Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Operacija kolena


SaO
24.11.2008, 22:09
Lep pozdrav!

Temo sem odprl, ker sem skeptičen kam na operacijo. No, da najprej pojasnim: imam namreč strgane križne vezi in bo potrebno na operacijo.
Najbolj me pa zanima, kam iti na operacijo!? V mislih imam KC Maribor in Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. Torej povejte vaše predloge, kje je najboljše, kje so čakalne vrste krajše in predvsem kako ste zadovoljni z ravnanjem bolnika in pač uspešnost ter strokovnost opravljene operacije... Torej: kje naredijo boljše!?

Hvala za odgovore in LP! :d

Babi2
25.11.2008, 09:28
kje so čakalne vrste krajše

Zakaj ne pogledaš na internetnih straneh, čakalne dobe imajo vpisane vse bolnišnice in ambulante.

SaO
25.11.2008, 12:50
Zakaj ne pogledaš na internetnih straneh, čakalne dobe imajo vpisane vse bolnišnice in ambulante.

ja saj sem pogledal. piše da je čakalna doba za koleno 36 mesecev, torej 3 leta... to mi pa zveni malo predolgo. so res tako dolge?

lp

Babi2
25.11.2008, 13:23
Načelno da, vendar ...
Gotovo obstajajo tudi "obvoznice". Za eno tako mi je pred kratkim povedal človek, ki je pred nekaj meseci bil na operaciji kolena. Gre približno takole:

Mnogo zdravnikov, ki sicer delajo v javnih zavodih, popoldne "fuša" še v kakšni samoplačniški ambulanti. Zbereš nekaj evrov in greš torej k enemu od teh kirurgov na samoplačniški pregled. Ta ugotovi, da potrebuješ operacijo in te nemudoma naroči v svoji ("državni") bolnišnici k sebi za operacijo (pod nujno, seveda). Za to operacijo pa seveda vzameš napotnico in zadeva gre hitro naprej.
Vse tole se meni sicer zdi zelo grdo izigravanje čakalnih dob, menda pa je tudi Miklavčič kot eno prvih stvari že napovedal, da bo tole preprečil. Torej, pohiti ... :d

jusepe
16.12.2008, 18:17
Sam se bil operiran na kolenu predkratkim in sicer sprednjo križno vez(Valdoltra), iz lastnih izkušenj ti povem, da kar se same operacije in tistih par dni v bolnici tiče nimam nobenih pripomb, kar se pa kvalitete tiče je pač tako, da ima kirurg tri možnosti, da ti novo vez zategne preveč (potem ne boš mogel iztegnit noge), premalo (pa ti bo ostalo še naprej koleno nestabilno) ali točno toliko kolikor je treba:).Da obstajajo kirurgi, ki naredijo pri vsakem 100%, tega ne obstaja nikjer, tvoje je samo to, da se zaneseš na njegove izkušnje in njegov pristop do tebe. Vsakdo ti bo pa povedal, da kakorkoli se iztekla operacija, je to šele 50% uspešnosti posega, druga polovica bo na tebi (vaje za koleno, mišice, fitnes) in rehabilitaciji po tem, ko prideš iz bolnice. Kakorkoli, želim ti vso srečo.:2thumbs: