Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nihanje download hitrosti


smodlak
30.11.2008, 18:29
Dober večer

Zadnji mesec dni mi nihanje download hitrosti dela sive lase.
Uporabljam modem Sagem F3344.
Med PC in modem imam priklopljen router Belkin Wireless G Router.
Imam paket Solo z razširitvijo hitrosti na 4096/512 Kb/s.
Download hitrost pa niha med 3.84Mb/s pa do 13.09kb/s.
Sprobal sem vse variante z in brez routerja.
Na modem sem namesto PC priklopil tudi prenosnik - zgodba identična.
Cel sistem sem pregledal z BitDefendrom 2008 (virusov ali kakšne druge navlake ni našel).
Hitrost se zniža toliko, da odpira siolovo stran tudi več kot 30minut.
Pomaga samo odklop modema iz omrežja.
Po ponovnem zagonu, sistem zopet dela normalno par minut, nato pa hitost začne padati in se vaja zopet ponovi (odklop modema iz omrežja za par minut).
Sprejem pošte (Outlook, ali pa Windows Live Mail) je mogoč takoj samo po ponovnem priklopu modema (resetiranje), nato javlja napako "čakaj na povezavo".

Na sumu imam centralo (pripravlja se optična povezava) in pa okvaro modema.

LP

Kaj mi je še storiti (odpreti okno in vse skupaj zalučati ven?:rolling:)?!?!

smodlak
25.12.2008, 15:51
Dober dan

No vidim, da ni nobene ideje. Danes je zadeva dosegla vrhunec:

25.12.2008 ob 14:28 (http://ndt.arnes.si/)
WEB100 Enabled Statistics:
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 448.0kb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 0kb/s :dontknow:
Information: Network Middlebox is modifying MSS variable
Server IP addresses are preserved End-to-End
Client IP addresses are preserved End-to-End

in po odklopu modema iz omrežja ter napajanja za več kot 3 minute
25.12.2008 ob 15:10 po izklopitvi modema:

WEB100 Enabled Statistics:
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 464.0kb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 3.54Mb/s (tako kot bi moralo biti oz. za kolikor plačujem :rolling: )

No pa en božični LP :angel:

smodlak
16.01.2009, 09:11
Dober dan

Po dveh mesecih in pol razbijanja glave, branja forumov, igračkanja z nastavitvami, odstranjevanjem programov ipd. bedastoč, ugotovil, da je napaka v NAPAJALNIKU :dontknow:. Ko sem zamenjal napajalnik z drugim, zadeva dela že par dni brez problema :rolling::
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.5.4a
Connected to: ndt.arnes.si -- Using IPv4 address
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 462.0kb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 3.83Mb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Hvala vsem, ki ste mi pomagali. :d

LP