, 21:18
Ima Siemens Gigaset A580IP http://itm.siol.net/doc/2008/11/simens.jpg funkcijo, da zabeleži številko klicočega tudi, če se na klic javim in po pogovoru slušalko odložim?

http://www.siol.net/aktualna_ponudba/ugodnosti_za_narocnike/ugodni_telefon.aspx
Hvala za natančen info.

AndrejD
22.11.2008, 00:19
A. Na sliki ni Siemens Gigaset A580IP
B. Vsaj po privzetih nastavitvah funkcija ni vključena. Moram pogledat v navodila če obstaja.

mare2
22.11.2008, 04:26
Daj poglej, ker če ta funkcija ne obstaja je to bolj bogi telefon. :)

MatejK
22.11.2008, 17:44
Ali kdo ve, kje se da kupiti samo slušalko Gigaset A58H (brez bazne postaje)? Jo ima morda kdo, ki bi jo prodal? Kaj pa kakšne druge slušalke od Siemensa (naprimer Gigaset A16) bi delovale normalno?

rock
22.11.2008, 17:47
Najbolje, da vprašaš na Siemens, kaj je 100% združljivo. Mal po netu poglej, če so kje združljivosti objavljene. Po mojih izkušnjah se vse kar podpira DECT standard ne ujame med sabo. Sicer je bilo nekaj let razlike.

mare2
22.11.2008, 19:33
Sem ga dobil v Mobitel centru na test. Ta funkcija avtomatično ni vključena niti je ne moreš vključiti.

Možnost pa je, da v primeru, ko te nekdo kliče, po končanem pogovoru ne odložiš slušalke oz ne pritisneš gumba za prekinitev klica, temveč shraniš številko v imenik (kakšne 3 pritiske na gumb). Seveda, če pozabiš in prekineš klic, gre številka za večno v pozabo. :)

Če pa ima še kdo kakšno info, kar na dan z besedo. :)

bartmatej
11.12.2008, 13:26
A kdo uporablja tale telefonček s Siol komunikator številko?
Meni ga nikakor ne uspe nastavit, javlja mi "Registration Failed".
Če ga je kdo že nastavil se priporočam za nastavitve.

LP Matej

080 Tehnična pomoč
11.12.2008, 13:38
Koliko sem sam testiral, so združljivi vsi prenosni telefoni, ki delujejo po standardu DECT. Sam sem tako združil Aveno, slušalko od ISDN telefona siemens in en star panasonic. Seveda pa ni nujno, da bodo na ta način delovale vse funkcije vseh telefonov, se pa lahko kličejo med sabo, npr.

bartmatej
11.12.2008, 13:56
Saj vem da se lahko priključijo dodatne slušalke na bazno enoto,
mene pa zanima če ima kdo nastavljeno Siol Komunikator številko na VoIP vmesniku tega telefona.
Vnesel sem username, password in vse ostale nastavitve preko WEB wmesnika na telefon in mi javi "Registration Failed".

LP Matej

080 Tehnična pomoč
11.12.2008, 13:59
Telefon mora biti v data portu, ne v voice portu, potem pa bo delalo.

bartmatej
11.12.2008, 14:12
Imam v data portu in izpolnjene naslednje podatke:

Authentication Name: 599xxxxx
Authentication password: moje geslo za Siol Komunikator
Username: 0599xxxxx@siol.net
Display name:
General Provider Data
Domain: voip.siol.net
Proxy server address:
Proxy server port: 5060
Registrar server: voip.siol.net
Registrar server port: 5060
Registration refresh time: 180
A imam kaj narobe vnešeno ali mi še kaj manjka - Proxy?

LP Matej

080 Tehnična pomoč
11.12.2008, 14:20
V tem primeru se moje znanje konča, vprašaj v podforumu za siol komunikator.

Dunja
11.12.2008, 14:31
sicer moje znanje ni ravno najboljše kar se tiče konunikatorja....ampak po zgornjih podatkih....kolikor jaz vem se v nastavitve telefona vpiše pod username samo številka brez začetne ničle. se pravi "599xxxxx"

TUKAJ (http://shrani.si/f/1F/11n/1zrnm56J/a580ip-nastavitve11.jpg) imate na voljo še sliko z nastavitvami za aprat...če bo to kaj pomagalo.

bartmatej
11.12.2008, 15:55
Sedaj je pa šlo, s tem da sem moral povsod namesto "voip.siol" vpisat "voip.siol.net".
Hvala

LP Matej

kilkenny
07.02.2009, 18:38
hm, ve kdo, zakaj vedno ko resetiram modem (proteus), vedno crkne IP telefonija. Na Siemensu napiše: Strežnik ni dosegljiv!
To je zoprno vedno klicarit na helpdesk.

