Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pomoč pri nastavitvah PROSPERO 632


kurent
09.12.2008, 08:36
Imam SIOL trojček z optiko 20/20.

Malce sem zmeden glede nastavitev. Zraven modema sem dobil CD, na njem pa nek softver za registracijo ADSL? Kaj ima ADSL z optiko?

Moram v modemu nastaviti PPPoE bridged povezavo in tam vpisati moje uporabniško ime in geslo? IP, DNS in podobne zadeve pa bo modem sam pogruntal?

080 Tehnična pomoč
09.12.2008, 08:38
CD je za registracijo. Če že imaš uporabniško ime, potem registracije ne rabiš narediti. PPPoE z uporabniškim imenom in geslo lahko vzpostavljaš direktno z računalnika ali pa nastaviš na modemu. Vse ostale nastavitve dobi modem ali računalnik avtomatsko.

kurent
09.12.2008, 09:19
Že deluje! :d

Kako pa je glede gesla? Ga sploh rabim zamenjati saj tudi če bi kdo vedel geslo bi moral iti preko mojega priključka? Kakšne so varnostne skrbi?

In a ni ADSL nekaj drugega kot optika? To me je najbolj zmedlo.

080 Nina
09.12.2008, 09:24
pppoe nastavitve (http://www.siol.net/pomoc/nastavitve/siol_internet.aspx) če želite ročno vzpostavljati povezavo in navodila za avtomatsko (http://www.siol.net/pomoc/datoteke/navodila_za_uporabo.aspx) vzpostavitev povezave (modem kot router)


xDSL in FTTH (optika)- oboje je širokopasovna povezava. Tehnologija se razlikuje, nastavitve pppoe pa so iste.

kurent
09.12.2008, 13:02
Kako pa je glede gesla? Ga sploh rabim zamenjati saj tudi če bi kdo vedel geslo bi moral iti preko mojega priključka? Kakšne so varnostne skrbi?

080 Nina
09.12.2008, 13:19
Če imate wireless omrežje pod zaščito in tega gesla nihče ne ve, vam ne morejo "vdreti" na modem, kjer bi vam lahko prenastavili.... Pametno je dati WPA geslo na wireless, sploh, če imate bližnje sosede.
Gesla za modem ni potrebno menjat, ker če tat ni v lokalni mreži mu ne more hudega. :)

kurent
09.12.2008, 13:28
Sedaj pa je jasno. Hvala!