080 Tehnična pomoč
09.02.2009, 06:40
Sporoči mi uporabniško ime na ZS in bom preveril kaj bi lahko bilo narobe.

RS71
24.02.2009, 21:35
Ima Siemens Gigaset A580IP http://itm.siol.net/doc/2008/11/simens.jpg funkcijo, da zabeleži številko klicočega tudi, če se na klic javim in po pogovoru slušalko odložim?

http://www.siol.net/aktualna_ponudba/ugodnosti_za_narocnike/ugodni_telefon.aspx
Hvala za natančen info.


Siemens Gigaset A580IP prikaže tako odgovorjene kot neodgovorjene klice, res pa je, da po defaultu prikae samo neodgovorjene. nastaviti je potrebno katere klice bo beležil. Menu->Osnovna enota->Tip seznama klicev->Vsi klici (označi s kljukico).
-Server za Siol komunikator je voip.siol.net - mrežni kabel mora biti vključen v data port na modemu
-server za siol telefonijo je voip.siol - mrežni kabel mora biti vključen v voice port na modemu
Vse ostalo je kot je na sliki.

Deflektor
25.02.2009, 19:44
-server za siol telefonijo je voip.siol - mrežni kabel mora biti vključen v voice port na modemu.

Lahko tole bolj podrobno razložiš? A ni pri tem v uporabi telefonski kabel?

Dunja
26.02.2009, 06:25
1.kaj točno ni jasno glede serverja?
2. če se telefon uporablja kot ip telefon in ne analogni potem potrebujete mrežni kabel, ki mora biti na modem priključen na predhodno nastavljen voip port(na na tel1 oz tel2)

Deflektor
26.02.2009, 14:26
Mislil sem, da ste omogočili uporabo stacionarno vezanih številk na VoIP klientih (nokia...), kot je bilo naznanjeno ob predstavitvi novega Sinope, ki omogoča preusmeritev VoIP portov na Wlan. A očitno to ni to :)

tom777
18.08.2011, 15:27
Koliko sem sam testiral, so združljivi vsi prenosni telefoni, ki delujejo po standardu DECT. Sam sem tako združil Aveno, slušalko od ISDN telefona siemens in en star panasonic. Seveda pa ni nujno, da bodo na ta način delovale vse funkcije vseh telefonov, se pa lahko kličejo med sabo, npr.

Pozdravljeni, imam telefona Panasonic kx-tg7100fx (s slušalko kx-tga711fx) in Siemens gigaset A160, rad bi ju povezal, da bi lahko opravljal interne klice, poskušal sem že vse mogoče, pa mi ne uspe, lahko malo pomoči pri tem?

madmitch
18.08.2011, 16:56
Probaj Panasonicove SLUŠALKE sparit s Gigaset postajo, edino tako bo šlo.

pal
18.08.2011, 17:21
jaz sem sparil Siemens Gigaset SX100 (isdn) slušalko s bazno postajo od Siemens Gigaset A580IP brez kakih težav.

poskusi izklopit bazno postajo od Panasonica, ugasnit slušalke in vklopi nazaj slušalke, v tem primeru bi se mogla slušalka/e povezat avtomatsko na Siemensovo bazo, pol če rata vklopiš naza bazo od Panasonica.

madmitch
18.08.2011, 21:09
Slušalke bo moral ročno spariti z eno bazno, ostale podstavke pa uporabiti samo kot polnilec.

pal
12.11.2011, 12:11
mene zanima zakaj vedno, ko dam polnit telefon (A580IP), tudi če baterija ni čisto prazna, se datum in čas ponastavita. To sem že par krat opazil, ko sem tel vzel iz polnilca je bil datum 1.1.2011 in ena čudna ura.
Čim je pa telefon na mizi oz izven polnilca ura in datum ostajata nespremenjena.